K. Gábort, a hírhedt tescós banda egyik tagját, aki jogerős ítélet szerint tizennégy évet kapott a budaörsi pénzszállítórablásban való részvétel miatt, most szabadlábra helyezték – értesült a Magyar Nemzet.

Szabadlábon a tescós rablóbanda egy tagja

Fotó: Pixabay

A bűnbandához tartozó K. Gábor egy olyan csoport tagja volt, amelyet több súlyos bűncselekménnyel vádolnak, beleértve

kettős emberölést, csoportosan elkövetett fegyveres rablásokat, robbanóanyaggal való visszaélést és fegyvercsempészetet.

A banda több mint egy évtizeden át számos bűncselekményt követett el, beleértve a 2005-ös pénzszállítórablást Érden és a budaörsi Tesco parkolójában történt támadást.

A rendőrökkel tűzharcba keveredtek, és a vádirat szerint kézigránátot dobtak a rendőrök felé. A budaörsi esetben a zsákmány a vád szerint harmincmillió forint volt.

A Magyar Nemzet szerint a jogerős ítélet 2021 márciusában született meg, és a bíróság felmentette a terhelteket egy házaspár meggyilkolása, az érdi pénzszállítórablás, a Bajcsy-Zsilinszky utcai pénzváltó és a kiskunhalasi ékszerüzlet kirablása ügyében.

A bíróság hangsúlyozta, hogy a nyomozás során hiányosságok merültek fel, és a rendelkezésre álló bizonyítékokból nem lehetett kétséget kizáró módon megállapítani a terheltek részvételét.

A budaörsi Tescónál történt támadásban a bíróság megerősítette valamennyi érintett bűnösségét, megállapították, hogy a cselekményüket nyereségvágyból követték el.

K. Gábor a rendőrök felé dobott kézigránát miatt ítélték el, de most szabadlábra került.

Forrás: Magyar Nemzet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.