Az amerikai járványügyi hivatal új ajánlása szerint nincs szükség az öt napig tartó izolálásra COVID-19 fertőzés esetében, ehelyett azt javasolja, hogy az emberek térjenek vissza a szokásos tevékenységhez, amennyiben a tünetek enyhülnek, és legalább 24 órán keresztül lázmentesek.

Az amerikai CDC felülírta COVID-irányelveit, az eddigi karantént feloldotta és új útmutatást adott ki.

Az amerikai járványügyi hivatal új ajánlása szerint nincs szükség az öt napig tartó izolálásra COVID-19 fertőzés esetében, ehelyett azt javasolja, hogy az emberek térjenek vissza a szokásos tevékenységhez, amennyiben a tünetek enyhülnek, és legalább 24 órán keresztül lázmentesek. Az irányelveket 2021 decembere óta nem frissítették, amikor is a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) 10 napról 5 napra csökkentette a tünetmentes amerikaiaknak ajánlott elkülönítés idejét – írta meg a Reuters.

Covidos vagy? Nem baj, ha nincs lázad, mehetsz dolgozni!

Ilusztráció     Fotó: Pixabay

A CDC most azért frissíti az ajánlásokat, mert az Egyesült Államokban sokkal kevesebb kórházi kezelést és halálesetet tapasztalnak a COVID-19 miatt, mint eddig, és minden eddiginél több eszköz áll rendelkezésre az influenza, a COVID és az RSV leküzdésére – áll a hivatal közleményében, melyet az economx.hu szemlézett.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy ha az emberek visszatérnek a szokásos tevékenységükhöz, előzzék meg, hogy esetleg tovább fertőzzenek, tartsák a távolságot a többiektől a következő öt napban. Az ügynökség ajánlásaiban felhívja a figyelmet a óvintézkedések fontosságára a súlyos betegségekre leginkább kitett személyek, köztük a 65 év felettiek és a legyengült immunrendszerű emberek védelme érdekében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
na vazze,...mintha én ezt megmondtam volna anno, itteni covidnácik emlékeznek rá...mi is van ezzel a " halálos " vírussal..?..csak nem egyszintre sorolták a náthával..?.-nem baj, de jó teszt volt, mennyire kézivezérelhető a föld népessége..no meg kitömhették a kipás cégeket...hányok a világtól...
Ábel
@Pálinkás Pál: A Covid egyik ritka, de hosszú távú utóhatása az "agyköd"! Szerintem érintett lehetsz.
Pálinkás Pál
@Ábel: te mit makogsz nyomi...visszakereshetők az akkori hozzászólásaim...remélem te most is maszkban jársz..?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.