Hőségriadó van ma is: július 16-a lehet a nyár legmelegebb napja, amikoris a hőmérő higanyszála 42 fokot is mutathat. Aki csak teheti, húzódjon árnyékba és védje magát!

Előrejelzések alapján a mai lehet az eddigi nyár legmelegebb napja. A legmagasabb hőmérséklet akár 42 fok is lehet, ugyanakkor, azokon a tájakon, ahol nemsokára érkezik a zivatar, enyhülhet a levegő – tudatta a blikk.hu a met.hu. információi alapján.

Bár jellemző lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, sok napsütés is várható és a déli óráktól főleg a Dunántúl keleti felén, valamint az Északi-középhegységben lehet záporok, zivatarok kialakulására készülni.

Rossz hír: a mai lehet a nyár legmelegebb napja, 42 fokkal támad

Ma akár 42 fokot is mutathat a hőmérő – Fotó: pixabay

A zivatarokhoz leginkább felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak. A déli, délkeleti, majd este a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet élénk lökések kísérhetik egyes helyeken.

A melegrekord azonban mindenképp megdőlhet.

Nappal a maximum hőmérséklet 35-42 fok lehet. A zivatart kapó tájakon azonban számíthatunk ennél alacsonyabb értékekre.

Ez lehet az idei nyár legforróbb napja.

Késő este enyhül a meleg, 21-30 fok közötti értékek várhatók – tudatta a blikk.hu a met.hu információi alapján.

A továbbiakban, kedd este erőteljes felhőképződésre, közepesen felhős időre számíthatunk.

Helyenként kialakulhat zápor, zivatar, elsősorban az ország középső részén. Az északira forduló szelet élénk lökések kísérhetik, zivatar környezetében átmenetileg erős lökésekre készülhetünk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is lehetnek.

Délelőttig legfeljebb kevés helyen lehet zivatar, majd a késő délelőtti, déli óráktól elszórtan, nagyobb mennyiségben a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben számíthatunk ezek jelentkezésére.

Néhány órán belül az ország különböző területeire csaphat le a vihar, az alábbi megyékre riasztást adtak ki.

Rossz hír: a mai lehet a nyár legmelegebb napja, 42 fokkal támad

A zivatarok este és éjszaka is jelentkezhetnek, melyeket viharos széllökés, jégeső, intenzív csapadék kísérhet. A nagyobb számossággal érintett területeken az egymást követő cellákból felhőszakadás is előfordulhat – írta a blikk.hu a met.hu adatai alapján.

Forrás: Blikk, met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.