Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője arra kérte Sulyok Tamás államfőt, hogy hozza nyilvánosságra Novák Katalin valamennyi kegyelmi döntését és annak hátterét. A Sándor-palota válaszolt ugyan, de válaszukkal csak még inkább izzítják az emberek kíváncsiságát.

Ehhez sincs semmi közünk – Sulyok hallgat a korábbi kegyelmi ügyekről

Fotó: Sulyok Tamás Facebook-oldala

Novák Katalin február 10-én mondott le, miután nagy felháborodást váltott ki a pedofilügyben érintett K. Endre számára adott kegyelme. Az új köztársasági elnök, Sulyok Tamás, február 26-án lett megválasztva.

Bedő Dávid Facebook-bejegyzésben kifejtette, hogy az új köztársasági elnök nem tett lépéseket az előző elnök botrányos kegyelmi döntésének felderítéséért. Rámutatott, hogy Sulyok Tamás beiktatásakor teljes átláthatóságot ígért, így Dedő levelében arra kérte, hogy hozzák nyilvánosságra Novák Katalin idején született minden kegyelmi döntés hátterét és indoklását.

Hisz az embereknek joguk van tudni, miért kapott kegyelmet K. Endre, ahogy joguk van tudni azt is, hány ehhez hasonló eset történt még az elmúlt időszakban

– írta Bedő Dávid.

A Momentum frakcióvezetője közzétette a Sándor-palota válaszlevelét, amiben úgy fogalmaztak, hogy

a köztársasági elnök a feladat- és hatásköreinek gyakorlása során az alkotmányos és jogszabályi keretek között jár el. A hatályos jogszabályi környezetben az információs önrendelkezési joghoz fűződő alapvető alkotmányos jog tiszteletben tartása mellett az államfőnek nincs lehetősége arra, hogy az elődei kegyelmi döntéseivel kapcsolatban keletkezett adatokat nyilvánosságra hozza.

Azt is hozzátették, hogy a kegyelmi ügyekhez kapcsolódó adatok személyes adatok, a vonatkozó törvény alapján bűnügyi személyes adatok, illetve a büntetőeljárás és a büntetés-végrehajtás irataiban foglalt olyan adatok, amelyek nyilvánosságra hozatalára nincs lehetőség.

Forrás: index.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
akkor bíz lehetett köztük még jócskán fideszpedó! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: genya pedó,te már a magyarokat is hülyézed? - persze ha 0rbán 2/3 jára gondolsz,akkor van némi igazad! :)
Qqberci
@Yoda69: Nem "néma levente", hanem gerinctelen seggfej...
csak úgy....
@Maccska: akkor sorold az árpibácsi gyerekgyilkosait,te félnótás és ne csak hazudozz!
RonaGyuri
inkább arra készült, hogy az egész KB-t bújtatnia kell!!! =))
Dr. Proktor
Nem csak a kegyelmi ügyekről hallgat, hanem nemzeti szocialista pártvezető apjáról is...
Ugyan senki nem tehet róla hogy ki volt az apja, maximum az édesanyja, hogy kit engedett boldogan a maga intim közelségébe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.