Öt börtön ideiglenes vagy végleges bezárását tervezi a kormány az év második felében. Takarékossági okokból a rabok kenyéradagját és a cellák hőmérsékletét is csökkentenék - írta a Magyar Nemzet.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bigyibogyo
nah akor hol toltik buntetesuk a 3 lepcsos (vagy ami lesz helyette) torveny miatt tobben es hosszabb idore huvosre kerulok? igy is tulzsufoltak...

bigyibogyo.mybrute.com/ verekedos jatek :)
Zsuzscsino70
És azokat a bűnözőket, akik a megmaradt börtönökben már nem férnek el, a hátralévő szabadságvesztésük idejére magukhoz veszik a politikusok.
eutanazia
@Zsuzscsino70: Egyetértek, majd ők őrzik és etetik őket, nehogy bárki emiatt megússza a jogos büntetést.
alband
És hova zárják a kormányt? Vagy hagynak annyi helyet?
xu
Ez a munkahely teremtés első lépése!
Zsuzscsino70
@alband: Hogyhogy hova zárják a kormányt? Szívük szerint az Európai Parlamentbe, az én szívem szerint a jelenlegi állapotában lévő 4-es metróba.
xu
@Zsuzscsino70: És akkor csinálhatnának földalatti mozgalmat!
nanena
Ez az összeomlás egy lépcsőfoka. Az USA-ban is ez történik, és máshol is. A társadalom már nem tudja finanszírozni a túlburjánzott és eredménytelen igazságszolgáltatási rendszert. Ezután jön a hadsereg elbocsátása. Nagy tömegű, fegyverforgatáshoz értő, agresszív ember kerül az utcára, a szabad életbe. A munka világába való beillesztésük szinte reménytelen. A gazdagok majd magánhadsereget szerveznek belőlük. A mi sorsunk pedig a rettegés lesz. Meg a rabszolgamunka. (Ez lehet valóság is, vagy csak science-fiction?)
Zsuzscsino70
@xu:
Persze, hogy csinálhatnának! Feltéve ha ennek az lenne az eredménye, hogy tovább fúrják a lyukat...nem lefelé, hanem előre...
zsbela
Ez már megint egy közbiztonságot, az emberek biztonságérzetét növelő magasröptű tervezet.!
A megszüntetni tervezett intézetekkel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
A fogvatartottakat átszállítják az amúgy is zsúfolt másik intézetekbe, vagy kiengedik Őket?
Mi a sorsuk a bazárt intézetben munkát végzett, az ott tanuló fogvatartottaknak?
Mi lesz az otthagyott intézetekkel?
Mi lesz az így feleslegessé vált személyi állománnyal, az általuk eltartott családokkal? Stb. ...
A megspórolni kívánt 1 milliárd forintot a a multiktól, a milliárdosoktól, a gyáriparosoktól próbálják inkább beszedni:!!
nanena
@zsbela: Változik a társadalom összetétele. Egyre kisebb arány dolgozik, nő az inaktívak és a börtönben élők aránya. A sok bűnözőhöz több rendőr, bíró, fegyőr, stb. kell. Ezt egy bizonyos ponton túl a dolgozók nem tudják finanszírozni. Jó megoldás sajnos már nincs. Most az látszik, hogy a bűnözők, a rendőrök, a fegyőrök, a katonák előbb-utóbb az utcán jelennek meg.
zsbela
@nanena: A börtönök, akár ideiglenes bezárása nem fogja javítani, sőt inkább rontja a helyzetet. Még ilyen csekély visszatartó ereje sem lesz a börtönnek. Már a mai állapotok szerint is sorbaállás van a büntetés letöltésére. Ha még csökkentik a férőhelyet ez a helyzet tovább romlik. A bűncselekményt elkövetőknek kedvez ez a megoldás. A kormányzatnak olyan jogi megoldásokat kellene inkább kitalálnia, ami nem a letöltendő szabadságvesztést tenné általános büntetési formává.Más országokban nagyobb számban alkalmazzák az olyan alternatív büntetési formákat, mint például a házi őrizet. Ehhez nem kell börtön, csak egy, az ellenőrzést végző személy.
furfang
@zsbela: A házi őrizet a bűnöző számára maga a paradicsom. Na bumm, legfeljebb nem mehet ki az utcára. Úgyis szennyezett a levegő.
Zsuzscsino70
zsbela azt írja, hogy: "A kormányzatnak olyan jogi megoldásokat kellene inkább kitalálnia, ami nem a letöltendő szabadságvesztést tenné általános büntetési formává." "....például a házi őrizet." Kérdésem: mi alapján szelektálhatnának, hogy ki kerül a jó "öreg" börtönbe, vagy ki az, aki házi őrizetbe? Mert szerintem nincs "kicsit" bűnözö" meg "nagyon" bűnöző.
Diamont Frost
@ nanena
Valószinű, igazad van,ami a "szép" új jövőt illeti!
Mindenesetre beszerzek egy stukkert!
Megoldás?? Börtön helyett??
Bőrbe épitett csipp, ami a GPS helymeghhatározása alapján korlátozza az egyén szabad mozgását. Vagyis: csak oda és csak akkor mehet a delikvens, ha azt a csipp engedi!
ez akár lehet szobafogság is, vagy utca - elhagyási tilalom
akkor nem kell börtön, börtönőr, nem kellenek alkalmazottak, ha megszegik a "törvényt" kilépnek a csipp engedélye alól, lehet sokkolni, vagy bárminemű fájdalmat generálni.... hamarosan jó fiuk lesznek.....
Zsuzscsino70
@Renrol: Nem érdemes beszerezni a stukkert. Felesleges pénzkidobás lenne. A többiekben egyetértek veled.
zsbela
@Zsuzscsino70: A szelektálás alapja az elkövetett bűncselekmény. Vagyis az élet elleni bűncselekményeket elkövetőket, a hosszú idejű börtönre, a fegyházra ítélteket, valamint a bíróság a mérlegelési jogkörében eldöntené, hogy ki megy börtönbe és ki kap házi őrizetet.
zsbela
A mondat kiegészítve helyesen így hangzik::
Az élet elleni bűncselekményeket elkövetőket, a hosszú idejű börtönre, a fegyházra ítélteket ki lehetne zárni a házi őrizet lehetőségéből, valamint a bíróság a mérlegelési jogkörében eldöntené, hogy ki megy börtönbe és ki kap házi őrizetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.