Tavaly 29,8 százalékkal emelkedett a Németországban élő magyar állampolgárok száma az előző évhez képest. A külföldi állampolgárok adatbázisában (AZR) szereplő valamennyi országot tekintve a magyarok aránya nőtt a legnagyobb mértékben. A német statisztikai hivatal közleménye szerint a Németországban élő külföldieket nyilvántartó adatbázisban összesen 7,2 millió embert regisztráltak tavaly év végén, ami 4,1 százalékos növekedés 2011-hez képest. A magyar állampolgárok száma egy év alatt 24 638-cal nőtt, és így meghaladta a százezret, 107 398 volt 2012 végén. A növekedés mértéke alapján összeállítható listán Magyarországot Románia követi 28,8 százalékkal, a harmadik Bulgária 26,5 százalékkal.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
Na, akkor hol is igazolodik be az az allitas, hogy kulfoldon atverik a magyar munkavallalot? He? Ennyi magyar egy orszagban nem lehet mind hulye es megvezetett, ugye, kedves vitya? Miert probaljak azt sugallni, hogy nem erdemes kulfoldre menni, mert ott mindenkit atvernek?
rugacs
Bizony magas szám...ámbár az 5 millió törökhöz képest elenyésző!!
Tootsy
@rugacs: A torok lakossag becsult szama , aki jelenleg az orszagban el, 78millio 785 ezer valamennyi fo, vagyis majdnem 8-szorosa a magyar lakossagnak. Es azt is nezd meg, hogy a torok vendegmunkasok nem az elmult 3 ev alatt huztak el a hazajukbol, hanem kb. 30 evvel ezelott kezdodott ez a fajta munkavallalas. Ha viszont a magyarokat nezed, akkor az elmult 3 ev alatt kozel 500 ezer ember tavozott kulfoldre, nagyobb reszuk Angliaba. Vagyis a magyar lakossag kozel 5 %-a.

Wikipedia:" Sok török vándorol külföldre a jobb megélhetés reményében. A tömeges kivándorlás az 1960-as és 70-es években kezdődött. A törökök legnagyobb számban a második világháború után munkaerőhiánnyal küzdő Németországba költöztek. Egy 2004-es felmérés szerint Németországban mintegy 1,739 millió török él.[39] A hetvenes-nyolcvanas években vendégmunkásként érkező törökök jó része ma vállalkozó, akiknek üzlete 2005-ben 29,5 milliárd euró értékű eladást produkált.[40] Németországon kívül sok török él Hollandiában, Franciaországban, Belgiumban, Oroszországban és Ausztriában is, a tengeren túlon pedig az Egyesült Államokban és Kanadában jelentős a számuk."

Milyen 5 millio torok vendegmunkasrol beszelsz?
A Tündik bündije
@Tootsy: Hallottad? Törökországban 10 perc alatt befejezték az évi rendes kormányülést, mert mind indultak vissza dolgozni Németországba :-)))
Tootsy
@A Tündik bündije: Nana, mert ott van rend, es tudod, hogy a nemeteknel fo a precizitas es a hajszalpontos munkakezdes,... De szegeny torokoknek ugye me'g meg kell kuzdeniuk a magyar utviszonyokkal is, tehat ertheto, hogy siettek vissza Nemetorszagba,...:o)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.