Boszniai szerb csapatok 1995. július 11-én elfoglalták Srebrenica városát és mintegy nyolcezer muszlim férfit és fiút elhurcoltak, akiket a következő napokban megöltek. A népírtásra ezentúl minden évben július 11-én fognak megemlékezni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Szóval amit az ENSZ-ben az országok zöme népirtásnak nevez és azt elítéli és emlék napot tűz ki hogy emlékezzenek a világban erre a népirtásra, a mi országunk képviselői nemmel szavaztak.Mondják már meg hogy miért , és szerintük mi történt Bosznia-Hercegovinában?csak nem étel mérgezéstől haltak meg egyszerre több ezren?Hogy lehet ennyire szemellenzős módon politizálni Szíjgyártó uram?Tudja egyáltalán hogy most mit csinált?Ezek után azt fogja mondani a többi nemzet, hogy a magyarok nem tudják hogy mi a népirtás?
Őrnagy
@rücsü41: Akkor legközelebb a Volhíniau népirtás napját is megszavazzák az ENSZ-ben?
NÉPSZAVA írta:
Népirtás volt a volhíniai mészárlás - Döntött a szejm
Népirtásnak minősítette a lengyel szejm az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) által 1943 nyarán elkövetett, több mint százezer lengyel áldozattal járó volhíniai mészárlást pénteken egyhangúlag elfogadott határozatában.
A határozat a volhíniai (Voliny) mészárlás áldozatainak emléknapjává nyilvánítja július 11-ét. Nyugat-Ukrajna német megszállás alatt lévő részén 1943 júliusában csúcspontjukat érték el az UPA-nak a lengyel lakosság kiirtására irányuló akciói. A mészárlás során zömmel falusi gazdákat, nőket, gyermekeket, öregeket gyilkoltak meg. Az áldozatok pontos számát máig nem állapították meg, a lengyel történészek az utóbbi időben 110-130 ezer emberéletről beszélnek.
rücsü41
@Őrnagy: A Népszava nem az ENSZ.Micsoda különbség!
Őrnagy
@rücsü41: Sőt a SZEJM se az ENSZ, de a legyilkolt civilek tízezrei mindenütt halottak, sőt áldozatok is, ha a "hős" ukrán náci csürhe gyilkolta le őket, akkor is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.