Nem is olyan régen, áprilisban kapta el a koronavírust a 35 esztendős Noémi, aki ezt követően összesen 3 nap alatt roncs lett – a saját szavai szerint. Kis híján bele is halt a fertőzésbe.

„Csak tátogni tudtam, még írni sem” – 3 nap alatt ronccsá változtatott a Covid egy fiatal nőt

Három nap alatt ronccsá tette a Covid a fiatal nőt – Fotó: pixabay

Nehéz elhinnie, hogy nem sokkal ezelőtt még szokványos életét élte: saját bevallása szerint 3 nap alatt lett emberi roncs a 35 éves, debreceni származású Noémiből – számolt be a blikk.hu.

Sokan nem is szeretnek már emlékezni a koronavírus okozta problémákra és a szörnyű járványra, s gyakorta kezelik úgy az emberek, mintha már csupán egy nátha lenne.

Nem ezt bizonyítja Noémi esete: 3 oltást – két kínait és egy Janssen-t – vett fel, mégis majdnem belehalt a betegségbe.

Az Ausztriában dolgozó nő kint kezdte el érezni az első tüneteket: nehezen nyelt, majd köhögni kezdett, de ez még nem aggasztotta. Egyik nap azonban remegés tört rá zuhanyzás közben.

Annyira megijedt, hogy hazaautózott Debrecenbe. Itt kezdett el hányni csillapíthatatlanul, s olyan rossz állapotba került, hogy rohamkocsit küldtek ki hozzá. A sürgősségin derült ki, hogy a Covid fertőzés csaknem az egész tüdejét tönkretette – írta meg a blikk.hu.

Noémi intenzív osztályra került, ahol közölték vele, hogy a tüdeje 95 százaléka károsodott. Az orrába vezetett csövön át kapott levegőt.

Mivel egy kezelés sem segített rajta, az orvosok mesterséges kómába helyezték. Öt héten át lélegeztetőgép tartotta életben őt.

Noémi szavai szerint orvosai sem tudták, mire lehet számítani és inkább azt mondták a családjának: jöjjenek be és búcsúzzanak el tőle, sőt hívják be a barátait, beszéljenek hozzá, tartsák benne a lelket.

Amikor valamelyest javult az állapota, felébresztették, de április 17-én ismét mélyaltatásba helyezték. Gége- és légcsőmetszést végeztek el rajta – közölte a lap.

Magához térve a fiatal nő már csak tátogni volt képes, s megdöbbenésére írni sem tudott, csak egyenes vonalat húzni.

Heteken át volt mesterséges kómában, s ezt követően már nem tudott járni sem, ezért gyógytornászi segítséggel, járókerettel közlekedhetett. Bőre fekélyes lett, a haja kihullott, egy roncs lett – mesélte a Blikknek Noémi, akinek egy nap mégis sikerült a falnak támaszkodva önálló lépéseket tenni.

Nagyon elszánt, hogy teljesen felépüljön – s újra tud beszélni is. Egy kisebb lyuk árulkodik a nyakán a beavatkozásról. Mára úgy tűnik, legyőzte a Covidot, amely majdnem megölte, s nyáron a munkahelyére is szeretne visszatérni.

Forrás: Blikk
Fotó: pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.