Határozatot hozott a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ január 1-jével történő létrehozásáról.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bombi02
@szaboria: Igazad van. Azelőtt rendesen dolgozott a legtöbbjük. Aki nem, az munkakerülő volt és bünti járt érte.

Most rendesen dolgozik az a néhány száz, a többi pedig segélyt váró "munkanélküli" vagy bűnöző. Hát erre lettek rászoktatva.

Nekünk van cigány származású barátunk. Főiskolát végzett, 5 gyereket nevelt fel, mind érettségizett, kettő főiskolát végzett a legkisebb most végzi a főiskola első évét. A nagyok családosok, 3-3-4-2 gyerekkel. Minden felnőtt dolgozik, a vézettségének megfelelő munkát végez, a gyerekek, amelyik iskolás, jól tanulók. Közepesen jómóduak mindannyian. Nem együtt, de közel egymáshoz gyönyörű, rendezett családi házaikban laknak. Ilyen is van, csak kevés.
szaboria
@bombi02: Mert volt egy időszak amikor probálták azokat tovább képezni akiről látták, hogy érdemes velük foglalkozni. Igenis rendes emberek lettek. Nem most hanem a 70 -esévekben a Bp. Vajdahunyad u. csináltak egy romaházat az akkori kerületi vezetők is sokat tettek, hogy jobban beilleszkedjenek.Jött egy újjabb vezető akit ez nemérdekelte igy teljesen lepusztult.
csikknorisz
@bigyibogyo: Hol nezzem meg, mi az a roma kultura? A cpressen, vagy az oco honlapjan? Jol tudom, milyenek a ciganyok, a sajat szememnek hiszek inkabb, mint valami hulye fajvedo neprajzos firkalmanyanak. Az ugyis azt irja le, hogy milyen VOLT a cigany kulturha. Egyszer irtad, hogy egri vagy. Ejszakankent leruccanhatnal setalgatni a Heves megyei falvakba, hogy tanulmanyozd a kulturajukat. Ajanlom Hevesvezekenyt, Tarnabodot, Erket, Tarnazsadanyt, stb.
klicskó
www.100tagu.hu/
www.rajko.hu/

Van kultúrájuk. A 100 tagú c. zenekar összes cd-je meg van nekem, és nagyon jók.
De cigánybűnőzés is van, viszont a két dolgot nem kéne összekeverni.
reallatas
@Borsi: /ma, 15.57/ Üdv. Mond valaki szólt már saját népcsoporton belül azért, hogy ne tegyetek minket is a kínpadra tetteitekkel, mert az általánosítás sajnos innen ered. Tehát tenni nektek elsősorban! Mert nagyon jól tudod ránk parasztokra nem halgatnak ám soha. Vagy az már nem derogál? Tegyük helyre mink, de nehogy szólni merjünk mert azonnal lerasszistáznak ám. Végre meg kellene érteni, hogy saját kebelen belül tessék odahatni, hogy a szégyen ne üssön vissza a valóban már értékes rétgre. Olyan nehéz lenne? Vagy valami, /én tudom/ oka van, hogy csak csacsogunk de nem mozdulunk rá a témára. Persze, hogy nem szabad összekeverni, de magyarázzátok már meg a lemaradott rétegnek is, hogy hogy is cselekedjen végre! Ne csak bennünket csesztessetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.