A jogszabályban túl tágan határozták meg az erőszak és a hozzátartozók körének fogalmát is.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
A mai megelhetesi politikusok es egyebb kategoriaknal ez a torveny nagyon veszelyes lehet.
Tudom hulye pelda, de mint latjuk mi emberek es foleg a politikusok neha felul uberlik az emberi fantaziat.
Pl: biroi hatarozat miatt 50m es tavolsagi vegzest adnak egy falusinak egy romaval szemben( vagy forditva) Latom a kepet magam elott a roma megy az ingatlanod fele es te csendesen farolsz ki a hatso kertkapun :-) meglegyen a torvenyes 50m es a kerted vegebol figyeled, hogy lopjak szet a hazad. Nem mehetsz oda, mert tavolsagi vegzesed van.
paragrafus
Ez a törvény eredendően eléggé slendrián volt.

Az eredeti törvény alapján - elvileg - az erőszakosságra és tettlegességre való hivatkozással adott esetben akkor is el lehet távolíteni valamely családtagot a lakásból, ha az egyébként egyáltalán nem tett semmit. Vagyis vissza lehet(ett) élni a törvénnyel.

Ha egy családban az asszony erre való hivatkozással, hamisan megvádolta a férjét, a hatóság segítségével kitehette ezen törvény alapján - legalábbis ideiglenesen - a házastársát a lakásból. Akkor is, ha a férj semmit sem tett.

Éppen ezért jogot kellett biztosítani az erőszakkal megvádolt házastás számára is, hogy - adott esetben - ne lehessen alaptalan váddal kitenni a lakásából.

Ennek a törvénynek épp az volt a legnagyobb problémája, hogy túlságosan egyoldalú volt. Adott esetben a vádlónak minden bizonyítás nélkül is lehettek többletjogai, míg a megvádolt házastásnak nem volt joga védekezni az intézkedés előtt.

Rendkívül figyelemreméltó azonban, hogy a döntés sem egységes volt az alkotmánybíróság körében, két alkotmánybírának eltérő, más véleménye volt a kérdésről.

Tehát az alkotmánybírák sem értettek egyet egymással.

Zolipapa
@paragrafus: Kedves Paragrafus! Sok igazság van abban, amit leírtál. Ha másért nem is, de a vádló általad leírt többletjogáért feltétlenül alkotmányellenesnek tartom én is. Viszont az, akiről bebizonyosodik, hogy valóban elkövette családja sérelmére ezeket a (bűn?)cselekményeket, tényleg távozzon a közös lakóhelyről. Szerintem ezt a kérdést, ha nem bűncselekmény, polgári perben kellene tisztázni. Ha bűncselekmény, akkor meg a büntetőbíróság állapítsa ezt meg ítéletében a kiszabott büntetésen felül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.