Öt börtön ideiglenes vagy végleges bezárását tervezi a kormány az év második felében. Takarékossági okokból a rabok kenyéradagját és a cellák hőmérsékletét is csökkentenék - írta a Magyar Nemzet.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@zsbela: A házi őrizet a bűnöző számára maga a paradicsom. Na bumm, legfeljebb nem mehet ki az utcára. Úgyis szennyezett a levegő.
Zsuzscsino70
zsbela azt írja, hogy: "A kormányzatnak olyan jogi megoldásokat kellene inkább kitalálnia, ami nem a letöltendő szabadságvesztést tenné általános büntetési formává." "....például a házi őrizet." Kérdésem: mi alapján szelektálhatnának, hogy ki kerül a jó "öreg" börtönbe, vagy ki az, aki házi őrizetbe? Mert szerintem nincs "kicsit" bűnözö" meg "nagyon" bűnöző.
Diamont Frost
@ nanena
Valószinű, igazad van,ami a "szép" új jövőt illeti!
Mindenesetre beszerzek egy stukkert!
Megoldás?? Börtön helyett??
Bőrbe épitett csipp, ami a GPS helymeghhatározása alapján korlátozza az egyén szabad mozgását. Vagyis: csak oda és csak akkor mehet a delikvens, ha azt a csipp engedi!
ez akár lehet szobafogság is, vagy utca - elhagyási tilalom
akkor nem kell börtön, börtönőr, nem kellenek alkalmazottak, ha megszegik a "törvényt" kilépnek a csipp engedélye alól, lehet sokkolni, vagy bárminemű fájdalmat generálni.... hamarosan jó fiuk lesznek.....
Zsuzscsino70
@Renrol: Nem érdemes beszerezni a stukkert. Felesleges pénzkidobás lenne. A többiekben egyetértek veled.
zsbela
@Zsuzscsino70: A szelektálás alapja az elkövetett bűncselekmény. Vagyis az élet elleni bűncselekményeket elkövetőket, a hosszú idejű börtönre, a fegyházra ítélteket, valamint a bíróság a mérlegelési jogkörében eldöntené, hogy ki megy börtönbe és ki kap házi őrizetet.
zsbela
A mondat kiegészítve helyesen így hangzik::
Az élet elleni bűncselekményeket elkövetőket, a hosszú idejű börtönre, a fegyházra ítélteket ki lehetne zárni a házi őrizet lehetőségéből, valamint a bíróság a mérlegelési jogkörében eldöntené, hogy ki megy börtönbe és ki kap házi őrizetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok