Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat.

Durva széllökések, záporeső – Betör az ősz?

Fotó: Met.hu

Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Estére a déli megyékben csökken a felhőzet, viszont nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk. Csapadék nem lesz. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön már napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A maximum 20 és 25 fok között alakul.

Forrás: Met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.