A most megszavazott vagyonadó törvényben az adó tárgya az ingatlan. Tévesen került kommunikálásra, hogy 30 millióig adómentes az ingatlan. Valójában minden ingatlan - mint az adó tárgya - adóköteles. Adókedvezményeket, adó alóli mentességeket az adó alanyai (adófizetésre kötelezettek), a magánszemélyek kaphatnak. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Forrás: adozona.hu
Feltöltő: ugyeugye
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zia
@rokA: Igen, mint már írtam, a bérlőket hozzák majd lehetetlen helyzetbe, mert megemelik a bérleti díjat az adó összegével. Ha belegondolok a haszonélvezeti jog bejegyzése szintén pénzbe kerül, és akkor amíg az tart a tulajdonos nem mondhat fel, még akkor sem, ha a bérlő nem fizet, vagy más módon nem tartja be a megállapodást. A haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál.......
Koronix
ki az az ökör, aki haszonélvezőként rárak az ingatlanjára egy idegent? aztán sose tud megszabadulni tőle vagy adhatja el a lakást a haszonélvezővel együtt fillérekért.
rokA
@Koronix: Ugye itt határozott időről van szó... De attól még a kérdésed jogos! Valószínűleg senki! Ahogy az adót sem fogják legtöbben befizetni! :-)
furfang
A Fidesz megmondta, hogy kamu az mszp-s adómenteség adókötelességet jelent minden ingatlanra.
gesa
Itt Furfangiában faramuci dolgokat tálalnak fel főétekként.Nem tudom miért de nem indult be rá a nyálképződésem!!!
ugyeugye
@Koronix: pont ezért nem szabadott volna így bevezetni (egységes nyilvántartás nélkül), mert egy kalap alá vesz olyan ingatlanokat, amik köszönőviszonyban sincsenek egymással.
Nem kellene már elzavarni ezeket???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.