Ádám Zoltánt a TASZ képviseli. Az ügyvédek szerint a Corvinus korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Vizsgabotrány a Corvinuson: Perli az egyetemet a kirúgott oktató

Illusztráció: Budapesti Corvinus Egyetem

A vizsgabotrányt kirobbantó Ádám Zoltán munkaügyi pert indított a Budapesti Corvinus Egyetemmel szemben – írja a Telex. Az egyetemről azonnali hatállyal kirúgott oktatót védő TASZ csütörtök este beadta a keresetet a Fővárosi Törvényszéken. A Corvinus volt docense azt követeli a perben, hogy helyezzék vissza az állásába és fizessenek neki sérelemdíjat.

A TASZ Ádámot szerint az azonnali felmondást mondvacsinált okokra alapozta az egyetem, a valódi ok pedig az egyetemnek kellemetlen etikai vizsgálat kezdeményezése volt. Ádám ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Ádámot azután rúgták ki az egyetemről, hogy etikai vizsgálatot kezdeményezett, mert az egyetem vezetői elintézték, hogy egy tanítványa soron kívül vizsgázhasson – mindezt azután, hogy a diák befolyásos szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, mert nem teljesítette követelményeket.

Az Ádám Zoltán bejelentése alapján indított vizsgálatok első fokon elmarasztalták az egyetem akkori rektorát, Takáts Elődöt és a Corvinus két dékánját. Másodfokon azonban fölmentette őket az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma és a rektorhelyettes, aki azóta kinevezett rektor.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
csak a sérelmi díjra lennék kíváncsi...(amit ugye, mint tudjuk, csakazértsem fognak fizetni)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.