Már csak néhány hét van hátra a június 9-i önkormányzati és EP választásig, így már igazán sokat jelent a felmérések eredménye, hogy a jelenleg kinek szavaznának bizalmat az emberek a főpolgármester-választáson. Íme az egyik felmérés eredménye.

Korábbi mérésekkel összhangban továbbra is Karácsony Gergely a főpolgármesterválasztás fő esélyese. Budapest teljes lakosságának pártpreferenciáit tekintve a regnáló főpolgármester támogatottsága 34 százalék, 9 százalékponttal megelőzve a második helyezett Szentkirályi Alexandrát, aki 25 százalékos támogatottsággal bír.

számol be a Republikon Intézet

Friss kutatási eredmények: ő legesélyesebb főpolgármester-jelölt

Illusztráció: 123rf.com

Az LMP által támogatott Vitézy Dávid a teljes népességben 21 százalékon áll. Grundtner András mindössze a szavazatok 2 százalékát birtokolja, a bizonytalanok aránya alacsony, 16 százalék. A választási részvételi hajlandóság 81 százalékos, melyből 64 százalék biztos szavazónak gondolja magát. Ez önmagában nem vezet rekordmagas választási részvételhez, hiszen a válaszadók hajlamosak felülbecsülni saját részvételi kedvüket, de mindenképpen átlag  feletti érdeklődést jelez egy hónappal a szavazás előtt – teszi hozzá a felmérést készítő intézet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ha összeadod nem jön ki a 100%
erről ennyit
barátilag
J.L.
Őrnagy
@jáger laszló: Valóban nem jön ki, de a tizedek, századok hiánya kerekítésre utal. A kerekítések ezzel járnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.