Lázár János Facebook-oldalán tette közzé, milyen támogatásokat nyert el Magyarország, amelyet vasútfejlesztésre tud költeni.

Lázár János is reagált a MÁV gondokra – "Nemcsak politikai ambíciókkal rendelkező szakértőkre van szükség"

Fotó: Wikipedia

Ma reggel Vitézy Dávid bírálta Lázár Jánost, jelesül a MÁV vonatkésései kapcsán merült el a vasúttársaság gondjaiban, majd adott számot ezekről Facebook-oldalán.

Vitézy posztjában odaszúrt Lázár Jánosnak, ám a végén tette fel az i-re a pontot, mikor azzal zárta sorait, hogy:

Az 'elműködött ez így eddig is, nem kell ezzel foglalkozni' típusú kormányzati hozzáállás a vasút kapcsán már nem működik tovább – azt hiszem, fontosabb probléma ez, mint a Fanta narancstartalma."

Lázár János friss bejegyzésében nem említi konkrétan Vitézyt, de könnyen lehet, hogy a volt jelöltnek szánta sorait.

Ahogy a közlekedési miniszter fogalmaz:

A vasút fejlődéséhez nemcsak politikai ambíciókkal rendelkező szakértőkre van szükség, hanem tudásra – na és pénzre is.

"Az Európai Bizottság nemrég tette közzé azon beruházások listáját, amelyet a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) keretében támogat. Kisebb fejlesztések mellett a Budapest-Kelenföld-Ferencváros vasútvonal korszerűsítésére 290 millió euró uniós forrást nyertünk. A Déli körvasút második ütemét jelentő beruházással nemcsak Budapest és az agglomeráció közlekedését javítjuk, de a kontinens országait és nagyvárosait összekötő vasútvonalak hálózatát is. Az egész régió közösségi közlekedését tesszük jobbá" – fogalmaz Lázár a bejegyzésében.

A CEF eddigi három körében, a most bejelentett projektekkel együtt Magyarország összesen 562,55 millió eurót kap, ami azt jelenti, hogy egyetlen eurocent kohéziós támogatást sem veszítünk el

- zárja sorait.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Loksmith
A karbantartásokra és üzemeltetésre az államnak feladata forrást biztosítani (nem teszi). A fejlesztésre és korszerűsítésre kell az Uniótól pénzt pályázatokon keresztül igényelni. -Ezért működnek úgy-ahogy az elmúlt években felújított vasútvonalak-.
Horizont
Mondja ezt egy Lázár aki benne van már hány éve, tudja, látja, hogy nincs szakértő a kormányban és a fő pozíciókban??? Sehol!!! Vagy kirúgták őket vagy elmenekültek!!! Csak politikai ambíciójuk van tudás nélkül. Neki is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.