Az intézmény a következmények miatt nem tett feljelentést, inkább kirúgta a nevelőt

Mint azt a propeller.hu is megírta: Magyar Péter a minap Facebook-bejegyzésében írt egy újabb pedofilbotrányról, melyet úgy tűnik, el akartak tussolni. Ezután a nepszava.hu a hatóságoktól megtudta: szexuális visszaélés gyanúja miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthonban történt eset kapcsán.

El akarták tussolni a gyermekotthonban az újabb pedofilbotrányt – most nyomoznak

Direkt nem tettek feljeletést a pedofilbotrány miatt, nehogy szó érje a ház elejét/Fotó: Stockfotó

Magyar az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának jelentése alapján írta a következő történetet: az intézmény egyik 15 éves lány lakója tavaly áprilisban szökést tervezett és ehhez az egyik gyermekfelügyelő segítségét kérte. A férfi megígérte: segít neki a szökésben, ha szexuális kapcsolatba léphet vele. A jelentés szerint a szökés meghiúsult, ám a lány állítása szerint a szexuális kapcsolat létrejött, bár erőszakról és kényszerítésről nem volt szó.

A próbaidős gyermekfelügyelő ezt tagadta, ugyanakkor az intézmény vezetője közös megegyezéssel felbontotta a munkaviszonyát, ezzel együtt úgy döntött, nem tesz feljelentést, mivel a vizsgálat rossz fényt vethet az intézményre.

Kozma Ákos alapvető jogok biztosa szerint a munkaviszony azonnali megszüntetése jogos volt, ám nem elegendő. Ilyen esetben ugyanis nem mellőzhető a feljelentés, ezért vizsgálódik most a rendőrség.

Forrás: nepszava.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán szájából a gyermekek védelme csak üres duma. Még most is csak eljátszák, hogy tesznek valamit. A lényegi gyermekvédelmi lépések elmaradnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.