Németország külügyminisztere, Párizs, Berlin és Hamburg polgármesterei, Nagy-Britannia kulturális minisztere, Izland miniszterelnöke, Ausztria EP-képviselője, mind nyíltan meleg. Nyugat-Európában egyre több magas rangú politikus vállalja, hogy a saját neméhez vonzódik, sőt többen politikai előnyt is szereztek kiállásukból. Magyarországon ezzel ellentétes a helyzet, eddig összesen két politikus coming outolt, a többiek – feltehetően az elutasító társadalmi közeg miatt – hallgatnak.

Forrás: index.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

187 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kakastoll
Remélem én nem fogom azt megérni....
safi
Előnyt? Tehát már az a hátrány, ha valaki nem meleg, mert nem tud mit beismerni? Miért kellene, hogy bárkit érdekeljen a magánéletük? Utálom a coming outolás szót is. Ez is divat lett, hogy mindenki beismeri. A munkájáról beszéljen, a többi engem nem érdekel.
Kakastoll
@safi: Ma nem a rátermettség, az iskola, a tapasztalat, a tudás számít, hanem az emberek különböző ferde hajlamainak a nyilvánosságra hozatala. Ki minél több ilyennel rendelkezik annál sikeresebb. Ma a degeneráltak világát éljük.
bigyibogyo
@safi: Bátorságot, nyitottságot jelez ha valaki meri vállalni. Sőt, mennyire lehet kemény minden áldott nap a tolerancia nélküliek fikázást elviselni? Lásd: itteni hozzászólások.

@Kakastoll: demagóg mellébeszélés. Terjeszd el magadról ami csak eszedbe jut ugyanúgy sikertelen maradsz.
safi
@bigyibogyo: fenntartom, legyen bátor a munkájában, engem a magánélete nem érdekel. Ráadásul szerintem totál el is tereli arról a figyelmet. Kérdezz meg 100 embert, mit tud Szeteyről, a nagy tömeg azt fogja mondani, hogy meleg....Másrészt, ha ezt követően esetleg rosszul végzi a dolgát, nem merik elküldeni, mert rögtön az lenne, hogy azért mert ő meleg.
Kakastoll
@bigyibogyo: Nem ismersz, tehát azt sem tudhatod, hogy mennyire vagyok sikeres.
Gondolom arra is emlékszel még, amikor azt tanították, hogy ép testben ép lélek. E kettő egymással az úgynevezett tökéletes ember, de ahol egyik vagy másik hiányzik, ott már nincs összhang. Nem sértegetni akarok, viszont személyes tapasztalatom, hogy egy fogyatékkal élő embert befolyásol a sérülése, nemcsak fizikailag, hanem pszichikailag is. Ez ugyanígy van a ferde hajlamnál is, eltér a teremtett ember szokásaitól ami nem csak szokásokat, hanem az életképét is megváltoztatja, vagyis eltér a többségi szokásoktól, ami kisebbségbe taszítja ezáltal a többséget.
Zsoel
A homoszexuálisok húzzák be fülüket-farkukat, és ne "coming outoljanak" (azt is szájon tudnám vágni, aki ezt le merte írni!) itt, mert az egészséges társadalom soha, de SOHA nem fogja őket elfogadni. Tudomásul veszi, hogy létezik ez a fajta szexuális irányultság, megtűri, de elfogadni, ismétlem, soha nem fogja, méghozzá azért nem, mert természetellenes.
Az egész nemiség, a nemi szervek meglététől kezdve az udvarlási viselkedésen át a nemi aktusig, az ember monogám viselkedése, mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a fajt új, egészséges egyedekkel lássa el. Két férfi nem képes természetes úton közös utódot létrehozni, sem pedig két nő, így aztán az egész homoszexualitás, úgy, ahogy van, a természet rendje ellen való. Ne kívánja senki, hogy ujjongjunk a buzeránsoknak.
Azonkívül a szexualitás magánügy! A homoszexuálisok folyton mindenféle jogokkal hozakodnak elő, na de hát ahhoz sincs joga senkinek, hogy a másik embert akarata ellenére a saját szexuális irányultságának hangoztatásával zaklassa! Magyarán: a kutya sem kíváncsi arra, hogy ki homokos, ki nem, ki szereti a szado-mazót, a pisiszexet, ki izgul állatokra, ki szereti, ha elfenekelik stb.! MAGÁNÜGY! Otthon, a négy fal között csináljon mindenki azt, ami neki jólesik, de onnét ne hozza ki a szexualitást! Se az Andrássy útra, se a tévékamerák elé, se a Parlamentbe, sehová! (Ez egyébként ugyanúgy vonatkozik azokra a heteroszexuális párokra is, akik szemérmetlenül az utcán nyalják-falják-tapogatják egymást.) Ezért azt mondom, igenis, rejtőzzenek csak, és nem kell "felvállalniuk" magukat, mert attól csak még több megvetésnek lesznek kitéve, éspedig nagyon helyesen.
profon
@Kakastoll: Éppen ezt akartam írni ! Hogyha heteróként kiderül ,hogy kisebbség lettem, bedobom a törölközőt ! Valamennyire a nők is tehetnek erről (magánvélemény) mert más típusu férfiakat kezdtek favorizálni, ezáltal megváltozott az "ideális" férfiszerep. Igazából nem zavarnának ,csak ne menjenek ki az utcára demonstrálni a másságot !
mandiner
@profon: ?????????????? a nők???????? Mert szerinted a nők zömének az a jó ha férfi meleg???? Szerintem most nagyon mellényúltál..kikérem magamnak atikek nevében))
safi
@profon: mit értesz azon, hogy bedobod a törölközőt? Leszoksz vagy átállsz?:-) Szerintem rengeteg nőnek továbbra sem tetszenek a lányszerű fiúk, még ha ezt is tolják elénk állandóan.
profon
@mandiner: Természetesen nem úgy értettem. :)) Más az ideális férfitípus és ez hosszútávon szerintem hatással van erre is !

@safi: :)) Szerinted átálnék ?
marlin
@profon: Nagyon egyetértek véleményed lényegével!!
Viszont szerintem a saját hálószobájában csináljon amit akar, addig ameddig nem kezdi reklámozni(!) a másságát!! De ugyanúgy "nem szeretem" azt sem, amikor a cigányok cigányoznak, a zsidók zsidóznak, stb.!!
Magyarul: tolerálom mindenkinek a "másságát", (legyen az politikus, színész, vagy rendőrkapitány) addig ameddig az nem zavaró a többség számára!!
safi
@profon: annyira még nem ismerjük egymást, hogy tudjam:-)
marlin
@mandiner:Szerintem, 'profon' az igazi nőkre gondolt!!!! :((
mandiner
@profon: Szerin6ted milyn az ideális férfitipus?))
mandiner
na még egyszer: Szerinted milyen az ideális férfitipus?
mandiner
@marlin: ???????? ezt nem értem...kódold légyszives! Az igazi nő a más férfiakat kedveli???
profon
@mandiner: Mint én ! :)) A feleségem legalábbis ezt állírja !:))
Kakastoll
Na szóval akkor kinek is kell vagy jó a hőkezelt típus ?
bombi02
Nem értem miért bújkálnak? Amikor Szetey könnyfátyolos tehén szemekkel elrebegte, hogy "Szetey Gábor(?), politikus..." (és még mit tudom én)..." és meleg vagyok..." Örjöngő tapsvihar fogadta, büszke, rajongó, az extázisig fokozott lelkesedés fogta körül. Ő pedig bögve, megdicsőült képpel fogadta el a hódolat eme jelét. Hát miért kell bújkálni a népszerűség elől, az odaadó lelkesedés elől? Hmmm...?

Vagy még sem így van? Csak egyes helyeken tartozik a nyilvánosságra?
Kakastoll
Ma-holnap a székelési szokásaikkal fognak előhozakodni...
csutak
Most megköveztek!

