Ma Nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban az északkeleti völgyekben néhol tartósabban felhős maradhat az idő.

Bekeményít az időjárás: két front tombol egyszerre, ekkor jön az eső

Fotó: Met.hu

A déli óráktól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, estétől főként az északi országrészben várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon megerősödik, illetve helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 16 és 21 fok között alakul, de az északi szélcsendes völgyekben ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 9, 18 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken hullámzó front vastag felhőzete vonul kelet felé. Kora délelőttig inkább a Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés, napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, de gomolyfelhők még képződhetnek. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik a délkeleti, majd a délnyugatira forduló szelet. A hőmérséklet hajnalban általában 8, 15 fok között alakul, északkeleten hidegebb is lehet. A csúcsérték 13 és 21 fok között valószínű, keleten lesz melegebb.

Szombaton kicsit pihen az időjárás, vasárnap pedig ismét hidegfront jön, ami megint országos szintű esőt hoz magával.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.