„A miniszterelnök hozta meg a döntést a pedofil segítő K. Endre szabadon engedéséről"."Orbán dönthetett a pedofil ügy-kegyelmi döntéséről" – Ezt állítják a minisztériumi források a DK szerint

Mások szoknyája mögül értekezik jogászkodásról, miközben ez a léte lényege. Forrás: Facebook

Kálmán Olga, a DK képviselőcsoport szóvivője, igazságügyi minisztériumi forrásokra hivatkozva állította ezt

írja a Telex.

Online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga arról beszélt, hogy Orbán Viktornak „be kell befejeznie a sunnyogást”, és el kell mondania az igazságot ebben „a szégyenletes ügyben”.

Kálmán szerint forrásaik állítása összecseng Orbán Viktor korábbi gyakorlatával, miszerint „kényes” kegyelmi ügyekben korábban is a miniszterelnök hozott döntést. Azt állítják, hogy 1998-ban a Kunos-ügyben Dávid Ibolya akkori igazságügyi miniszter nem értett egyet a Göncz Árpád által Kunos Péternek adott kegyelemmel, ezért egyeztetett Orbánnal. 

"Itt az a döntés született, hogy az igazságügyi miniszter ne ellenjegyezze a kegyelmi kérvényt. Akkor nem lett kegyelem, most viszont pont fordítva történt” – mondta a szóvivő.

Kálmán szerint konfliktus volt Novák Katalin és Varga Judit között, „de Orbán más döntést hozott az igazságügyi miniszterrel történt egyeztetésen”. Információik szerint Orbán Viktor azt mondta Varga Judit akkori igazságügyi miniszternek, hogy adja meg a kegyelemhez szükséges ellenjegyzést.

A DK szeretné, hogy Orbán „befejezze a bujkálást”, és az ország elé álljon. Azt akarják elérni, hogy a miniszterelnök válaszoljon arra a kérdésre, hogy miért engedett ki egy pedofil segítőt.

„Ha sem a saját támogatói, sem az ország másik fele nem annyira fontos neki, hogy válaszoljon, akkor tegye meg legalább az áldozatok kedvéért” – fogalmazott.

A két lájkért mérsékelten közérdekű dolgokról is örömmel posztolgató Orbán az előző heti „jogászkodást” emlegető alkotmánymódosítás bejelentése óta most napokig parlagon hagyta közösségi oldalait. Szerdán végül három evidens szót írt ki oldalára: a kormány dolgozik.

Máig rejtély, hogy a fideszes miniszterelnök mikor értesült az elnöki kegyelemről. Varga Judit volt férje, Magyar Péter például biztosra mondta, hogy a terrorizmusért elítélt Budaházy György kegyelmi ügyét a Fidesz elnökségi ülésén is megtárgyalták.

Novák Katalin köztársasági elnök múlt hétvégén jelentette be lemondását, a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter pedig Novákkal együtt távozott a közéletből.

Forrás: Telex

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
O1G engedélye nélkül a maffiózók még levegőt sem mernek venni!
Ez a pedofil ügy elmaszatolója rendszeresen járt a felcsúti akadémiára a bicskei gyerekekkel O1G tesójához valamilyen birkózó edzésre vagy mire...
A bicskei igazgatót meg az Orbán család házi ügyvédje védte első fokon.
Nagyon jól ismerte O1G a bicskei történetet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: absztinens..,hát persze! :) el is hinném ha nem lennél egy kényszeres hazudós!
hungarofób a te idióta fajtád,akik nem veszik észre,hogy 0rbán szétbassza az országot,te hulladék !
ma csak 21h. ig tulak szórakoztatni, na de majd legozol az ápolókkal. :)
verőce21
@csak úgy...: Nélküled majdcsak leszünk itt valahogy, félkegyelmű...!
csak úgy....
@verőce21: remélem is, biztosan "rendes" fideszesek az ápolóid, csak akkor útálnak mikor telecsináltad az ágyadat,te félkegyelmü alkesz!
csak úgy....
@verőce21: most mennem kell! szép estét és kellemes legozást,üdv az ápolóidnak!
verőce21
@csak úgy...: neked a nővéred volt az anyád, azért vagy ilyen pszichopata...!
jáger laszló
Felcsút közel van Bicskéhez A felcsúti hatás itt kimondottan érvényesül
Le sem tagadhatnák!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.