A felsőoktatást szinte mindenki iparágnak, tömegtermelést folytató iparágnak tartja.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gondolkodo
@reallatas: Nem sértettél, hiszen csak beszélgetünk.
Vitatkozom viszont a "...neoliberálisan mindent szabad elvű nevelés..." szavaiddal. Én úgy látom, nevelés egyáltalán nincs. Az nem a gyerek nevelése, hogy "neked jogaid vannak, a legfontosabb közülük: mindent szabad".
Az én meglátásom szerint nem csak a neveléssel, hanem a tanítással is bajok vannak. Megengedték, hogy divatbemutató legyen már az elemi is, mert a köpeny (ami egyrészt védi a ruhát, de talán még fontosabb: mindenkiből egyforma diákot csinál!) sérti a kölkek önérzetét! Hát addíg ne legyen önérzete, míg kötelességét: a képességéhez mért legjobb tanulást nem műveli!
Bár... a kismajom a "nevelés" hatására olyan nagy majmok lesznek, mint "nevelő" szüleik!
reallatas
@gondolkodo: /ma, 11.08/ Igen! Rendben van! Főként, hogy egyáltalán nincs nevelés. Azért azt te látod talán sokkal jobban, hogy a gyerekek alapvetően igenis nevelés igényesek. Már abból kiindulva, hogy egy még kialakulatlan emberformával állunk szemben. Erre a régi közmondás, hogy az ember az anyja hasában nem tanulhatja meg. Viszont ugye egyértelmű az is, hogy a mindenkori milljő, vagyis az otthon, illetve iskola mint álltalában minden más a gyerekekre hatást gyakorol. Nos ha a kettő egy hangyányit sincs szinkronban, /lásd per ma/ akkor tulajdonnképpen folyamatosan igyekszik egymást kioltani. A gyermekjogok túldimenzionálása, roppant sikamlós pálya. Tudniillik jogaival az alapvető morális, etikai trendek alapján, az élhetne igazán, aki a kötelességeinek már maradéktalanul eleget tett. Ellenkező esetben ez nem lesz más, mint a jogaimmal való rafinált visszaélés. A gyerekek ezen negatív lehetőségeket nevelésük hiányában, remekül be adoptálják a jogaik közé, annak tudata nélkül. Itt a kutya elásva. Száz szónak is egy a vége, holmi teljes tenkitély lerombolással, óriási nevelési hiányossággal, egy mega szintű el degenerálódó társadalom vízionálódik. S ennek ha jól elemezzük nem egésszen a pedagógus, vagy a szülő a közvetlen oka. Üdv.
Garnela
@reallatas: Maximálisan egyetértek! Az ember már az anyja hasában is sok mindent megtanulhat!!Az anyja hasában ért hatások legyen az fizikai vagy pszichés hatás óriási mértékben befolyásolja alapvető személyiségjegyeit.Erre még rájön a későbbi kettős-hármas nevelés, vagy épp annak hiánya valamelyik közegben..és itt a totális deviancia..
reallatas
@Garnela: /ma, 5.45/ Köszönöm, hoy megnézted a cikket, tudod te mégiscsak autentikusabb vagy ebben a témakőrben. Nekem az a legnagyobb gondom ezzel kapcsolódóan, hogy a még kiskorú /kései/ gyerekeim, mindennek szenvedő alanyai. Üdv.
ugyeugye
és mennyibe kerül ennek a sok potenciális munkanélkülinek a képzése?
reallatas
@ugyeugye: /ma, 07.38/ Nyugodj meg pont annyiba, de mindőnknek. Hurrá!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.