Viszonylag kismértékű kiadásra kért részletfizetést Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, miközben egy konzorcium részeként milliárdokért újítják fel az MTA épületét.

Filléres kiadásra kértek részletfizetést a Mészáros-gyerekek

Az MTA szákházát is az Orbán-barát cég újíthatja fel. Forrás: Google Maps

Berta Zsófia V. kerületi ellenzéki képviselő szerint átláthatatlan módon köt településfejlesztési támogatási megállapodásokat a belvárosi önkormányzat.

A Mészáros-gyerekek Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-je vezeti azt a konzorciumot, amely 8,5 milliárdos ajánlattal megnyerte az MTA-székház felújításának első ütemére kiírt tendert – írja a Népszava.

Ezúttal azonban a konzorcium részletfizetést kért az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzattól a 110 milliós támogatás megfizetésére, tíz egyenlő részletben, miközben a Mészáros-cégnek tavaly 65 milliárdos bevétele volt – idézi a Forbes.

A kerület képviselő-testülete a tervek szerint a csütörtöki ülésén dönt a szerződésről, miközben nem tudni, elegendő-e a 110 milliós összeg. Az MTA kivitelezőjével kötendő szerződés tervezetében nincs benne, hogy pontosan meddig tart a környezetterhelés, mekkora területet érint, de az se derül ki, hogy pontosan mit takar a terhelés.

Forrás: Népszava, Forbes
Fotó: Google Maps

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nem semmi amit csinálnak. Rafináltak mert így a fen maradó részt máshol kamatoztatják.
szaboria1
@KisTehen: előbb győződj meg miből vette aztán irkálj. Vagyon nyilatkozatában benne van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.