Ostoba embernek tartom azt aki a másságot elítéli!
A szerencsétlenek pánikrakciója a meleg büszkeség napja nevű rendezvény.
Csak a "civilizált világ" ilyen hazug, kétszínű és ostoba, hogy ítélkezzen felettük!
Mi büszkén hirdethetjük promiszkuitásunkat mert heterok vagyunk?
Nekik pedig fülüket farkukat behúzva lapítva kell élniük?
No nem!
Vagy mi is befejezzük a csöcsmutogató Qrva showkat (Maúúúúúúúnika) vagy elfogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák.
Nem akarom megint leírni a teljes mibenlétét a dolognak, de minél jobban tiltakozik valaki a buzik ellen, annál nagyobb a fel nem ismert látencia benne!
mandiner
@marlin.Nagyon görbe tükörbe kellene néznem ha ideális férfit keresek..bárhogy vizsgáltatom a tükörképemet én a tökéletes nőt látom)))
mandiner
@csutak: Te aztán nagy pszichológus vagy!
profon
@csutak: Nem emlékszem rá hogy hetero sorstársaimmal egy a városon áthaladó ,platós kocsi hátulján fejeztem volna ki hovatartozásomat, másokat megbotránkoztató stilusban ! Ennek ellenér értelek, csak nem osztom a szerintem túl liberális felfogásodat ! :)
profon
@mandiner: Tökéletes és szerény !:))
Don Quijote
@csutak: Melyik politikusunk kezdte úgy a bemutatkozását hogy XY politikus vagyok és csak a feleségem dugom,néha meg jól berugok és akkor megteszi a házmester is:DD
Nekem ne jöjjenek a melegek ezzel a coming szarral,épp elég trágya van nélkülük is!
csutak
Más szemében a szálkát önmagunkéban a gerendát sem!
Én senkit nem ítélek el, amiért másként él, másként látja a dolgokat.
Én azokat ítélem el(magamban!) akik veszik a bátorságot és megítélik embertársukat és ezt nyíltan hangoztatják.
mandiner
@csutak: Én nem itélem el a melegeket, mert állítólag nem tehetnek róla..betegek..de undorodom tőlük, és engedd már meg nekem ezt a jogot..ez olan mimtha azt mondanád hogy ne köhögj! Nem akarok undorodni tűlük, de tudod a zsigeri izmok működését senki nem tudja befolyásolni) Legynek csinálják, de én ne lássam!
Kakastoll
@csutak: Szerencsére nem a te ítéleted után jár a világ, éspedig:
Az az ostoba aki a másságával kérkedik, Itt senki nem a szexuális cselekmények fölött ítélkezik, hanem az emberen aki a ferde degenerált, beteges hajlamai után próbál egzisztenciát teremteni.
"promiszkuitásunkat"...az mi ?
A csöcsmutogató Mónika sóban is jelen vannak úgy a buzik mint a heterók.
Ki minél jobban felismeri a másságot, az annál jobban részesévé válik.
Tudom, hogy nem válaszolsz, nem is tudnál, viszont ha a vörös "vip" címre hajtasz akkor értelmesebben kell fogalmaznod,és nem elég csak a buzikat, cigányokat, zsidókat pátyolgatnod.
Végigolvasva az örökös ömlengésedet, a sokoldalúságodat még csak rontasz a helyzeteden, mert ha valaki ennyire multilaterális, akkor azt ne csak elmondja, hanem az írásai is tükröznie kéne. Ez szól a hat elemidre meg a három egyetemedre, hogy ne említsük a különböző szakfelkészültségeidet.
Látencia = lappangó, rejtett.
safi
@mandiner: pont ugyanilyen visszás érzésem van nekem is. Nem akarom látni, mert nem bírom látni. Nem bántanék egyet sem, de ő meg kíméljen meg attól, hogy elémtárja.

@csutak: és hiába hangoztatod, nem hiszek ebben "az azok támadják a legjobban, akik látens melegek" dumában, akkor sem, ha néhány pszichológus mögé sorakoztatsz.
csutak
Az a szép ha nem is értünk egyet, de ezt nem anyázva közöljük egymással!
Én sem istenítem a pszichológiát, de mint kiindulópontot jónak vélem.
mandiner
@safi: tökéletesen egyetértünk...Tegyük fel egy felfokozott hetero pár valahol a természet lágy ölén egymásba gabalyodik és valaki meglátja őket, az közszeméremsértés, de uez egy meleg párnál dicső couming out...ez is pozití diszkrimináció! A parádéjukon felét be lehetett volna vinni közszemérem megsértése miatt, hát ott dugták egymást farba a kamionokon..láttam!
mandiner
@marlin: Egyébként meg te kérdeztél rá arra mit látok a tükörben))
loncsi35
Azt, hogy ki ,hogy ítéli meg a másságot ,jelen esetben a homoszexualitást, legyen a saját döntése. A vményem ,hogy lehet éppoly értékes ember az aki a saját neméhez vonzódik, mint egy hetero beállítottságú. A társad. és közvetlen környezete számára nem elsődleges prioritást élvez a nemi hovatartozása, hanem , hogy milyen ember, hogyan tud dolgozni, viselkedni és elviselni azt,hogy Ő valójában "más ",mint a többi. Láttam én már semmirekelő silány heterót, és láttam és ismertem , ismerek olyan homoxexuálist, akivel lehet mindenről értelmesen beszélni, és magatartásával nem keltett undort a társaságban. Azok akik pedig utálják őket, talán gondolkozzanak el, mi van ,ha imádott gyermekük beállit és közli anya engem nem a lányok, hanem a fiúk érdekelnek!- na akkor kell okos szülőnek lenni és tudni kezelni a helyzetet. / csak 1 példa. Ceizel genetikusunk fia Gábor esete, biztosan nem volt könnyü feldolgozni és elfogadni , de sikerült a szülőknek , és talán ez az igazán nagy győzelem önmagunk felett , elfogadni azt , hogy az én gyermekem "más" Vállalom a megkövezést, de a kiemelt példa ,független a személyektől / példaértékü.Az én gyermekeim még mondhatni kicsik, de sosem tudnám megtagadni őket ,még ha egy ilyen szitu állna is elő.(
luciferi
Hiába rejtőznek. Ahol pár fokkal melegebb van, mint a környéken, ott vannak!:)
luciferi
@mandiner: 13:40-re: miért mászkálsz Te meleg felvonulásokra???
inkvi
@mandiner: 13:40: Hát mit tegyen, ha az alsó fertályon csak az a luk van?
mandiner
@kevijeni: Mászkál a fene)) Egy ismerősömhöz utaztam Pestre, Nyugatiba érkeztem..és pont előtte tartott a konvoj..majd elhánytam magam((
mandiner
@loncsi35: Már a terhességem alatt is féltem még a gondolatától is..mert félek hogy ez az egy amit nem tudtam volna tolerálni, elfogadni..egyébként a csillagos eget lehoztam neki az égről mindíg!
Kakastoll
@loncsi35: szóval te is az elfogadást erőlteted.
próbáld felfogni, hogy nem a szexualitással bajlódik senki és ezt minden egyes ellenző leírja, és ugyanannyian félre is magyarázzák, hanem a kinyilvánítással. Senkit sem érdekel senki szexuális beállítottsága, tehát akkor senki se kérkedjen vele.
szólj ha nem értesz.
kiscserkész
Az Isten férfit és nőt teremtet. Ennél fogva nincs miről beszélni. Mindenki nőnek, vagy férfinak született, csak buzivá, vagy leszbivé vált, vagy azzá tették a cukros bácsik, Kovács Pisti apukája Kunczefélék. Keresztény világban ezeket a csirákat máglyán égették el. Most sem kéne másként.

csutak ma, 11:25 – válasz erre

Amint olvasom, ezeknek is „KI Kéred” a nevedbe.
kiscserkész
mandineNem biztos, hogy csutak- nak előnyére válik mindenbe beleszólni, mert így egyre többet árul el magáról. Tegnap a cigányok nevében kérte ki magának, ma a buzik nevébe, nagyon sokoldalú egy egyén lehet. r ma, 11:42 – válasz erre
kiscserkész
mandiner ma, 11:42 – válasz erre:

Nem biztos, hogy csutak- nak előnyére válik mindenbe beleszólni, mert így egyre többet árul el magáról. Tegnap a cigányok nevében kérte ki magának, ma a buzik nevébe, nagyon sokoldalú egy egyén lehet.

Na így akart ez lenni!!! Csak váltott a gép.
Kakastoll
@benhur: nem illik mindent a gépre fogni.....:)
Január
Szerintem ez az egész meleg és leszbikus dolog túl van lihegve. Mindenkinek a magánügye a szexuális irányúltsága. Ezzel még csak foglalkozni sem kellene. Teljesen feleslegesnek tartom pl. a "melegbüszkeség napját", ugyan mire büszkék, akkor a heteroknak is fel lehetne vonulni, és egyéb emberi csoportosulásoknak is.
Azzal, hogy vonulgatnak a melegek csak egyesek ellenszenvét, mások mosolygását váltják ki . Természetes a szexuális irányultság nem befolyásol senkit abban, hogy rendes avagy nem rendes ember minden emberi csoportosúlásban vannak ilyenek is és olyanok.
Kutakodjanak csak a szociológusok, viselkedéskutatók az a dolguk, a politikusoknak pedig az, hogy mindenki számára és mindenkor bisztosítsák az emberhez méltó életet!
bigyibogyo
@Kakastoll: Tudod mi jut eszembe az épp testben épp lélekről?
1. Meséltek fősulin arról, hogy egyik előadáson púpos lány ült a hátsó sorban mikor az előadó elnyomta ezt az orbitális baromságot. A lány sírva szaladt ki.
2. Szerintem ne beszélj fitnesz edzőnek épp testről semmilyen viszonyban, mert csúnyán vissza üthet.
3. ha ráérsz egész nap itt kommentelgetni egész biztosan van még hova fejlődnöd, lehetsz sikeresebb. Ráadásul mintha már leírtad már az életpályás itt is.
4. Egyik hallássérült ismerősömről bőven példát vehetne sok ember. Sportol, dolgozik, folyamatosan vigyorog, mindig jókedvű. Nem gyűlölködik. Egyszerűen boldog.

Azt hiszem ez 4 remek cáfolta volt balga elméletednek.

Visszatérve a 2. ponthoz. Ha igazad lenne elég torz lelked lehet. Kétlem, hogy egy Adonisz lennél!

