Kertész Imre védelmében szólalt fel kedden napirend előtt a parlamentben a szabad demokrata Gusztos Péter, aki El a kezekkel Kertész Imrétől! című felszólalásában azt tette szóvá és ítélte el, hogy egy "magát polgárinak nevező" napilap hétfői címlapján öles betűkkel hirdette, hogy "Nobel-díjas nemzetgyalázás" történt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Peti!
Az újságírók feladata egy hír teljes tartalmának a közzététele.
Ez elmaradt.
Aki inkáb berlininek vallja magát,szíve joga.
De aki a hazámat járatja le,gyalázza!
Annak a magyar földben nincs nyughelye.
Nemezis
SZDSZ ? Ez az az SZDSZ akikre gondolok? Hát ezek még megvannak, léteznek? Na, akkor már nemsokáig.
furfang
Aktuálisabb lett volna, ha el a kezekkel Magyarországtól és a magyaroktól felszólalással örvendeztetett volna meg bennünket. Úgy látszik ez az ember nem a magyar parlament képviselője, de akkor vajon kié?
Csubaka
"Kertész:
Amikor még Budapesten laktam, akkor a zenehallgatásra egy kis tranzisztoros rádiókészülékkel a fürdőszobába kellet vonulnom. Ott volt ugyanis csak jó a vétel."
Die Welt:
" Amikor Ön nekem tíz évvel ezelőtt megmutatta a várost, akkor az élet ott is színes és vidám volt."

Nem értem, komolyan mondom,felháborít. Tíz évvel ezelőtt?Melyik Magyarországon élt ez a szerencsétlen? A 70-es évek végén mentek ki a divatból a tranzisztoros rádiók. Ha Kertész úr vett volna magának egy DVD lejátszót, vagy egy MP3-at talán kielégíthette volna zenei éhségét. Mindazon túl bár nem vagyok budapesti, lehet, hogy Berlinnel és New York-al nem vetélkedhetünk, viszont zenei életünk nagyjainak világ hírneve és előadásai, azok népszerűségei messze meghaladják az ennek ellenkezőjét állító értelmi képességének határait.

"A helyzet az elmúlt tíz évben folyamatosan romlott. Szava a jobboldali szélsőségeseknek, illetve az antiszemitáknak van. A magyarság régi terhei - a hazugság és az elfojtásra való hajlam - jobban érvényesülnek, mint eddig bármikor"

Na igen és egyesek ország és világ előtt gyalázzák. Honnan veszi Kertész a bátorságot, hogy egy népet - akit áradásul nyilvánosan meg is tagadott - ilyen aljas módon fikázzon? Ez az ember életében nem járt vidéken, fogalma nincs arról, hogy milyen életet él Magyarország vidéken. Elvonult a tranzisztoros rádiójával a fürdőszobába, majd szépen kivándorolt Németországba mert, (és most figyelj!!!!)

"Én azért írtam a holokausztról, mert ezt az egyedi tapasztalatot - a 20. század egyik központi tapasztalatát - Auschwitzban és Buchenwaldban megszerezhettem. Gondolja csak meg: micsoda tőke is ez! "

Az érvelésének további része pedig kísértetiesen hasonlít annak a bankárnak a felfogására akit csak a pénz érdekel, hogy mennyit tud begyűjteni belőle, és hogy milyen sokáig tud gyönyörködni abban.

Na és a legdurvább:

"És tegyük a kezünket a szívünkre: olyan újgazdag, felvágós zsidók, akiket Thomas Mann a művében 1910-ben bemutatott, igenis léteztek. Miért kellene akkor a szerzőt szemrehányással illetnünk?"

Ha viszont ilyet a magyar jobboldal állít ma akkor az már antiszemitizmus!!!

Kertész:
'Én az európai kultúra terméke vagyok. Egy dekadens, ha így akarja. Egy gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz. Elég az, hogy engem az Ön honfitársai zsidóvá tettek. A faji és a nemzeti hovatartozás számomra nem érvényes."

A fentieket a Népszabadság teljes terjedelmű riportjában olvastam.
Gusztos úr pedig mielőtt el kezdi védeni "zsidó" társát jobban tenné, ha tudomásul venné, hogy Kertész a zsidókat és a magyarságot is megtagadta.

lbs
Kertész:
'Én az európai kultúra terméke vagyok. Egy dekadens, ha így akarja. Egy gyökértelen. Ne kössön engem Magyarországhoz. Elég az, hogy engem az Ön honfitársai zsidóvá tettek. A faji és a nemzeti hovatartozás számomra nem érvényes."

Hát igen... A bélsár is termék, anyagcsere végtermék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.