A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke bejelentette: a vagyonnyilatkoztában kifogásolt külföldi vagyonelemeit, befektetéseit a lehetőségekhez képest a leggyorsabban értékesíti, a társaságot megszünteti, a befolyó összeget pedig hazautalja. Simor András eddig nem látott reális esélyt az alapkamat csökkentésére, s bár köztudott, hogy drága hitelek mellett nehéz a gazdasági fejlődést újra indítani, a vállalati szektort segítő kettős kamatrendszert nem tartja elképzelhetőnek. Lapunknak arról is beszélt, a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) együttműködését az eddigieknél szorosabbá kell fűzni.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lakatosbs
Ez hasonlít arra, mint amikor a tolvajt lefülelik és a lopott holmi visszaadását gesztusnek igyekszik feltüntetni. Undorító!

Ezt az off-shoros bandát gyorsított eljárással kell egyszer jó hosszú időre kivonni a közéletből és valamilyen jól örzött helyen a szükséges technológiai idő betartásával tárolni és persze közben hasznos munkára fogni, hogy a tartásuk rentábilis legyen..
jozsibacsi
Úgy látom itt mindenki sajtért állt sorba a Penny Marketben!

Lehet, hogy Ciprus régen off-shore állam volt, de ma már az EU teljes jogú tagállama, az EU-hoz harmonizált jogrendszerrel.
Mint tudjátok az EU alapelve az áruk, a munkaerő valamint a tőke SZABAD áramlása. Ily módon ez a cég lehetne Monacoban, Ausztriában vagy szájíz szerint bárhol máshol a közösségen belül. Ebben semmi kivetnivaló nincs, csak néhány demagóg politikus uszítja az éppen 1 kiló olcsó sajtért ölni tudó, agyukat soha nem használó iskolázatlan tömegeket.

Evikati
@jozsibacsi: Az utolsó bekezdéssel egyetértek, mert igaz. Azonban, én úgy tudom, hogy amikor a cég létrejött, odavándorolt, Ciprus még nem volt EU tagország.
(Én csak a Mozarellát szeretem, azt meg nem dobáltak sehol:-(, úgy hogy nem álltam be a sorba.)
ugyeugye
@Evikati: együtt mozarelláztunk ;)

@jozsibacsi: igen, ez a bibi - akkor még nem volt EU tagállam...
úgyhogy tanulni, tanulni, tanulni, mielőtt a többieket leiskolázatlanozzuk :)
gondolkodo
@jozsibacsi: Értem én, hogy villanymotor, de mi hajccsa??
Ha ők tehetik, miért nem teheti a "sima" vállalkozó, hogy cégét Szlovákiában jegyeztethesse be? Mert állítólag hiányoznak az adóforintok. A kevesek, a kicsik. Ami Cipruson van magyar birtok/tőke, annak adója nem hiányzik itthon?
Tiborc sírját sehol ne keressed, megfogadta a temetőkapu feliratát, feltámadt!
Evikati
@ugyeugye: nagyon szeretem, főleg az "igazit":-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.