Már a Nemzeti Védelmi Szolgálat nevében is próbálkoznak csalók!

Közleményt adott ki a rendőrség. Miszerint egy újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók, méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld számát felhasználva telefonálnak és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be.

A befizetés megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy sem a Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át a pénzét! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítunk! – szól a közlemény. 

Ez nem játék – Nagyon sok pénzébe kerülhet, ha most nem hallgat a rendőrökre

Az NVSZ plakátja  Forrás: Facebbook/NVSZ

Forrás: NVSZ
Fotó: Facebokk/NVSZ

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Sajnos sok időst igy rá tudnak szedni. Arra kell figyelni ha a telefonon nincs kijelző hívószám akkor nem szabad vele foglalkozni.
DR PRÉDlKÁTOR
@szaboria1: Ha van, akkor sem! Szüleimet minden áldott nap más és más mobilszámokról zaklatják. 30-as, 70-es, 20-as ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.