Februártól ösztöndíjat kapnak azok a szakiskolai diákok, akik valamely hiányszakmát tanulják. Jelenleg országosan kiemelten támogatott a villanyszerelő, bútorasztalos, kőműves, az ács és a vízvezeték szerelő szakképzés.

Forrás: naplo-online.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alfás
ja kérem,menyedzser világban élünk.dógozni,az büdös. komolyra a szót. amíg a hülyegyerek azt látja,hogy elvégez egy-két iskolát,-igaz,végzettséget ad,de nem ért semmihez-,és utánna beül egy irodába,ahonnan tapasztalat nélkül megmondja a tuttit,annak a szakinak akinek a kisújjában van a szakma... addig mi francnak tanulna mag kétkezi munkát végezni!?de ezt,hogy pár éven belül,szakember hiány lesz,ezt már évekkel ezelőtt látni lehetett.most vagy én vagyok okos,vagy az országirányítók nem oda valók,ahol vannak.hiszen,ha én megjósoltam,akkor ezt már nekik is tudniuk illett volna.
bigyibogyo
@lacika: Tegnap rendőr buliban voltam. Ott pont ezért sírtak.
Diplomás elmegy a rendőséghez, 4 hónap alatt "kiképzik" teljes értékű rendőrnek. És parancsnok lesz. Úgy, hogy sosem volt utcán és semmilyen tapasztalata sincs. Lehet tippelni menyire lesz hatékony :F
Jah és a rendőr szakközép eddig 2 év volt, ezután ha minden igaz 4 hónap lesz.
Csubaka
A döbbenetes számomra az, hogy ez adat!!!!
Ha a munkanélküliség minden eddigit felül múlik akkor ugyan honnan hiányzik ennyi szakmunkás????? Valaki megint szenzációt kreált!
Egy millió munkahely hiányzik!!
Az elmúlt közel 50 éven át generációk nőttek fel azon a szlogenen, hogy "tanulj fiam, mert különben mehetsz melósnak!"
A paraszt, a bányász, a kőműves, a kohász, a varrónő azért nevelte így a gyermekét, mert igyekezett a sajátjánál könnyebb életet és élhetőbb jövőt biztosítani neki. Az értelmiség pedig egzisztenciális helyzeténél fogva nem engedhette meg magának, hogy gyermeke a fizikai melós kasztjába süllyedjen. A diploma szerzés legvégső megoldása, a szinte minden jelentkezőt felvevő és a felsőfokú képzés legalját jelentő tanítói pálya volt. A megfelelő pályaalkalmassági vizsga hiányának, vagy mérhetetlenül alacsony színvonalának köszönhető az oktatás mai problémáinak egy része.
Ez valójában az egész társadalom felelőssége.
A fizikai munka mélyen érték alatti díjazása pedig folyamatosan újra termeli a fekete gazdaság munkaerő bázisát.
Néhány hónapja az verte a biztosítékot nálam, hogy egy okos szociológus megállapította, az a probléma, hogy a szakképzett és a képzetlen munkaerő között kicsi a bérkülönbség ezért nem ösztönző a szakképzés. Szerinte a megoldás az lenne, ha a minimál bért csökkentenék így adva lehetőséget a munkáltatóknak a differenciáltabb bérezésre.

kiscserkész
@bigyibogyo: Én úgy tudom, hogy ma egy magyar rendőrt ebédszünetben ki lehet képezni.
bigyibogyo
@benhur: Ahhoz, hogy tiszthelyettes legyél (járőr) 3 részből álló felvételi volt.
- fizikai felmérés (5 feladat)
- logikai és műveltségi teszt
- pszichológus
Aztán 2 év iskola. Törvények, jogszabályok ismerete, lőfegyver használat, önvédelem, intézkedési protokollok, meg még kitudja miket tanultak.

Ez lesz 4 hónap alatt. Lehet vele viccelődni, de inkább elgondolkozni kellene, hogy mi lesz ebből..
inkvi
@bigyibogyo: tegnap 21 34: Aki az utcánvan, annak van tapasztalata az biztos; bizonyos dolgokra önképzi magát! Legalább nem kell kiképezni! :):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.