@Zsoel: Várj, te nem a keresztény van. Nekem úgy rémlik a bibliából, hogy szeretni kellene egymást. Elfogadni, megbocsátani. Szerintem is hülyeség az vallás.
Mentél már utcán kézen fogva lánnyal? Csókoltad már meg lakáson kívül? Mert akkor a MAGÁNÜGYED kikerült a privát szférádból.

@profon: Kezdheted. A Jövő nem a heteróké vagy a melegeké. A biszexuálisnak mindenkit préda. Szépen közelednek egymás felé a nemek. Nehéz lenne ezt kikerülni.

@mandiner: És amikor valaki teli torokból büfög előtted? Az elég undorító tud lenni. bele is "belerúgsz"? (ha a büfögés belefér nálad, akkor helyettesítsd hányásra mondjuk)
Mikor előttem csinálja valaki szépen arrébb megyek.

@benhur: És Istent ki teremtette? Raktam be egy oldalt a nemrég olvasgasd.
www.propeller.hu/belfold/956584-szijjarto-peter-is-reszt-vett-zuschlag
Kakastoll
Azért mégis van benne valami, mert folyton ők erőltetik, hogy be kell fogadni, el kell fogadni, egyenlőnek kell nézni másokkal, holott senki nem állította az ellenkezőjét....vagyis csak van valami bajuk.
kiscserkész
@bigyibogyo: "@benhur: És Istent ki teremtette? Raktam be egy oldalt a nemrég olvasgasd.
www.propeller.hu/belfold/956584-szijjarto-peter-is-reszt-vett-zuschlag "

Bocs, de nem tudom értelmezni, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz. Kérem a segítséged!
Január
@Kakastoll: lehet, hogy némelyekben egy jó adag kisebbségi érzése van, s ők nem tudják sajátmagukat elfogadni, mert heteró nevelést kaptak gyerekkorukban.....
marlin
Már megint az iq bajnok megszólalás, kinyilatkoztatás és beszólások a "v alamiről"!! Minek is?? Kinek is??
kiscserkész
bigyibogyo ma, 14:55 – válasz erre :

, Ha majd egyszer tiszta képet kapunk a világegyetem létrejöttéről, Akkor meg lesz a kérdésedre is a válasz. De addig még valaki az ellenkezőjét be nem bizonyítja, addig azt fogadom el, hogy Isten teremtménye vagyok, akit a saját képére teremtet. Férfinak születtem annak is tartom magam utódokat nemzetem nő a feleségem és homogénnek nevelem a gyerekeimet, távol tartva tőlük a cukros bácsikat és leszbi néniket. Azt hiszem mindent leírtam, ami az ép lélek, ép test fogalmához tartozik. Ezen kívül számomra nincs másnak helye. Ja , mi fürdőkádba fürdünk, nem liberális medencébe.
Kakastoll
@bigyibogyo: képzeld van időm itt ücsörögni, és élvezem is, és még jövő szerdáig így is lesz, de látom ez sért tégedet....akkor ki is a mással foglalkozó ?
Soha nem azt ítélem el aki belenyugodva elviseli testi, szellemi, erkölcsi, szexuális másságát, hanem aki azt másokra rá akarja erőltetni, és ez érvényes vallásra, pártállásra és mindenre.
Azt erőltessék velem aminek én vagyok az okozója.
Amúgy hogy én is eldicsekedjek sokoldalúságommal, több évig bedolgoztam a mozgássérültek járműveik javításába, ingyen és önként.
kir
@mandiner: Hivatalosan sem betegség. Erről le lehet szállni. Az undor, az más. Én spec az intoleráns emberektől undorodom, és az eddigiek alapján te is ilyen vagy.
Kakastoll
@Január: a kisebbségi érzést az váltaná i, ha folyton a heterók hangoztatnák jogaikat.
mandiner
@bigyibogyo: Már hiányoltalak))) Tudtam hogy előbb-utóbb jössz tüzet okádni! A büfögés egyébként természetes biológiai folyamat része..nem úgy mint a FERDE hajlam!
mandiner
@kir: mi köze a toleranciának az undorhoz?
kir
@mandiner: Szerintem a te gondolkozásodat okozta génhiba.
kir
@mandiner: Mutass egy hivatalos forrást amiben a homoszexualitást betegségnek definiálják. Rajta.
Zsoel
@bigyibogyo: Bibliát emlegetsz? Nos, abban írva vagyon: "Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak; utálatosság az!" Azonkívül szinte már klasszikussá vált az "Isten nem Ádámot és Bélát teremtette" mondás is.
Van egy határ, amelyen túl már az Isten sem kívánhatja, hogy szeressük felebarátunkat. Mert ha mindent és mindenkit el kéne fogadnunk, meg kéne bocsátanunk, abból anarchia lenne (gondolj csak a gyilkosokra, rablókra, erőszaktevőkre stb.) Szóval valahol meg kell húzni azt a határt, amelyen innen még tolerálhatjuk a másik disznóságait, de azon túl már nem. Ha valaki pofon üt, azt még megbocsáthatom, de ha meggyilkol, akkor már bökhetem a dolgot, nem igaz?
Igazából nekem az a bajom a homoszexualitással, hogy egyes liberális körök (úgy minálunk, mint szerte a világban) igyekeznek ebből lelkiismereti és divatkérdést csinálni. Úgy keverik a kártyát, hogy a többségi társadalom hovatovább bűntudatot érez, mert nem támogatja teljes szívvel a homoszexualitást mint életformát. Más szóval: manapság divat buzinak lenni, azzal kérkedni, a jó ízlésű heteroszexuálisokat megbotránkoztatni, és ha valaki ez ellen szót mer emelni, az mocskos, kirekesztő homofób. Íme, te is támadsz engem, pedig én nem akarom kiirtani őket vagy ilyesmi, csak annyit kérek, hogy tartózkodjanak nemi gerjedelmeik irányultsága széleskörű terjesztésétől. Azt hiszem, ez teljesíthető lenne.
Egyébként pedig világosan leírtam, hogy azon ellenkező nemű párokat is elítélem, akik szintén közterületen élik nemi életüket. De a kézen fogva sétálás, egy-egy szájrapuszi a közízlés szerint még befér a tolerálható viselkedésformák közé.
kir
@Zsoel: Biblia miért lenne mérvadó?
inkvi
Nem merem leírni a fejtegetésemet erről a témáról, hiszen az a sexualításról szólna. Csak annyit, hogy a természet megalkotta a tökéletesen működő törvényeit. Vannak bizonyos emberi szervek, amiknek a feladata egyértelmű: orrunkkal szaglunk, nyelvünkkel ízlelünk, szemünkkel látunk, ujjunkkal tapintunk, fülünkkel hallunk, ... Az, hogy bizonyos emberi leleményesség fantáziája még mást is bele vitt: egy dolog. Az nem másság, hanem perverzitás (talán). Egye fene: megfér a hitvesi ágyban. Egye fene: elmegy a homo-klubokban. De ne vigyük ki az aberráltságot az utcára és ne tűzzük jelképként a zászlóra! Vagyis: ne foglalkozzunk vele! Régen is volt, ma is van, holnap is lesz; de ez legyen most is intimitás!
inkvi
@Kakastoll: De mindig xarul jövünk ki belőle! :(
Kakastoll
@inkvi: már aki azt a lyukat választja.....:)
profon
@Kakastoll: A szarkazmusod kielégítően betalált !:))
loncsi35
www.kamaszpanasz.hu/hirek/szex/607/homszexualitas . / csak egy pici egy tőlem okosabbtól, term. nem azért,h bárkinek is megváltozzon a saját vménye, én tudok azonosulni azzal ,amit itt leir szép estét mindenkinek!
inkvi
@loncsi35: Nemá: ilyen hiteltelen lapot ne linkelj!
furfang
Rejtőzzenek! Senki nem kiváncsi a politikusok szexuális szokásaira.Magánügy a szex úgy ahogy van, ráadásul egy egészséges heterónak megfordul a gyomra a homoszexualitás láttán, legalábbis nekem így szokott tenni..
Zsoel
@kir: Bigyibogyo hozta fel a témát, én csak reagáltam rá.
Kakastoll
@loncsi35: Hát ha már az első ember fia gyilkossá vált, akkor miért nem lehetett volna meleg is már az ősidők óta......de miért csak most évmilliárdok után erőltetik rá mindenkire ?...ez a furcsa.
Az egészre a legegyszerűbb magyarázat szerintem az, hogy mivel túlszaporodtunk, így próbálnak szaporulatcsökkenést elérni...úgymond humánusan, háború megy gyilkolászás nélkül.
A baj ott van, hogy azért sokan nincsenek felkészülve az ilyen értékmódosulatra.
Kakastoll
A biblia meg azért mérvadó, mert pl. a tízparancsolata, a világ minden országának a törvényei között szerepel....
Tehát ma is vannak aktuális témái.
loncsi35
@inkvi: linkelj lszi egy hitelest thx.))
bigyibogyo
@mandiner: ha ferde a hajlam akkor az állatok? Mert ott meg egész gyakori...Természetellenesek az állatok is?

@benhur: "Az Isten férfit és nőt teremtet. Ennél fogva nincs miről beszélni. " Keresztény és homofób. Ezért.

