A nem állami fenntartású általános iskolák sokféle módszerrel és programmal csábítják a szülőket és a gyerekeket. A nemzeti alaptanterv (NAT) mellett különleges szakkörök, külföldi kirándulások, nyelvi és művészeti képzés is várja a tanulókat. De mit nyújtanak ezek az iskolák sokszor milliókért?

A nem állami fenntartású általános iskolák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szülők és a gyerekek körében. Sokan vonzódnak a kreatív, gyermekközpontú és innovatív pedagógiai módszerekhez, amelyeket ezek az iskolák alkalmaznak.

Általános iskola évi két és fél millióért? Ezt tudják a legnépszerűbb magániskolák

Illusztráció: freepik.com

A legtöbb magániskola a nemzeti alaptanterv (NAT) szerint tanít, de más megközelítésben, mint a hagyományos állami iskolák. Például nem negyvenöt perces órákat tartanak, hanem blokkokban, egy-egy témakörhöz kapcsolódva érintenek több tantárgyat, vagy előbb feladják, hogy készüljenek a gyerekek az új tananyagból, és utána beszélik meg együtt.

A magániskolákba a jelentkezés határideje általában április, de a legnépszerűbbekben már előző évben betelnek a helyek. Sok helyen viszont egész tanévben felvesznek gyerekeket.

Íme, három olyan budapesti és főváros közeli magániskola, amelyek nem csak különlegességeikkel, de tandíjaikkal is kitűnnek a többi közül.

Agy Tanoda

A Szentendrén található Agy Tanoda eredetileg művészeti iskolának indult, de kéttannyelvűvé vált. Kis létszámú (18 fős) osztályokban tanítanak, már elsőtől mindennap van angolóra, anyanyelvi tanárokkal. A matematikát és az angolt bontott csoportban tanulják a gyerekek, és a délutáni szakkörök közöt van például sakk, jóga, színjátszás, robotika, rajz és tánc.

A magániskola éves tandíja 1,5 millió forint, plusz 100 ezer forint egyszeri eszközfejlesztési hozzájárulás.

Apátkúti Erdei Általános Iskola

A Visegrádon működő Apátkúti Erdei Általános Iskola a NAT alapján tanít, a maximális osztálylétszám tizenkettő, és erdei környezetben tanulnak a gyerekek. Vannak háziállataik is, és elnyerték a Madárbarát Iskola címet. Negyvenperces tanórákat tartanak, és minden héten egy nap a sportoké vagy a művészeteké. Kenuznak, lovagolnak, íjászkodnak, sokat kirándulnak, télen síelnek és korcsolyáznak.

Ezek mellett szakköröket is választhatnak, például sakkot, focit, sőt diákszerkesztőséget is létrehoztak.

A magániskola éves tandíja 1,5 millió forint, plusz 100 ezer forint egyszeri beiratkozási díj, testvérkedvezmény van.

Fürkész Innovatív Általános Iskola

A Budapest II. kerületében található Fürkész Innovatív Általános Iskola módszertanában egyre erősebb az innováció: pszichológussal is figyelik a gyerekek erősségeit, és úgy adják át a tananyagot, ahogy nekik a leghatékonyabb.

„Például akinek a zenei intelligenciája magas, azt könnyebb bevonni, ha természettudományos órán meghallgatjuk mondjuk a vulkán hangját, vagy a mozgásos intelligenciára is figyelve a gyerekekkel mintázzuk a kéreglemezek mozgását” – mondja Berecz Zoltán alapító.

Legfeljebb húszfős osztályokban tanítanak a NAT szerint, főként a gyerekek erősségeire és együttműködésére építő megközelítésben.

A magániskola éves tandíja 2 460 000 forint, de szeptemberben emelkedik, várhatóan az inflációnál kisebb mértékben.

Forrás: forbes.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.