Ma este éjfélkor jár le a személyijövedelemadó-bevallást, illetve az 1+1% felajánlásának határideje. A pünkösdi hosszú hétvége miatt idén május 21-re, azaz mára esik a határidő.

Az az adózó, aki egyetért a adóhatóság által megküldött tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 21-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített adóbevallás-tervezet jóváhagyására, illetve módosítására, kiegészítésére idén is van lehetőség az eSZJA oldalon.

Sok pénzt spórolhat – Ezt tegye, ha pánikban van a mai adóbevallás miatt

Illusztráció: 123rf.com

Bár a tervezet automatikusan bevallássá válik, vannak, akiknek mindenképpen érdemes átnézniük azt.

Ha valaki elfelejti leadni a bevallását vagy rájön, hogy valamit elrontott, akkor 2-3 napon belül önellenőrzéssel korrigálhatja a hibát, elkerülve a tetemes mulasztási bírságot.

Kinek nem lesz automatikusan bevallása?

Az szja szerint adózó egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, és az áfafizetésre kötelezetteknek a tevékenységükből származó jövedelmi, illetve az adóhivatali nyilvántartásokban nem szereplő adatokkal kell kiegészíteniük bevallási tervezetüket. Az ő esetükben továbbra is önállóan kell benyújtani a bevallást, hiszen a számukra készített tervezetek nem válnak automatikusan bevallássá, de segítségül szolgálnak annak elkészítéséhez 

- fogalmaz Az én pénzem

Forrás: Az én pénzem

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Adóbevallás
Nálam nem aktuális!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.