@Zsoel: kereszténység hány éves vallás lehet? Rómaiaknál kezdték szakadás szektaként ha jól emlékszem. Addig egész máshogy magyarázták a világ keletkezését. Mezopotámiai teremtés elmélet pár ezer évvel korábban keletkezett, ráadásul pár ezer évvel tovább is tartotta magát. Nem lehet, hogy nekik van igazuk? De az is lehet az istenek sem mindenhatók, és valóban Asgard-ban laknak, a skandináv istenek is bőven korábbi és stabilabb vallás volt.
Honnan tudod, hogy biztosan az a vallás a nyerő amire a szüleid taníttattak?
Bibliát Én felhozhatom, kb. annyit jelent számomra mint a Görög mitológiáról szóló könyvem. Érdekes történetek.

@inkvi: Akkor azt magyarázd meg nekem, hogy a prosztata masszázs miért olyan kedvelt a kurváknál, hogy durván felárat kérnek? Csak mert a természet mindent szándékosan csinált. Ugye ezt kellett leszűrnöm a szavaidból?

@Kakastoll: Sok meleg akart már megdugni? Csak mert úgy írsz mintha ráerőltetnék magukat.. Legalább élvezted?
Ha nem házasodhatnál küzdenél érte?
Jah, és biblia,. ugye tudod, hogy ha nem csak gyereknemzés, nem csak misszionárius pózban, és nem csak házasság után dugtál akkor a pokolban fogsz égni? Úgy emlékszem a 10 parancsolatban benne van a ne paráználkodj. És ha így van akkor fő bűnt követtél el. Ez ellen véd a gyónás és a végső feloldozás? Vagy csak a pedofíliát, a nemi erőszakot , az ember és állat kínzást bocsájtja meg az Istenetek?

Jut eszembe, biblia és melegek. Volt Ádám és volt Éva. Nekik Született 2 fiuk. A köv. generációra nem emlékszem. Ki kivel dugott, hogy legyen még gyerek?
Jah, igen. Noé. És a fiai. Lánya is volt? Testvért és anyát akkor lehet ágyba vinni?
Kérek egy kis biblia magyarázatot :)

Ha megvannak a válaszok mehetünk tovább a biblián. Akad benne pár hiba. na jó, sok hiba. Persze nem csoda ahányan írtak azt a könyvet a modern technika segítsége nélkül....

@Kakastoll: Látom azért gyorsan letettél az ép test ép lélek elméletedről :)
Legalább felmerült, hogy másban is tévedsz?

Ugye nem hagytam ki senkit és semmit?
bigyibogyo
szabadgondolkodo.hu/hirfigyelo/vallas-szex.php
ezt most találtam, kellemes szemezgetést!
Átfutva láttam _1_ buddhista szerzetest is. A többi keresztény egyházi méltóság volt.
kiscserkész
Na, én nem akarok jobban belefolyni ebbe a számomra nem létező témába. Ezek mind Isten kitaszítottjai.
kir
@Kakastoll: Tízparancsolat mérvadó? Benne van minden ország törvényeiben? Pihend ki magad. A biblia egy mesegyűjtemény egy olyan korból, amikor még nem volt ptk. Ennyi, nem több.
mandiner
@kir: az előző link neked és bogyónak! Persze a többiek is elolvashatják!
kir
@mandiner: "A Nemzetközi Pszichiátriai Társaság a homoszexualitást 1974 óta nem tekinti pszichiátriai betegségnek, s a homoszexualitás a Betegségek Nemzetközi Osztályozásában sem szerepel."

Erre gondoltál?
Zsoel
@bigyibogyo: Nem tudom, miért kell belebonyolódnod megint a vallás kérdésébe, mikor itt a homoszexualitásról van szó (mindenféle vallási vonatkozás nélkül)! Ilyenkor az az érzésem, nem is tájékozódni, eszmét cserélni, vitatkozni jársz ide, hanem egyszerűen provokálni. A vallás éppúgy magánügy, mint a szexualitás: nem vagyok kíváncsi máséra, mint ahogy azt sem akarom, hogy az enyémben turkáljanak. Én hiszek a magam keresztény Istenében, te meg higgy, amiben akarsz, a reinkarnációban, Allahban, a Nirvánában, Öregistenben, a Szent Rozsdás Anyacsavarban, vagy abban, hogy nem hiszel semmiben - de engem hagyj békén a vallásommal, légy szíves! Ez a cikk nem arról szól!
kir
@cadmagician: Az sem betegség, örüljünk neki.
Bandita
Rettenetes ügy ez! Már 96 hozzá szólás és miért nem tudom ?De nálam hideg van és gyetek ide fűteni mert a gáz kalóriája a béka fenekén van!
luciferi
Hőkamerát kérek idén karácsonyra!:))
bigyibogyo
@Zsoel: Ejnye már. Én provokálok? olvasd már vissza miket írtl a melegekre. Írtam Én annyi ocsmányságot a kereszténységre? Olyan hangnemben fogalmaztam?
Azért provokálok mert Te a mesékben Én pedig nem?
Abban viszont egyet értünk, hogy mind a kettő magánügy.
De!
Képzeld magad abba a helyzetbe, hogy ,mondjuk kitalálják, hogy aki megvan keresztelve az nem nősülhet (Aszem már csak ehhez nincs joguk a melegeknek). Mit tennél meg annak érdekében, hogy feleségednek mondhasd akivel le akarod élni az életed, és ne "csak" élettárs legyen?

Kicsit visszakanyarodok. Magánügyet azért ellehet mondani ha akarja az ember nem? Nem ezzel a részével van.
A gond az, hogy a világ másik végén elő ember (ide kommentelő) zsigerből gyűlöli mert meleg. Nem azért mert fel merte vállalni. Hanem azért mert pár 100lm -rel arrébb egy férfiba szerelmes. És itt jön az a rész, hogy gyűlöli, pocskondiázza mert más mint Ő. Szerinted ez normális dolog?
Gyerekek közt talán, ha a nevelősük nem tud rendet tartani. Nade felnőtt embertől?
Ki a rossz? Ki bátran kiáll az emberek elé és elmeri mondani, hogy Ő bizony kicsit különbözik. Vagy az aki ismeretlenül köpköd felé gyáván internet mögé bújva?
De nézhetjük úgy is, hogy ki egészséges fejben. A gyűlölködő lenne az?
Gondolom így már érted a problémám ezzel az egész kérdéssel.
Zsoel
@bigyibogyo: Ocsmányságot? Én? Komolyan mondom, földühítesz a korlátolt gondolkodásmódoddal! Szóval szerinted az már ocsmányság, ha annyit mondok: nem érdekel, hogy a másik homokos-e vagy sem, és hogy fel vagyok háborodva azon, hogy egyesek erénynek próbálják álcázni a másságot? Hagyjál már engem azzal, hogy zsigerből gyűlölök bárkit is! Sokadszorra mondom: NEM ÉRDEKEL, hogy ki homoszexuális és ki nem, ha pedig nem érdekel, akkor hogyan gyűlölhetném a másikat ilyesmi miatt, mikor nem is tudom róla, hogy az? És ha ő nem mondja meg, nem is jut a tudomásomra soha! Nem érzel te ebben valami logikai ellentmondást?
Amit én utálok, az az, hogy propagandaszinten tolják az egyszerű ember képébe a buziság témáját, ha akarja, ha nem! (Nem tűnt fel neked, hogy az ilyesmi 10-20 évvel ezelőtt még nem volt divat?) De nekem személyesen egyetlen homoszexuális férfival vagy nővel sincsen problémám, és nem is tudnék pusztán ezért gyűlölni valakit, ha egyébként normális emberként viselkedik, mert, megint csak kimondom: nem érdekel senki emberfiának sem a szexuális irányultsága, és nem akarom, hogy ezt ő nekem "felvállalja"! MA-GÁN-ÜGY!
Én azt, hogy valaki arccal-névvel "felvállalja" a "másságát", nem erénynek tartom, hanem öncélú kérkedésnek, és ha valaki mindenáron ezzel akar "villogni", hát vállalja is a következményeit!
Azt pedig kikérem magamnak, hogy én bárkire is köpködnék! Elég kulturáltan szoktam leírni a véleményemet, ha nem vetted volna észre. Most is igyekszem visszafogni magam, pedig nagyon felbosszantottál! Ami meg a névtelenséget illeti: bármikor bárkinek leírom ide a teljes nevemet, címemet, telefonszámomat, anyám nevét, ki mit akar (az arcom meg úgyis adom minden véleményemhez), mert az én véleményem nem attól függ, hogy olyasvalaki olvassa-e éppen, aki személyesen is ismer, vagy pedig egy vadidegen! Úgyhogy légy szíves, azzal se vádolj, hogy én afféle gerillaharcosként mernék csak, úgymond, "köpködni"!
mandiner
@Zsoel: Ennél egyértelműbben nem lehet elmondani! Mindenkinek magánügye a sexualitása! Engem sem érdekel, amíg nem közli velem, és semmilyen módon nem hozza tudomásomra! Nekem is magánügyem, az intim szférám, legyen a homokosoknak is az! Nem akarom hogy felvállalja ! Maradjon a hálószobája mélyén! Én se szórakoztatok vele senkit!
bigyibogyo
@Zsoel: Leírtad, hogy hitű keresztény vagy. A magánügyed. pedig Én sem voltam rá kíváncsi. Kifejezetten kártékonynak tartom a keresztény egyházat. A leggyilkosabb szekta. Mégis azzal traktálsz, hogy te keresztény vagy és, hogy hiszel Istenben. Pedig MA-GÁN-ÜGY!
Nem nevesítettem kicsoda, úgy általában írtam. Leginkább mert lusta voltam vissza olvasni.
Most sem divat melegnek lenni, csak kezdi elfogadni, hogy olyanok is vannak. 10-20 éve büntették, nem? Dupla ok volt a rejtőzködésre. Gondolom a propaganda szinten a felvonulásuk érted. Annak is megvan az oka. Sajnos, számomra felfoghatatlan okból a törvények megkülönböztetik az embereket szexuális beállítottság alapján. Ránk maradt, borzalmas csökevény. Idővel biztos eltörlik, de addig még sok (emlékeztető) felvonulás lesz.
Igazából ha ennyire elfogadó vagy nem tudom, hogy keveredtél bele a vitába. Többiek hozzászólását nézd meg, talán a közepe táján.

