Sőt azt állítják, hogy már meg is lehet az utódja.

Orosz hírszerzés: Zelenszkijt kirúgnák a hatalombólTIMOTHY A. CLARY / AFP

Vezető nyugati hatalmak magas rangú tisztségviselői arról tárgyalnak, hogy leváltanák posztjáról Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt – állította hétfői jelentésében az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtószolgálata.

Az economx.hu szemléje szerint idézték Szergej Nariskint, az SZVR igazgatóját, aki szerint a szolgálat megbízható információkat kapott erről.

Az okok között szerepelnek Zelenszkij arra vonatkozó beváltatlan ígéretei, hogy legyőzi Oroszországot a csatatéren, valamint az ukrán elnök végtelen arcátlansága a külföldi partnerekkel való kommunikációban, továbbá a határtalan nepotizmus és korrupció Ukrajnában. (...) De a legfontosabb, hogy Zelenszkij elvesztette az Oroszországgal való konfliktusban a Washington és szövetségesei érdekeit szolgáló manőverező képességét.

A jelentés arra is kitér, hogy egyes körökben már mérlegelik, ki lehet majd Zelenszkij államfő utóda. Azt írja:

Egyebek között az uniós külügyminiszterek ez év novemberében Brüsszelben tartott találkozójának kulisszái mögött felvetődött, hogy ez lehet valamelyik magas rangú ukrán katonatiszt, például Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka vagy Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnökségének vezetője, valamint Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője, Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal volt tanácsadója és Vitalij Klicsko kijevi polgármester.

Az orosz állami média már tudni véli, hogy közülük ki kerülhet a legnagyobb eséllyel Zelenszkij helyére. Véleményük szerint Valerij Zaluzsnij, az ukrán védelmi erők főparancsnoka lehet esélyes. Korábban Olekszij Reznyikov, azóta már leváltott védelmi miniszter már mondott olyasmit, hogy nem ő hoz döntéseket, hanem a katonaság, vagyis Zaluzsnij. Hozzátették azt is, hogy míg Zelenszkij „kizárt, hogy belemenjen a békébe”, addig Zaluzsnij – aki a The Economistnak már elismerte, hogy az áttörés zsákutcába került – lehet, hogy hajlana rá.

Jelen pillanatban igencsak kétséges, hogy hadiállapot idején elnökválasztást rendeznek Ukrajnában, a felmérések szerint ez az ukránok szerint sem időszerű, ám ha mégis megtartanák, akkor a RIA Novosztyi által idézet Rating Agency szerint a választások második fordulójában Zelenszkijnek és Zaluzsnijnak közel azonos esélyei lennének: 42 kontra 40 százalék.

Forrás: eclnomx.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Ne keresgélj!!
Zelenszkij utódja már +van!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
Ábel
Az oroszoknak azt sem hiszem el, ha kérdeznek. A világ legnagyobb dezinformációs rendszerét üzemeltetik. Zelenszkij, és Ukrajna összeomlásával etetik a világot. Valahogy mégsem jönnek be a jóslataik. A saját népüket is ezzel hülyítik. Hősöket csinálnak a Putyin két szép szeméért az ukrán mocsarakba küldött katonáikból, akik az égő tankokban sülnek meg, egy idegen országban a semmiért.
Ábel
@jáger laszló: Megvolt az már 2022 február 24-én is. 3 napot kaptak Kijev elfoglalására, és a bábkormány felállítására. :-) Semmi sem sikerült nekik.
sokanvagyunk
@Pegero: ...vagy annak a néhány vezetőnek akiket itt emlegetnek. Ügyes...
jesz
na, azoknak végük, akiket a nyugat lehetséges utódként megjelölt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.