Bár büszkék vagyunk Magyarország ivóvízbázisára, a Zipp információi szerint másfél millió ember iszik arzénnel fertőzött vizet, míg február végén az ÁNTSZ be nem tiltja. Így még az is elképzelhető, hogy hamarosan külföldről kell importálnunk az ivóvizet – holott elébe mehettünk volna ennek.

Forrás: zipp.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
@gondolkodo: Mit nem lehet ezen érteni?Alagutakon, mint Palesztinában a rakétákat. :-)
csutak
Vizes barátom (Vízügyi szakmérnök) szerint mi egy lavór vagyunk itt a Kárpát medencében. A környező országokban keletkezett és a földbe beszívárgott szennyező anyagok évek hosszú sora után nálunk kerülnek a felszín alá.
Emiatt lehetetlen az onnan származó vízzel bio cuccost termeszteni. Márpedig a talajvíz onnan van.
gondolkodo
@csutak: Vizes barátod biztosan nem keverte össze a talajvizet a rétegvízzel! Nem árt, ha megkérded Őt a kettő lényeges különbségéről! Saját véleményt másra hivatkozással nem illik leírni.
profon
Az MMP Minden, Magyarok, Pártja észlelte a vízügyi problámát és témafelelősnek Csubaka polgártársat kéri fel ! Az MMP egyértelműen elhatárolódik azoktól akik egy mozdulattal szeretnék a problémát a fiók mélyére söpörni, mert akkor a fiók vizes lesz ! :) Az alapprobléma megoldására elsőkörben a víz arzénmentesítését gondoljuk elvégezni és az így nyert arzént a világpiacon (jó messze tőlünk) értékesíteni ! Egyébként az edzett Szittya Magyar testet egy kis arzén nem tudja megbetegíteni, sőt a szabad gyökök lekötésében segíti !
csutak
@gondolkodo: Ha valaki keverte akkor az én lehetek!
(Nekem olyan a víz, amitől irtózóm mert nedves:)
Bocs, de a lényege (szennyezett víz itt jön fel) azt hiszem nem változott.
Csubaka
@profon: Külföldi tanulmányutamról visszatérve most kaptam az értesítést a megbízásról. Azt hiszem el kell oszlassak némi félre értést mindjárt a legelején. Való igaz, hogy a felhasználói vizeket alapvetően két fő csoportra oszthatjuk, és ezek a felszíni és a réteg vizek, viszont mind az ivóvíz előállítás módja mint pedig a helye tekintetében éles különbségeket kell tennünk. Az, hogy a magyarországi vizek minőségi összetevőinek vonatkozásában eltér a legtöbb környező országétól valóban a geológia jellemzőkre vezethetők vissza. A felszini vizekből (tavak,folyók) nyert ivóvíz minősége és szennyező anyagainak összetétele is más mint a karsztkutakból nyert vízé.De magyarázatkén álljon itt egy szakértői vélemény a vizeink állapotáról.

A felszíni vizek öntisztulása – amikor a szennyezőanyag-tartalom emberi beavatkozás nélkül csökken, vagy tűnik el – viszonylag gyors: egypár napot, esetleg hetet vesz igénybe. (Ezzel szemben a felszín alatti vizek szennyezettsége évtizedekig, évszázadokig is fennállhat.) A felszíni vizekben az áramlás, ülepedés, illetve egyéb fizikai, biokémiai folyamatok következtében a szennyező anyagok koncentrációja hígul, összetételük megváltozik. A szennyezőforrástól távolodva a víz minősége javul, ugyanakkor a meder állapota romlik: az ülepedés következtében az elemek egy része az iszapban továbbra is jelen van. Ezek a káros anyagok a vízben élő szervezetekbe – például halakba stb. – jutva azok pusztulását okozhatják, vagy rajtuk keresztül a táplálékláncon végighaladva akár az emberbe is beépülhetnek. Vizeink védelme tehát több szempontból is érdekünkben áll.

Az érdeklődőknek további információk állnak rendelkezésére a
www.google.hu/search?hl=hu&q=vízminőség+magyarországon+kutak&btnG=Keresés&meta=&aq=f&oq=
oldalon.

Szakembereink folyamatosan dolgoznak és mindent megtesznek a lakosság minőségibb ivóvíz ellátásának érdekében

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.