A teljes név és hasonlók leírását nem javaslom. Saját érdekedben. Nagyon könnyű visszaélni a személyes adatokkal.
bigyibogyo
@mandiner: Újra kérdezem, hogy sétáltál -e már lánnyal kézen fogva az utcán? Remélem nem, és csak a háloszoba mélyen maradtál vele. vagy talán reklámoztad a heteróságod, pedig magánügy lenne...

Képzeld, azért kell ilyeneket közismert embernek bejelenteni, hogy mikor megjelenik a párjával pl. ne a bulvár média hozza le kicsavarva. Ne élhessenek vissza a politikai ellenfelei a másságával. Egy darabig még lehetne sorolni szerintem. Szerinted hobbiból vállalta fel azt a rengeteg támadást amit kapott érte?
nevem_senki
Kedves bigyibogyo! Most kapcsolódtam be, átfutottam a témátokat. Had kérdezzem meg - természetesen minden cinizmus és irónia nélkül - hogy hogy értetted ezt a mondatod "Mit tennél meg annak érdekében, hogy feleségednek mondhasd akivel le akarod élni az életed, és ne "csak" élettárs legyen?" ?Úgy értetted, hogy utaltál az általad vélelmezett hetero kapcsolatra, vagy pedig te is szeretnéd a veled azonos nemű párodat feleségnek hívni. (persze nem tudom h férfi vagy vagy nő)
kir
@nevem_senki: Egyszerűen csak házasságot akart mondani. Egyébként pedig az, hogy valaki kiáll a melegek érdekeiért nem jelenti feltétlenül azt, hogy ő maga is meleg, mint ahogy utalsz rá.
anka
@bigyibogyo: - sokat személyeskedsz, vagy nem is veszed észre annyira megszoktad?
anka
@bigyibogyo: - jaaaaa! - és provokálsz! - ezt kihagytam......
nevem_senki
Kedves kir! igazad lehet, valóban félreértelmezhettem este. Számomra egyszerűen félreérthető volt a megfogalmazás. Ennyi. Ha esetleg megbántottam valakit, elnézést! Engem különösebben nem érdekel h ki homoszexuális vagy ki nem. Ez mindenkinek a magánügye.
nevem_senki
Kedves bigyibogyo! Nem tudom, hogy miért személyeskedtem volna. Ha személyeskednék, akkor például azt is kérdezhettem volna, hogy komplexusokkal küzdesz, hogy ennyire sértődékenyen veszed a dolgokat. Természetesen nem kérdezek ilyet, és nem is fogok. :)
bigyibogyo
@nevem_senki: Kis empátiára ösztönző kérdés. Teljesen természetes, hogy heteró _ember_ házasodhat. És törvény tiltja. hogy homoszexuális _ember_ házasodjon. Az embert nyugodtan lehet állampolgára helyettesíteni.
ma, 00:28 Most kapcsolódtam be
ma, 10:13 Nem tudom, hogy miért személyeskedtem volna
Én a kettő közt aludtam. Elmagyarázod, hogy érted?

@ani57: Olyanokkal provokálok, "természet ellenes", vagy "Isten ellen való" ?
Elég sok mindent írtak olvasgass vissza. Aztán áruld el, hogy Én mivel provokálok!
Azért örülök, hogy konstruktívan szóltál a vitához hozzá, és nem csak beszólogatsz.

Aztán tegyük hozzá azt is, hogy annyira semleges mindenkinek, hogy ki meleg és ki nem, hogy 100+ komment jött össze, kb. 10 hozzászólótól és ebből 8 ellenséges.
nevem_senki
kedves bigyibogyo! Ajánlom figyelmedbe a házasság szó eredeti definícióját:"A „házas” szó jelentése nős, illetve férjezett, a „házastárs” pedig a házas felek közül valamelyik. A „házasélet” férj és feleség házasságbeli együttélése, vagy szűkebb (orvosi) értelemben kettejük nemi élete."

anka
- visszaolvastam! @bigyibogyo: - azért írtam.
- engem nem érdekel, hogy kinek mi a vallása és milyen a szexuális hovatartozása amig engem bele nem akar voni! - de azt én is hivalkodásnak tartom ha egy politikus ebből akar magának előnyt kovácsolni! - ez kábitás a választók megszerzésére(jaajjjj milyen öszinte ember). - csak ennyi!
Kakastoll
Sorba veszem a válaszokat.
Egyetlen meleg sem akart megdugni, és hogy őszinte legyek személyesen sem ismerek egyet sem, és nem is azért írtam az erőszakoskodásukról, hanem mert nem érdekelnek, tehát ne hangoztassák úton-útfélen a ferde vágyaikat. A figyelmeztetéssel nekik akartam a javukat szolgálni, mert így a nevetség tárgyává válnak mivel nincs meg bennük az önkontroll és a kellő körültekintéshez szükséges hajlam, ami a betegségükből is adódhat.
A házasságon mint észlelhetted sokan sokfélét értenek. Nekem a házasság, nősülés a családalapítást jelenti, a celebeknek a színvonalat, a politikusoknak az egzisztenciát, a királyoknak a koronát, a pedofilok, a buziknak, az állatokkal szexelőknek a beteges kéjelgésük törvényesítését.
A tízparancsolatban az is benne van, hogy ne lopj, hamis tanúságot ne tégy…aki mindezeket megszegi az a katolikusoknál meggyónja, a reformátusoknál önmegtartóztatást fogad, a zsidóknál ráfogják a gójokra, stb. stb. és sokaknál nem vált ki semmi-féle lelkifurdalást.
A lényege az, hogy bizonyos erkölcstelen dolgoknak határt szab.
Látod, ha olvasás helyett csak a süket dumát nyomod ? A biblia szerint az Isten csak Ádámot teremtette, és mivel látta, hogy nincs kivel ellegyen ezért elaltatván kivette az egyik oldalbordáját és megformálta Évát. Így lettek párok, de Éva már nem olyan teremtmény mint Ádám, inkább egy klón. Lettek gyerekeik akik közül ugye Káin megölte Ábelt, és elvándorolván más városba stb.stb. Ezek szerint mág kellett legyen valahol ember csak azt a biblia nem írja, ami az ő hibája. Így van leírva.
Noé sokkal de sokkal azután volt, neki volt családja,és három fia akik a hajóra szálás előtt társakat kerestek maguknak.
Amúgy a bibliai hibákat ne tőlem kérd számon, mert én egy sorát sem írtam.
Most is fenntartom az állításomat, miszerint ép testben ép lélek, és ezt minden percben bizonyítani is lehet.
Azt sem állítottam soha, hogy tévedhetetlen vagyok, sőt nincs ember hiba nélkül, viszont igyekszem meglátni a fától az erdőt, és ha mégis előfordul sürgősen bocsánatot kérek.
Most te jössz.
bigyibogyo
@nevem_senki: "A házasság a törvény és a hagyomány szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége.[1][2] A házasság egyéb formái is léteznek: számos társadalom ismeri a poligámiát, ahol egy személynek több házastársa lehet. 2001-től kezdve számos ország jogrendszerében a házasság fogalma kiegészült az azonos neműek között kötött házassággal."
Én meg úgy gondolom, hogy házasság mikor 2 ember szereti egymást, együtt akarja leélni az életét és ezt a törvény előtt szentesítik.

@ani57: Ha vissza olvastál azt a részt is olvastad ahol írtam miért fontos, hogy közszereplő (politikus) elmondja az ilyeneket.
Remélem figyeled kakastól írást: "a buziknak, az állatokkal szexelőknek a beteges kéjelgésük törvényesítését." Az előző hasonlóan visszamarad írásait sem futottad át ugye?

