Berettyán Nándor őszintén beszélt a Petőfi-film politikai oldaláról, Rákay Philipről, illetve a Nemzeti Színház baleset utáni légköréről.

Mind ez idáig egyetlen színész sem szólalt meg a filmet övező politikai viharról, de a főszereplő, a Petőfi Sándort alakító Berettyán Nándor most megtörte a csendet. A Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színésze és rendezője elmondása szerint nem olvasott még el egyetlen kritikát sem, mert ezzel is óvni akarja a saját mentális egészségét. Azt viszont nagyon szeretné, ha a film körüli politikai kontextus minél inkább háttérbe szorulna.

A színész a Magyar Hangnak elárulta, mennyire volt nyomasztó számára a nagy költségvetés és a politikai megjegyzések: „Sokkal jobban nyomasztott, hogy jól játszom-e Petőfit. Az, hogy mennyiből készült, konkrétan engem nem. Persze, kényes kérdések ezek. Érti az ember, hogy tétje van. Mégiscsak a legnagyobb költségvetésű magyar filmről beszélünk” – mondta ki őszintén.

Még Petőfi sem tagadja, Rákay Philip egy megosztó ember

Részlet a Most vagy soha filmből    Fotó: Fórum Hungary

Berettyán Nándor nem rejtette a véka alá a véleményét Rákay Philipről sem. „Nyilván Philip megosztó ember, felesleges lenne tagadni, ő sem teszi. De azt ő is elmondta a legelején, hogy semmiféle politikai aktualizálást nem szeretne a filmbe vinni. És a film attól teljesen független, hogy ő a közéletről miket gondol. Ha bárki megnézi a filmet, szerintem nem érezhet benne világnézeti részrehajlást”.

A Petőfit megformáló Berettyán a Nemzeti Színházban történt balesetekre is kitért. A szintén Most vagy soha!-ban szerepet kapó Horváth Lajos Ottóról és a hónapokkal ezelőtti, vele és Szász Júliával történt baleset részleteiről elmondta, voltak belső feszültségek, de sokkal jobban zavarja az, hogy egy külső nyomás is ránehezedett a dologra, és olyan valótlanságok, féligazságok jelentek meg egyes oldalakon és lapokban, amik nagyon zavarják őt.

„Juliról meg Ottóról szinte már senki nem beszélt, csak Vidnyánszkyról és a Nemzetiről. Ez nem normális állapot. Reméljük, minél hamarabb teljes értékűen színpadra tudnak állni. Amíg ez nem történik meg, addig ami történt, nem fog nyugvópontra jutni” – mondta a Blikk-nek Berettyán.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Szóra sem érdemes!
Már ez is sok!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Most vagy soha! (2024)
Reference View Change View
Adventure, Biography 14 Mar 2024 (Hungary) Movie
1,7 (15 434)
IMDb

Nem Oscar eselyes.
A nagy koltsegvetesnek legalabb felet elloptak fulopek, ahogy azt a NER-ben szokas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.