Egy ötéves kisfiú életét vesztette játék közben, a várpalotai nevelőanyát egy év hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A tragikus baleset akkor történt, amikor a gyermek nyakára tekeredett a kutya lánca. A nevelőanya, aki három gyermeket nevelt egyszerre, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával került a törvény elé.

Tragédia Várpalotán – Kutyalánc fojtott meg egy kisfiút

Fotó: RTL.hu

A vádlott, aki a bűnösségét elismerte, a bíróságon csak annyit mondott, hogy mélyen szerette a gyermekeit, akiket a baleset után más családokhoz helyeztek át. Az ügyészség szerint a nevelőanyának fokozottabban kellett volna figyelnie a kisfiúra, aki korábban már többször is veszélyes játékokkal játszott. A bíróság döntése értelmében a szabadságvesztés végrehajtását három évre felfüggesztették, feltéve a próbaidő alatt történő jó magaviseletet.

Forrás: rtl.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ez már a sokadik ,nevelöszülöknél történt haláleset! ki dönti el,hogy kihez kerülnek ezek a szerencsétlen gyerekek és azoknak az alkalmasságát? csak nem a családbarát kormány megbízottjai?
"A nevelőanya, aki három gyermeket nevelt egyszerre" -gondolom jópénzért...
"a gyermek nyakára tekeredett a kutya lánca." szabad még kutyát láncon tartani?
vacsi
Láncra kötött kutyának a közelébe sem lehet engedni gyereket!
Sakk Matt
@vacsi: Kutyát nem kötünk láncra..itt kezdődik a felelősség! Tudom, hogy nálunk - magyar szokás szerint - gumitörvény van, vagyis "tartósan" tilos láncra vagy pórázra kötni a kutyát..de akkor is, bassza meg!
Ha riasztórendszer kell, azt vegyen! Olcsóbb is, nem kell etetni.
(ráadásul nem öli meg a gyereket)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.