@Kakastoll: Szintén neked is: fentebb megtalálod miért kell nyilvánosság elé lépni a másságával.
"A házasságon mint észlelhetted sokan sokfélét értenek. Nekem a házasság, nősülés a családalapítást jelenti, a celebeknek a színvonalat, a politikusoknak az egzisztenciát, a királyoknak a koronát, a pedofilok, a buziknak, az állatokkal szexelőknek a beteges kéjelgésük törvényesítését.
A tízparancsolatban az is benne van, hogy ne lopj, hamis tanúságot ne tégy…aki mindezeket megszegi az a katolikusoknál meggyónja, a reformátusoknál önmegtartóztatást fogad, a zsidóknál ráfogják a gójokra, stb. stb. és sokaknál nem vált ki semmi-féle lelkifurdalást.
A lényege az, hogy bizonyos erkölcstelen dolgoknak határt szab."
Ezzel a résszel kiderült, hogy csúnya nagy zavarok vannak a fejedben. Egy kalap alá veszel teljesen különböző dolgot. Nem is nagyon válaszolok rá. Külön kellene bontani, hogy válaszolni lehessen, de a 90%-a offtopic.
Nagyon szívesen megnéznélek ilyen torz lélek után szebb vagy -e mint Quasimodo. Ha már fenntartod az elméleted. Ami dolgot bizonyít csak: primitív egy állat lehetsz. Se empátia, se tolerancia. Viszont düh, gyűlölet bőven akad.
Oké Én köröm. Az Én körömben várom, hogy magadhoz térj és bocsánatot kérj. Nem tőlem. Mondjuk a nőktől, a melegektől..

feketeözvegy
Mindenki éljen úgy, ahogy neki jó. Senki nem tudja pontosan mitől lesz egy ember leszbikus vagy meleg, teóriák már születtek....Azt gondolom tisztességesebb az aki felvállalja a másságát, mintha álságos módon port hint embertársai szemébe.
Az az ember aki azért megnősül/férjhez megy, hogy megfeleljen a társadalom elvárásainak amikor valójában a másik nemhez vonzódik, játszik mások életével. A saját, a házastársa, esetleg születendő gyermekei életét teszi tönkre, mindezt azért mert gyáva.
Elfogadom, vannak emberek akik "mások" éljenek boldogan, vállalják fel nemi identitásukat, de azért hivalkodni nem kell vele. És remélem kötelező sem lesz........
Kakastoll
@bigyibogyo: Tudtam és nem is vártam más választ, mert szerintem ha tudtál volna értelmes megmagyarázó választ adni, akkor megtetted volna.
A dolog másik oldala meg az, hogy nem én kezdtem, tehát nincs miért bocsánatot kérjek senkitől, ha majd én fogom hangoztatni, követelni, hogy az én megítélésem szerint alkossanak törvényt és mindenki úgy éljen akkor kövezzenek meg, ne most amikor a saját életképemet védem jogosan. A nőket hol sértegettem ?
Mindenki (és ez nem az én véleményem) a saját énje, kitárulkozása, önmaga reklámozási vágya után jelöli magát, választ nick nevet, jelentet meg avatart.....nézz.... magadra is.
Nem gyűlölök senkit, még téged se, nem szokásom, és nem is dühöngök, ha azt tenném akkor én is nevezgetnék ....ezzel különbözünk.
...és még abban, hogy míg te parancsra cselekedsz, előregyártott szöveget írsz és csak megszabott határok között mozoghatsz, addig én szabad emberként, saját véleménnyel rendelkezek, befolyás vagy alávetés nélkül.
mandiner
@bigyibogyo: Valahol az elején feltetted nekem a kérdést hogy, hogyan magyarázom az állatok közötti homoszexualitást! Természetesen van rá teóriám, mert más nem lehet.
az állatvilágban ezt főleg a csapatban, falkában élő állatok közt mutatták ki. Ez szerintem annak a következmánye, hogy minden állatfalkában van vezérhím, és csak neki van joga párosodni a nőstényekkel! A többi hím meg jobb híján egymásra fanyalodik. Szerintem teljesen logikus következtetés.
És emebereknél miért tartom betegségnek(amiről már linket is adtam, esetleg keresd vissza) azt már többször kifejtettem: Szembemegy minden élőlény alapvető ösztönével, a fajfenntartással! Ha természetes lenne a homoszexualitás az emberiség kihalt volna régen!
nevem_senki
Kedves bigyibogyo! Az, hogy jelenleg jogilag milyen "katyvaszt" alkottak a modern világunkban, az szóra sem érdemes. Én a szó EREDETét definiáltam neked. Nézzünk egy másik aspektust: rendben, legyen házas két azonos nemű ember. A feleség és férj mint a házassági alanyok megnevezésével mit kezdenél? Ki a férj, és ki a feleség. Ugye ez értelmetlen szerinted is? Ha pedig ez így van, akkor mit is akarunk a házasságtól két azonos neműnél? Biztosan szubjektív a látásom, de igazából nem értem miért ennyire fontos ez a homoszexuálisoknak, illetve egy részüknek. Sajnos nem tudom elképzelni, hogy karikagyűrűt vesznek, mert nem illik a helyzethez. A házasság szót meg kellene tartani a hagyománynak. És amiről igazából beszélsz, arra egy új szót kellene kitalálni - hiszen értelmezhetetlen -
Kakastoll
Az egész házassági fogalmat vagyoni alapok miatt aktualizálták.
Vagyis a pénzért még a gyalázatot is elviselik, miszerint ők sem előbbre-valóak a deákné vásznánál.
laja001
És vajon kinek hiányoznak az a legnagyobb kérdés nincs is más tenni való az országban csak hogy azt tudjuk ki a meleg.?De jól megy dolgunk.!!!
kir
@mandiner: "Nem akarom hogy felvállalja ! Maradjon a hálószobája mélyén!"

Mert miért is? Tagadja le a párját?

Megfordítva, akkor gondolom a hetero férfknak is megtiltanád, hogy megforduljanak egy-egy jó csaj után, meg sem jegyezhetik egymás közt, hogy jó csaj, nem csókolózhat a hálószobán kívül, nem sétálhat kézen fogva a párjával, és nem is fogadhat örökbe, ha esetleg kiderül, hogy impotens.

Ugye erre gondoltál.
kir
@mandiner: "És emebereknél miért tartom betegségnek(amiről már linket is adtam, esetleg keresd vissza) "

Figyuka, az cseppet se zavarjon, hogy a belinkelt oldal szerint a homoszexualitás éppenhogy NEM betegség, amire már feljebb is fel próbáltam hívni a figyelmed, de úgy néz ki, szelektív a felfogásod:

www.propeller.hu/belfold/956827-rejtoznek-a-magyar-meleg-politikusok#c149126

Még egyszer, az általad belinkelt oldalon az szerepel, hogy NEM betegség:

"A Nemzetközi Pszichiátriai Társaság a homoszexualitást 1974 óta nem tekinti pszichiátriai betegségnek, s a homoszexualitás a Betegségek Nemzetközi Osztályozásában sem szerepel."

Szövegértelmezést azóta remélem gyakoroltad.
safi
@kir: a nyilvános felvállalás és a letagadás között van némi szakadék. Nem kell, hogy letagadja, de a nyilvánosság nem biztos, hogy kíváncsi rá. Soha eszembe sem jutott még, hogy a munkahelyemmel meg kellene osztani a nemi hovatartozásom. Azért, mert az én dolgom. Nem letagadom, de nem is kiabálom világgá.
kir
@safi: Ez az aspektus is érthető, és egy egészséges társadalomban ez lenne a normális. Szerinted a mai magyar társadalom ennyire elfogadó? Csak olvasd el mandiner fröcsögését.
Kakastoll
@kir: Képzeld, sorra mindenki megy be a munkahelyére, az egyik mondja, hogy katolikus vagyok, mellettem mindenki vessen keresztet, a másik muzulmán, ott mindenki le kéne boruljon délben....és így sorba mindenki....nem őrület ?
Szerintem a kisebbség alakuljon a többség után és akkor nincs baj sem vallással, sem nemiséggel sem politikával.
kir
@Kakastoll: A homoszexuálissal szemben nem kell másképp viselkedned. Egyszerűen tartsd be az emberi érintkezés normáit, és kész.
inkvi
Hőkamerával meg lehet őket találni!
bigyibogyo
@Kakastoll: Reméltem, hogy nem fogom megérni, hogy ilyen emberekkel kelljen egy országban, egy bolygón élnem. Pszichikailag sérült vagy. Sem empátia, sem tolerancia nem jellemez. Fogyatékkal élsz. Ez magánügy lenne, de Te világgá kürtölöd. Kitaszított kisebbség vagy! Ostoba vagy, hogy ilyen degenerált beteges hajlammal egzisztenciát próbálsz teremteni. Az ilyenektől mint Te kiver a veríték. Nem lenne baj, hogy ilyen vagy , ha csendben viselnéd fogyatékosságod.
Nah ezek voltak a saját szavaid. Én bele írtam volna azt is, hogy undorodom tőled. Ezerszer inkább egy meleg, mint egy hozzád hasonló. De ilyet mintha már nem írtál volna. Jöhet a bocsánatkérés!

@mandiner: Majdnem, de nem. Túlszaporulat ellen védekezik a természet. Ez is csak tipp, de a legelfogadottabb. Ahogy fent írjak halvány gőze sincs senkinek miért és hogyan lesz valaki meleg. Ebből azért lejön, hogy teljen természetes dolog.

