Varga Mihály, az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács  ülését megelőzően beszélt. A határkerítés is szóba került.  

Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az unió versenyképessége erősödjön, hiszen a globális versenyben Európa egyre inkább lemarad a tőkepiacokat és hatékonyságot tekintve – jelentette ki a pénzügyminiszter Brüsszelben

Varga Mihály, az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülését megelőzően a versenyképesség növelését nevezte a legfontosabb gazdasági kérdésnek.

Átverték Magyarországot – Varga Mihály egy nagy csalódásról beszélt – 700 milliárd az ablakban?

Varga Mihály Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Kiemelte, az Európai Unió gazdasági kilátásait jelentős geopolitikai bizonytalanságok jellemzik, melyet az ellátási láncok töredezettsége, a nyersanyagárak alakulása vagy a nemzetközi gazdasági környezet problémái tovább nehezítik. Mindezek ismeretében Magyarország célja, hogy Európa mint kontinens, valamint az Európai Unió javítani tudja versenyképességét egyebek mellett a fejlesztések, kutatások, infrastruktúra-beruházások és a zöld átállás támogatásával, valamint a digitális átállással – magyarázta.

A versenyképesség növekedése az állampolgárok jólétéhez, és az európai gazdaság ellenállóképességéhez is hozzájárul – hívta fel a figyelmet.

Kérdésre válaszolva a tárcavezető elmondta:

Magyarország jelentős összegeket fizet azért, hogy déli határának védelmét biztosítani tudja. Az elmúlt években legkevesebb 700 milliárd forintot költött a határvédelemre.

Közölte: arra kérte az Európai Bizottságot, hogy vegyen részt ebben a finanszírozásban, azonban ennek teljesítésére konkrét lépés nem történt.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
"Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az unió versenyképessége erősödjön, hiszen a globális versenyben Európa egyre inkább lemarad a tőkepiacokat és hatékonyságot tekintve – jelentette ki a pénzügyminiszter Brüsszelben"Kritika az van! Magyarország hasít?!Az utolsók vagyunk mindenben, piaci légy!!Ezeknek minden a pofájukra fér,szemrebbenés nélkül hazudnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Kikéri magának Vargamiska, Magyarországot csak a fidesz verheti át.
Yoda69
@Géza: Sikari, prusszelt elfoglaltad már?
Géza
@Yoda69: Ne szólj hozzám gyerekgyilkos!
Tényszeű
Tele ellentmondással Varga gondolatmenete , itt az első " Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az unió versenyképessége erősödjön, " Ezt hogy gondolták , mikor 14 év 2/3 regnálásuk eredményeképpen sikerült Magyarországot Európa egyik legszegényebb országává tenni . A másik "A versenyképesség növekedése az állampolgárok jólétéhez, és az európai gazdaság ellenállóképességéhez is hozzájárul " Ez valahogy a 14 év alatt Magyarországon nem sikerült , akkor mit akarnak Európai országok szintjén ? Varga szinte minden mondatát hivatalos adatokkal ,meg lehet cáfolni , amit mondott azok csak fikciók , nem is kell vele foglalkozni elmondta a " kötelezőt " Ebből semmit nem tudnak megvalósítani , 1 részben bojkottálják őket az uniós parlamentbe , a másik semmilyen fontos pozíciót nem kaptak , meg nem is fognak .
Dr. Proktor
A határon épült kerítés semmit nem ér határőrök nélkül, de a határt kellő számú határőrrel védve viszont semmi értelme...
A kerítésre költött pénz kis részét köztük szétosztva boldogan és eredményesen védték volna eddig is a határt...
verőce21
Minden pénzt megért a déli határkerítés, sokkal nagyobb biztonságban élnek így az emberek az országban...!
Ha a biztonságot megadtad az embereknek, rád fognak szavazni mindig, különösebb kormányzási teljesítés nélkül is...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.