"2. ALÁMERÍTÉSSEL KELL KERESZTELNI! A média fejlődésével ez az utóbbi időben különösen nagy ziccer lett, kár lenne kihagynod a tanodból. A filmeken, de a valóságban is igazi látványosság, amikor az emberek sorban állnak és lenyomják az illető fejét a víz alá. Szerintem mindenki előtt ott vannak azok a képek, amikor a filmeken Keresztelő János teszi ezt Jézussal. Micsoda buli és showműsor lehet ez manapság! És a gaz katolikusok ebből nem kértek... Pedig maga János is így keresztelt. Akkor nyilván ez a helyes, így kell csinálni! Ez látványos ellentmondás (mármint a látszat és amit a katolikusok tesznek), nagyon könnyen beadható mindenkinek, hogy aki nem így tesz, az eltér a Bibliától. "

Forrás: apostol.blog.hu
Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

spiral
Ezt az írásomat különösen ajánlom olvasásra!
Arra világítok rá, hogy ha én akarnék alapítani egy új egyházat, pontosan úgy csinálnám, ugyanazzal a pr-ral, kommunikációval, tanításokkal, mint a Hit Gyülekezete...
ember
@spiral: Kevés a te felszínességed egy Egyházalapításhoz. Ilyen dumával bármit lehet alapítani, hisz oly egyszerűnek látszik, mint egy barlangrajz. Alapíts céget, országot, vagy vedd birtokba a Holdat.
Kakastoll
@spiral: Az írásodban sok minden cáfolható. A legelején azt nem értem, hogy ha ugyanazt az istent fogod mindig imádni, akkor minek más egyház ? Erre mondják, hogy a láncot kicserélik de a kutya marad.
A bálványimádással is elhamarkodottan ítélkeztél, mert a Mária szobor, Jézus szobor vagy bármilyen szobor, kép, nem azért lett megalkotva hogy imádják, hanem hogy a lelkedben a gondolataidba jobban tudj koncentrálni, ha vizuális segítséget kapsz. Ez egy kissé meredek sokaknak de egy szobor sem szent, ezt mindenki tudja, csak másként próbálja beállítani.
És végül a biblia. A biblia az ószövetségig egy történelem könyv szerepét kellene betöltse, a zsidók létjogosultságát e földön, mert ha figyelmesen olvasod arról szól. Az újszövetség pedig a kereszténység megszületését és tanácsait tartalmazza. Tehát nem az egyház alapszabályzatait írja le, hanem tanítani akar és megmutatni az általuk leírt út helyességét.
Ha igazhitű akarnál lenni akkor egy új vallással egy új Istent is kellene kreálj, mert a régit már elég sokféleképp próbálják ellehetetleníteni.
A meglévő kisajátítása oda vezet mint a bibliában az ószövetség, hitelét veszti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.