@nevem_senki: És melyik definíciót? Ha már eredeti utána néztél a görögnek is? Ott mintha teljesen elfogadott lett volna a homoszexualitás.
Mikor a házasságot "kitalálták" a vagyon megtartás és utód nemzés volt a fontos. Nem is a házasulók döntöttek. Szerinted most is ilyen okból és így házasodik bárki? Ha nem akkor a heterók is félre mentek, nem?

@kir: Azt, hogy nem betegség, és azt, hogy Ő sem más csak ne férfival, nővel vitte ki magánügyét a közösség elé át szokta ugrani. De az sem érdekelte még, hogy miért _kellett_ bejelenteniük. Könnyebb így nekik, a végén még megértenék miről van szó :)

@safi: Nem is vagy közszereplő, és nem is vájkál a magánéletedben a bulvár sajtó. Melyik a jobb? Ha kiderül, vagy ha elmondja? (hozzátéve, hogy ha a bulvár sajtó mozdul a témára abból valami kicsavart torz történet lesz)

@Kakastoll: alakuljon a kisebbség a többséghez? Úgy általában is (mondjuk szlovákiai magyarok)? Most azonnal érezd át milyen lehetett bevallani, aztán vállalni a követelményeit. Te mint kisebbség azonnal változz meg!
safi
@bigyibogyo: ha kiderül és azt mondja, hogy ez a magánügye.
Zsoel
@bigyibogyo: Látom, hogy veled nem lehet dűlőre jutni, mert rendre elbeszélsz mellettem, és olyan irányba viszed a vitát, amely nagyon eltér a tárgytól. Én egyáltalán nem akartam a hitemmel kérkedni, éppen azért, mert az is magánügy: te voltál, aki ebbe a témába belementél, holott többször is kértem, hogy ne erről beszéljünk itt. Nem mintha szégyellném azt, sőt, szívesen beszélgetek hittani kérdésekről is, de ez a cikk nem annak a helye. És ha ezt a vonalat nem függesztjük fel, akkor arra, amit te írtál, most én megint reagálhatnám azt, hogy: számomra pedig megint csak magánügy, hogy te mit gondolsz a kereszténységről. Akkor vég nélkül folytathatnánk oda-vissza ezt az adok-kapok játékot, s azzal sosem jutnánk sehová. Ezért aztán rád hagyom, gondolj a témáról, amit akarsz, nekem megfelelő elégtételt jelent az, hogy - amint látom - azért legtöbben hozzám hasonlóan gondolkodnak a homoszexualitás társadalmi megjelenéséről.
Zsoel
@bigyibogyo: Ja, amúgy bocs, hogy csak most válaszolok, de aznap este, amikor ez téma volt, egyszer csak valamiért elérhetetlenné vált a Propeller, nem lehetett behozni, másnap meg már elfeledkeztem róla - most jutott eszembe megint a cikk, hogy fölbukkant a főoldalon.
Kakastoll
@bigyibogyo: Na akkor te miért nem tolerálsz engem ? Vagy csak egyirányú a te toleranciád ?
Eddig sem üldöztem egyetlen buzit sem, csak kimondtam az érzésemet kertelés nélkül, hogy nekem ne tolakodjanak, és ne erőltessék rám a szokásaikat. Ő a kisebbség ő alakuljon.
Ellenben te nyíltan kijelented, hogy nem akarsz együtt élni velem, akkor ki a kirekesztő ?
Te beszélsz empátiáról meg toleranciáról, mikor kiver a hideg veríték miattam?
Tőlem felfújhatod őket nem érdekel, én nem fogok közéjük menni és rájuk erőszakolni magam sem politikailag, sem vallásilag sem nemileg, és ezért elvárom hogy ők se tegyék.
Amúgy még egyetlen buzi sem kötött belém és nem vitázott csak te, mint egy fogadatlan prókátor. Felfogadtak a védelmükre vagy önként csinálod ?

kir
@Kakastoll: Nem erőltet rád senki. A tolerancia pedig döntés kérdése, a homoszexualitás pedig nem. Ha nem látod a különbséget, az nem az én hibám.
Kakastoll
Az a címe a cikknek, hogy rejtőznek a magyar politikusok.
Namostmár csak az a kérdés, hogy ki elől vagy mi elől?
Ki üldözte, vagy ki gátolta a karrierje építésében ?
Pont a Magyar Parlamentbe rebegte el egy meleg politikus, hogy ő biza meleg, mindenki megtapsolta, kérdem én, ha felállt volna egy szado-mozo-t kedvelő alak és ő is elmondta volna, hogy márpedig ő így kedveli, vajon ő is tapsot kapott volna ?
Ne akarok veled is összetűzni, ezért nem folytatom.
kir
@Kakastoll: "Pont a Magyar Parlamentbe rebegte el egy meleg politikus, hogy ő biza meleg, mindenki megtapsolta"

Ez hazugság. A meleg felvonulás apropóján comingoutolt Szetey, és nem a parlamentben. Érdekes, ha egy Magyarországgal kapcsolatos megnyitón egy politikus azt találja mondani, hogy büszke arra, hogy magyar, az nem visszatetsző.

A melegfelvonulásokkal kapcsolatos botrányok is mutatják, hogy az intoleráns gyökereknek társadalmi támogatottsága van, akik akár nyíltan tettlegességre szólíthatnak fel. Ha a társadalom nem tűrné meg ezeket a szennyládákat, akkor nem fordulhatna elő, hogy hermetikusan le kell zárni a felvonulás területét, Nem fordulhatna elő, hogy a felheccelt radikálisok csoportba verődve megvernek egy magányos lányt csak azért, mert a felvonulás pólója volt rajta.

Magyarország, én így szeretlek.
safi
@kir: Te a magyarságot a melegséghez hasonlítod?
mandiner
@kir: Te ezt az egy mondatot olvastad el belőle?? Olvasd már el azt is amit a neurológiai, genetikai, hormonális tapasztatokról, elváltozásokról ír a melegeknél! Én végigolvastam!
kir
@mandiner: Azt állítottad, hogy a homoszexualitás HIVATALOSAN betegség. Ha ezek után sem vagy képes elismerni, hogy az ellenkezője az igaz, akkor nem csak egyszerűen tudatlan vagy, hanem gátlástalanul hazudsz is.
kir
@safi: Körülbelül annyira tehet az ember mindkét körülményről. Mindkettőnek születik.
safi
@kir:: a párhuzam akkor is nagyon abszurd. Mintha magad a majmokhoz hasonlítanád, mondván mindkettő emlős.
mandiner
@kir: Szerintem meg te hazudsz, mert én nem írtam, hogy hivatalosan betegség! Azt írtam amit én gondolok, és ezt a linkelt cikkben bizonyítva látom! Mert akiben a normálistól eltérő értékek vannak egyes hormonokból enzimekből, másként viselkednek a neuronjai, sérült az y kromoszómája az beteg!
kir
@safi: Nem, mert nem vagyok majom, és a büszkeségem nem a tágított, hanem a szűkített közösség.
kir
@mandiner: Látom kihagy a memóriád. Vagy megint csak hazudsz.
Kicsit feljebb ezt írtad:

