Idén sem lesznek olcsóbbak a lakások Budapesten a számokat közlő albérletkereső oldal szerin.

Ötödével nőttek a fővárosi bérleti díjak, egy átlag lakásért már 239 ezret kértek év végére

Illusztráció: Pixabay.com

A fővárosban 2022 decembere és 2023 decembere között 19 százalékkal drágultak átlagosan az albérletek, idén pedig várhatóan 10 százalék körül lesz a drágulás

– olvasható a Rentingo.com albérletkereső és bérbeadó oldal közleményében. Az oldal szerint az albérleti díjak 19 százalékos drágulása ugyan komoly növekedésnek számít, de még minidg elmarad a 2021-2022-es időszak 27 százalékos rekordjától.

Tavaly decemberben a fővárosi bérbeadók átlagosan 239 ezer forintért hirdették ingatlanjukat

– derül ki a közleményből. A bérlakáspiacon folyamatosan szűkül a kínálat, amit az oldal részben a kevés új építésű lakással magyaráz, részben pedig azzal, hogy szerintük kevesen fektetik kiadó lakásokba a pénzüket. A bérlők ezért kevesebb lehetőség közül válogathattak, ami azt eredményezte, hogy próbálták követni az áremelkedést. Éves szinten az ő fizetési hajlandóságuk is 19 százalékkal nőtt, decemberben már átlagosan 223 ezer forintot voltak hajlandók fizetni egy bérlakásért.

Az idén a Rentingo.com arra számít, hogy amennyiben a bérlakáspiacot nem éri keresleti vagy kínálati oldalon váratlan sokk, a bérleti díjak folyamatosan, trendszerűen nőhetnek, a drágulást pedig csak korrekciós jelleggel törheti meg egy-egy hónapban visszaesés.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: te mennyit fizettél a putridért a vájogvetönek?
csak úgy....
és csodálkoznak a gyogyinger föfideszesek ,hogy kevés a gyerek! az 0rbáni nyorrra csak a részeges cigányasszonyok szülnek, azok is csak véletlenül...
rücsü41
A kormány mint egy kívülálló szemléli, hogy a fővárosban milyen gyorsan és milyen nagy arányban nőnek az albérleti díjak.Ennek a problémának az enyhítése érdekében nem tesz semmit, mert van egy eszement kormányfő akinek az a mániája, hogy az emberek jobban szeretik a magántulajdont ,mint a lakás bérlését.Ebben a kérdésben sem tekint nyugatra, mert akkor legalább kétszer annyi állami lakás lenne a fővárosban mint most van.Pedig biztos tudja, hogy Budapesten milyen sok albérlő van , mert sokan a munkájuk miatt kénytelenek voltak ide költözni.Ebben nagy segítség lenne, ha a bérleteket jobban ellenőrizné a kormány , különösen az adózás szempontjából, és úgy ahogy az élelmiszereknél árplafont vezetne be, és aki azt túllépi annak az adóját megemelné a duplájára.Ebben már az energia árak kialakításánál már úgy is nagy gyakorlata van.Ennél csak az ellene a jobb ,ha sokkal több állami lakást építtetne és adná ki olyan áron, hogy az sokkal kisebb lenne mint a piaci ár , de még fedezni a lakások fenntartásának költségeit.Ugyan így kellene az önkormányzatokat is biztatni az önkormányzati lakások növelésére és kiadására.De hát ez csak a fiataloknak segítene , gondolja tévesen a mik kormányunk, akiket egyébként , ahogy ők mondják mindenben segítenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.