A miniszterelnök szerint nem sztrájkolnak, hanem zsarolnak a BKV szakszervezetei.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
Ehhez a témához nem szeretnék hozzászólni! Csak annyit mondanék hogy 10% fölött van a munkanélküliség ! Tudom, hogy mindenkinek igaza van, de amikor meglátom ezeket a szakszervezetis vezetőket nyilatkozni, hát kinyílik a bicska a zsebemben !
Csubaka
Nekem pedig attól amit most leírok.Munkáltatóm állami támogatással foglalkoztat munkavállalókat munkahely megőrzés címen. Figyelj!!!!!
Három műszakban, hárman ülnek minden munkahelyen. Egy dolgozik kettő pedig nézi és beszélget mellette.Néha egy-egy órára váltanak aztán minden előröl folyik tovább. A munkabérük a hárommúszakos pótlékkal és a bónuszokkal együtt alig haladja meg a 65 ezret 12 órai munkaidővel. Gyakorlatilag a segélyért bejárnak a munkahelyre, hogy ne az állam foglalkoztatási statisztikáit rontsák!!!!
Sok szarságot írnak a Kádár rendszerről, de az ilyenért bizony még ott is elővették a felelősöket.!
barnan
Jogszerűtlenség, jogellenesség megállapításáról nem olvasni a cikkben. Ennek fennálláskor már nem a tárgyalóasztalok mögött lenne a két fél helye, hanem a bíróságon.
Viszont a 4. paragrafus egyértelműen fogalmaz a sztrájkjogot gyakorolni szándékozó munkavállalóval szembeni elvárásokról, ami jelen pillanatban nem teljesül.

Elégséges szolgáltatást ott is biztosítani kell, ahol nincs metró, troli és villamos. Az elégséges szolgáltatást nem átlag képzéssel rögzítik (itt szuper mert van metró, ott meg a nagy semmi, átlagban akkor ez elmegy), hanem olyan megoldással, amely mindenki számára nyújt, ha körülményesen is, de elérhető tömegközlekedési alternatívát.

Sztrájk esetén nyomaték a igények figyelmének a munkáltatót érintő bevételkieséssel adható, ez rendben is van, de ha nincs meg az elégséges szolgáltatás alapszektorokban, akkor már más az eszköz amit megcéloznak, ezen megoldásban már mások alapvető érdekei is sérülnek.
barnan
... és itt gondolhattok egy egyszerű kisnyugdíjasra, akinek se pénze, se rokona, se ismerőse, de van betegsége és van még igénye arra, hogy nem két napos várakozási idő után jobb esetben szakrendelésre mehessen.
barnan
és ezt nem egy BKV dolgozónak a feladata figyelembe venni, a nagy tömegből, hanem a sztrájk vezetéséé, azoké, akik eszerint megint "a cél szentesíti az eszközt" alapon gondolkoznak, ténykednek (s ez a forgatókönyv sajnos már ismerős)
Csubaka
@barnan: Persze, ez akkor lenne igaz, ha a SZTRÁJK fogalmát jelentőségét és céljait figyelmen kívül hagyjuk és közönséges politikai cirkusszá degradáljuk.
Nagyon fontos megkülönböztetni ezt a folyamatot a politikától még ha sokan mindenképpen bele is magyaráznák. Ha megfigyelted, a pártok most kezdik keresni a pályájukat és lehetőségeiket ez események mögött.
A felelősség pedig megosztott a cégvezetése és a szakszervezetek között. Nyilván a szakszervezetek egymással és a dolgozókkal is egyeztetnek, de lassan észre lehetne venni, hogy a sztrájk kapcsán a meglehetősen errodált BKV vezetés mögött el kezdtek felsorakozik azok a politikai és gazdasági csoportok akik a vállalatot és az országot is a jelenlegi állapotokba kényszerítették.
Már csak azt kellene objektíve átgondolni, hogy ismerve a BKV dolgozók követeléséről AMI NEM BÉREMELÉSRŐL HANEM A BÉREK ÉRTÉKEN TARTÁSÁRÓL SZÓL miért állítja a cégvezetés, hogy nincs rá pénz, amikor jóval magasabb bérért és alvállalkozók megfizetésével próbálja pótolni a kiesést arra pedig van. Azt hiszem nagyon rövid időn belül elő fogjuk venni azt az elfelejtett szót, hogy osztályharc!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.