"mandiner január 22. péntek, 16:06
@kir: Hivatalosan is betegség!"
mandiner
@kir: Szerintem még mindíg jobb a beteg kifejezés, mintha azt írnám le hogy én hogyan fogalmazom meg magamnak, hogy mit tartok róluk!
kiscserkész
Annyi szent hogy a jelenlegi időjárás nem kedvez a melegeknek.
Kakastoll
Születési elváltozásokról nem tehet senki...esetleg a szülőre vezethető vissza, vagy a szennyes társadalomra.
Nem is arról van szó, hanem amikor egy tudomány azt állítja, hogy valakinek genetikai elváltozása van, akkor azt ne száz féle képpen értelmezzük.
Ha a tudós társadalom azt állapította meg, hogy a másság genetikai hiba(elváltozás), akkor az egyben azt is jelenti, hogy van egy mércéje amihez hasonlítsa.
Ha pedig a kettő nem egyezik, különbség van köztük, akkor azt nem lehet ugyanolyannak venni, vagyis ha az egyik az egészséges akkor a másik beteg valamely formában.
Ugyanezen viták elhangzanak a cigánybűnözéssel kapcsolatban is, így egybe- vagy külön írva, és ott is mindig százszor el kell mondani, hogy nem az összes cigány bűnös mivoltát jelenti, hanem azt a jelenséget, hogy létszámukhoz arányítva többen bűnöznek mint az ország más etnikumai.
Az is bűnnek számít sokak szemében, ha valaki nem állatbarát, nem vegetáriánus, nem vallástalan, szóval minden lehetsz, csak egyenes, szókimondó nem.
Szerintem, ha valakit egyfajta génhibával el kell fogadni, akkor a másikat is el lehet olyannak amilyen. Ha tolerálunk, akkor toleráljunk mindenkit, ha nem akkor senkit.
Én a véleményem mellett kitartok, most is azt tartom helyesnek, ha minden a maga helyén cselekszünk, akként tolerálva egymás érzelmeit érzékenységeit, hogy nem hangoztatjuk viselkedési, életviteli szokásainkat.
kir
@Kakastoll: Persze. A kék szem is betegség, mert azt is egy genetikai "hiba" okozza, ahogy te fejezted ki. A vallást, és az egyéb választható életkörülményt viszont nem keverném bele a genetikába.
kir
@mandiner: Ez a különbség a hivatalos, tudományos álláspont, és a magánvélemény között. Magánemberként nyugodtan lehet az a véleményed, hogy a pók okosabb a majomnál, és még az integrálszámításhoz is ért.
Kakastoll
@kir: akkor ne tedd, én sem belekevertem, hanem próbáltam összehasonlítani.
Ádámnak milyen színű szeme volt ?
kir
@Kakastoll: Nem hiszek a mesékben.
furfang
Szerintem a magyar embernél kevés toleránsabb van a világon. Minket nem érdekel igazából a nemisége sem a politikusoknak, sem másoknak. Sőt, kifejezetten megvetjük, ha valaki ezzel tolakszik elő. Magánügy. A liberálisok erőltetik állandóan ezt a melegséget, s az annak felvállalását, de ha egyszer nem kérdezik miért kell felvállalni, sőt virítani vele? Ugyanakkor álságosan a nemzetiséghez való tartozást viszont nem lehet emlegetni, ki kell kerülni.Nekünk ilyen alkalmi liberálisaink vannak.
mandiner
@kir: Amit belinkeltem neked az nem magánvélemény, ne egy mondatot olvass el belőle, kértelek már!
kir
@mandiner: Pontosan. Ami nem a te magánvéleményed, az pont az, amit idéztem. A homoszexualitás NEM betegség. Csak a tényeket tettem rendbe, a magánvéleményed nem érdekel. Felőlem ezt is hiheted, hogy lapos a Föld, szíved joga.
Kakastoll
@kir: Sajnos ez nem mese.
A toleranciáról csak annyit, hogy ugye itt is sokan takaróznak a billentyűzet hibáival, miért nem tudnak magyar karaktereket használni, ha meg szólsz akkor leugatnak, mert így is megérthető, meg nem az számít.... Próbáld nem ezt külföldön.
bigyibogyo
@safi: Ha ez ilyen egyszerű lenne. Lejárató kampány része lehet, _utána_ már mondhatna bármit. Mindent lehet sokféleképpen tálalni.

@Zsoel: Délelőtt vissza olvastam Kakastoll miatt. Benhur hozta be a vallást. Én már csak reagáltam szvsz. Miután szóltál ezért Én kerülni igyekeztem.
Éjfél körül rendszerint megáll pár percre a site. Passz miért. Ebbe futhattál bele.

@Kakastoll: Látod nem figyeltél. A saját szavaid írtam vissza. Nem tetszettek ugye?
Cinágybűnözésben tévedsz, de nem válaszolok, ahogy a vallás az sem tartozik ide.

@kir: Ah nem lennének a tojás dobálók a média nem foglalkozna a melegfelvonulással, és értelmét is vesztené az egész. De ehhez buták a dobálók :)
Valószínű -ennyire felvilágosultan- azt hiszi, hogy a Föld lapos :)

@safi: Miért ne hasonlíthatna. MInd a 2 jelző abban a szerkezetben. Mind a 2 magánügy. Egyikről sem tehet a címke viselője.

@furfang: Meglepődnél más országok meleg felvonulásai láttán. Ott nem kell kordon. Heterók mennek bulizni a melegekkel. Sima zenés, táncos felvonulás. Mint mondjuk a Budapest Parádé is volt.
liberális = progresszív (előre mutató)
nacionalista = oldschool (felejtős)
Kifejtenéd a liberális erőltetik részt. Hogy erőltetik? Mit erőltetnek? Kire erőltetik?
Magyar embernél kevés gyűlölködőbb van a világon.
Olvasgass vissza, írtam pár okot amiért fel _kell_ vállalniuk.
kir
@Kakastoll: Lehet hogy félreértettél, én erre a mesére gondoltam:
mek.oszk.hu/00100/00176/html/ter.htm
Kakastoll
@kir: Ezt nem tartom érdemesnek vitatni, mert ahány annyi féle fordítás és értelmezés, az eredeti nem pont ilyen.
Azért magyarázd meg szerinted miből lett az ember.
inkvi
@kir: 1848! Akkor a fejétől büdösödik a hal? Ezek ott fenn mind betegek! Akárcsak az alattvaló hű követőik! Akkor mindenkinek, minden meg van bocsájtva! Pedig, mint mondá a régi mondás: 1848-ban nem így volt!
Kakastoll
@bigyibogyo: Szerintem te változtál meg közben, mert akivel én vitázni kezdtem az nem használt ékezetes karaktereket és pocsékul írt és fogalmazott.
inkvi
@Kakastoll: Kaméleon van itt sok! Ne törődj velük!
kir
@inkvi: Ezt most nagyon nem értem. Mit akarsz mondani?
inkvi
@kir: Ha észrevetted volna, nem hozzád szóltam! :(
Kakastoll
@kir: Nem jól kérdeztem vagy nem jól értettél.
az első élet, mint lény, hogyan került ide a mittudomén miből vagy ki által létrehozott sárgolyóra ?
a kezdetektől ha lehet.
inkvi
@kir: Oké! Két komment egy időben! Sajna elkerülte a figyelmemet! 18 48-as kommentedre válaszoltam! A "kleptómánia" betegség" Akkor nem tehet róla az MSZP prominens káder tömege, hogy mindent elloptak! A követőik is betegek! Ezért én mindenkinek megbocsátok, akik nem egészségesek! Megkövetlek benneteket és soha többé nem bántalak titeket!
kir
@Kakastoll: A kreacionizmusban sem hiszek, ha erre célzol. El tudom fogadni, hogy valamit még a tudomány nem fedezett fel. Ha megfigyelted, történelme során a vallás dogmáit folyamatosan felváltották a tudományos elméletek és tények.
Kakastoll
@kir: persze és ez így a helyes. Mert a hit a tudomány bölcsője, kezdete, mércéje. Ahol megszűnik a hit, ott kezdődik a tudomány.
......de nagyon lekanyarodtunk a témától.
mandiner
@Kakastoll: Kakaska, most vígasztaltál meg))) Remélem) Tényleg..most nekem rossz vagy jó hogy nem szünt meg a hitem(isten), hanem el sem kezdődött??))
inkvi
@kir: Erre sem tudtál lépni? Legalább a tégládat vágtad volna hozzám! :):):) Azt gondolom, hogy a legvörösebb is lehet a legsápadtabb (majd a tavasszal)! :):):)
kir
@inkvi: Feltételezem, vörös alatt szocialistát értesz (MSZP, Fidesz) Vagy kommunista gazdaságot (Jobbik, LMP). Nem, egyikre sem fogok szavazni. (És nem, ha tehetném se szavaznék az SZDSZ-re) Szabad a gazda?
inkvi
@kir: Nem! Ha felmegy a vérnyomásom, akkor én is vörös leszek! Ez elsősorban a gáz áremeléstől (lassan mondom), de nem ragozom! 4000 forint a svéd gyenge minőségű lazac kilója. És pofátlanul megjelenik a cikk, hogy lazacot zabálnak a párt-korifeusok!
kir
@inkvi: Egyre kevésbé értem amit mondasz. Nem keversz valakivel? Azt hiszed, hogy szoci vagyok?
mandiner
@kir: Szerintem tudja hogy te bogyó elvbarátja vagy)
inkvi
@kir: Nem hiszek semmit, de Gusztosék is kussolnak!
inkvi
@kir: Sajnállak! Nekem mindegy, de, hogy rajta vagy a hosszú cumin: az biztos!
mandiner
@kir: Ahhoz hogy inkvit megértsd fel kell nőni hozzá))
Kakastoll
@mandiner: Van hited, csak nem figyelsz rá. Van telefonod ? nem a szám érdekel, hanem hogy van-e készüléked.
inkvi
Látom, hogy mennyien vágynak a melegségre! Tél van.
mandiner
@Kakastoll: Csak mobilom) A vezetékest lemondtam)
mandiner
@Kakastoll: Hitem az van..de nem istenben..tényleg ki az? Nekem még nem mutatkozott be!
Atomqkac azaz EbUraFakó
Olyan sok mindent elmondtatok itt, hogy hihetetlen. Genetikai vagy sem, betegség vagy sem, n e m k ö v e t e n d ő példa! Nem kell propagálni és nem kell úgy tenni, mintha ez lenne a nemek közti kapcsolat normális formája. Ha így lenne, akkor nem lenne hím és nőnem. Lehet, hogy ez nektek túl egyszerű magyarázat, de nem is kell túlspirázni.
Régen is voltak melegek és leszbikusok, érdekes módon mégsem dicsekedtek vele. A társadalom sehol sem tolerálta őket és most hagyjuk az ókoriakat.
Természet ellenes és kész. Aki ferde hajlamú, bújjon el és csinálja úgy, hogy senkit ne molesztáljon vele.
csutak
@Atomqkac: Nem betegség.
Ha az, akkor a promiszkuitás is az, ha tetszik ha nem.
Bármi betegség, ha annak fogod fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.