Nagy port kavart Dobrev Klára bejelentése: a köztársasági elnök köztörvényes bűnöző (a DK értelmezésében). Sulyok Tamás eddig nem szólalt meg, de most megtette. Igaz, szóba sem hozta Dobrevék témáját.

A magyarokat és a bolgárokat történelmi sorsközösség, sőt, barátság köti össze – hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök sajtónyilatkozatában, miután megbeszélést folytatott Rumen Radev bolgár elnökkel szombaton a Sándor-palotában Budapesten.

Sulyok Tamás elmondta: a bolgár elnökkel folytatott megbeszélés témája volt egyebek mellett a nemzeti kisebbségek kérdése, a magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok, különös tekintettel az energiabiztonság kérdésére. Kiemelte: egyetértettek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit.

Végre megszólalt Sulyok Tamás az elmúlt napok botránya után

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egyetértettek abban is, hogy az orosz-ukrán háborút diplomáciai úton kell rendezni, és hogy mielőbbi tűzszünetre, igazságos és fenntartható békére van szükség.

Sulyok Tamás elmondta:

Magyarország továbbra is elkötelezett Bulgária és Románia teljes körű schengeni csatlakozása mellett.

A köztársasági elnök közölte: Bulgária kulcsszerepet játszik a magyarországi orosz földgázellátás tranzitjában, és számunkra kiemelten fontos, hogy a Bulgárián keresztüli földgáztranzit stabil maradjon.

Sulyok Tamás kitért arra is, hogy 2022-ben a magyar tőke hatodik legfontosabb célországa Bulgária volt.

Előremutatónak nevezte, hogy a komoly migrációs válságot megélve, országaink levonták a történelmi tanulságot és egyetértenek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, annak a kiváltó okait kell kezelni és nem a tüneteit. Hozzátette: a határrendészeti együttműködés keretében több tucat magyar rendőrtiszt szolgál Bulgáriában.

A köztársasági elnök elmondta:

a nemzeti kisebbségeink fontos összekötő hidat jelentenek kapcsolatainkban. Nemzeti kisebbségeink fontosak számunkra, önrendelkezési és képviseleti joggal rendelkeznek, az Országgyűlésben a bolgár szószóló személyében a bolgár nemzeti kisebbség is képviseltetve van.

Kiemelte: a bolgár elnökkel egyetértenek abban is, hogy aggódnak az orosz-ukrán háború lehetséges eszkalációja miatt, és határozottan elutasítják a legutóbbi felvetéseket az európai, illetve szövetséges katonák Ukrajnába küldéséről.

Aláhúzta, Magyarország határozottan elítéli az orosz agressziót, kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, illetve minden lehetséges humanitárius segítséget megadott és megad a szomszédunk számára.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz, és július elsejétől újra hazánk tölti be az EU soros elnökségét – emlékeztetett a köztársasági elnök, hozzátéve: ennek kapcsán a megbeszélésen érintették a bővítés és a regionális stabilitás fontosságát is.

Hozzátette: a magyar EU-elnökség prioritásai között szerepel a nyugat-balkáni EU bővítés folyamatának előmozdítása.

Sulyok Tamás felhívta a figyelmet a bolgárkertészek által meghonosított intenzív, öntözéses zöldségtermesztésre és a bolgár tengerpart szépségére.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@KisTehen: @Őrnagy: @Philip Marlowe: Napidíjas békemenetelő kretének... ! Munka lesz a margit- szigeten...biiiirkák.( pataki+ Győzike dalol nektek közben...Kollektív együtt recskázás kötelező,,,mikor a dagadt Cigó felolvas nektek..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Géza: Meg a Soros Gyuri bácsi szaros seggéből kikandikáló libkány seggfejek, mint ez az embernek is hitvány: @dr. prédikátor Gyagyás Seggfej:
DR PRÉDlKÁTOR
Nem tudom mire számított Sulyok Tamás, akit a kormányzópárt nevezett ki köztársasági elnöknek.

Nép által megválasztott köz.elnök is lehet "problémás", hát még az uralkodópárt által kinevezett !!!
Őrnagy
@DR PRÉDlKÁTOR Gyagyás Seggfej: Sulyok Tamás pontosan tudta, hogy arra számíthat, hogy a kommunista tömeggyilkosok unokái és a libkány seggfej kórus azonnal a torkának esnek! Majd megunják! Ha nem, jönnek a rágalmazási perek!
Géza
@Őrnagy: Ezek nem emberek. Vinnyogó, gonosz, gyilkos gyűlölködők. A törzsi babonák vezetik őket és az ember alatti erkölcstelen, degenerált ocsmányságuk.
Clavigo
@Pegero: Tehát nem vemhes... Akkor megnyugodhatsz,,allah majma...:):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.