Németországot állítólag nyugtalanítja, hogy mi a célja a négy visegrádi ország, valamint Macedónia és Bulgária vezetői hétfői prágai csúcstalálkozójának.

A prágai német nagykövet ezért azzal a kérdéssel fordult Tomás Prouza európai ügyekért felelős cseh államtitkárhoz, hogy pontosítsa a hétfői csúcstalálkozó céljait és tartalmát. Prouza a cseh sajtónak megerősítette, hogy a német diplomata valóban megkereste ebben az ügyben.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton azt nyilatkozta, hogy Németország a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban tiltakozott a szlovák külügyminisztériumban. A Der Spiegel című német társadalompolitikai hetilap legújabb számában pedig azt írta, hogy a V4-ek országai az Európai Unió jövő heti csúcstalálkozóján a migrációs ügyben nyíltan összetűznek Angela Merkel német kancellárral.

Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter azonban úgy véli, hogy Németország fokozott érdeklődése a hétfői V4-es kormányfői csúcstalálkozóval kapcsolatban nem panasz és nem tiltakozás, hanem igyekezet a migránsválság közös megoldásának keresése érdekében. "Csehországnak is ez a célja" – jegyezte meg a miniszter.

A négy visegrádi ország kormányfői, valamint Bulgária és Macedónia vezetői a tervek szerint tárgyalnak egy tartalék védővonal kialakításáról is Bulgária és Macedónia déli határán. A Der Spiegel szerint ez a terv ellentétes azzal, ahogy a migrációs válság megoldását Angela Merkel tervezi. A német kancellár azt tervezi, hogy a migrációs válságot elsősorban Törökország segítségével oldják meg. A hetilap úgy látja, hogy az eltérő elképzelések miatt az Európai Tanács következő ülésén nyílt konfrontáció fenyeget Merkel és azon államok között, amelyek a német elképzelést elutasítják.

Tomás Prouza azt mondta: a német kancellária hivatalával szorosan együttműködnek, ezért nem meglepő, hogy a prágai német nagykövet pénteken érdeklődött a hétfői V4-es csúcstalálkozóval kapcsolatban.

Robert Fico szombaton a közép-szlovákiai Besztercebányán újságíróknak azt mondta, hogy Németország panaszkodott a prágai csúcstalálkozóval kapcsolatban.

"Németország tiltakozott a szlovák külügyi államtitkárnál a csúcstalálkozó megtartásával kapcsolatban, állítólag más utakat kell keresni" – jelentette ki Fico a kormányzó Smer (Irány-Szociáldemokrácia) programalkotó konferenciáján. Lubomír Zaorálek szerint nincs szó panaszról, vagy tiltakozásról.

"Nem tekintem ezt panasznak, szerintem a dolgok tisztázásáról van szó, s arról, hogy keressük a közös megoldást. Nincs értelme az egymásra mutogatásnak, közös megoldást kell találnunk a válságból kivezető útra" – reagált a cseh diplomácia vezetője szombaton este az elhangzottakra Münchenben.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
A német banya csak szarakodik de nem csinál semmit...és nem is akar ...ezért kell másnak megoldani a dolgokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...helyedbe elmennék a szemészhez...
...nem csak egyet nem értesz hanem csak ezt az egyet veszed észre...te mihez vagy elkötelezve ha már annál tartunk, mert ahhoz, hogy valaki ennyire önvélemény nélküli követője legyen bárminek ami ma Orbán vagy kormányellenes és ne lásson semmit még egy porszemnyi realitást se a mai helyzetben hát az sem kutya...
...a ahaszon meg onnan jön hogy te azért fújod a kórusművet ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Szoktam szemészetre járni.
Egyhez vagyok el kötelezve a gyógyításhoz.
Orbán politikáját idióta skizofrénia tartom.
Pozitív Orbán kormányzásban egy van a haverok zsebe tele tömve.
Reális vagyok, soha nem állok egyetlen egy oldalon sem.
Mivel az elmúlt 26 év megmutatta a politikusok azért vannak, hogy az isten adta népből éljen.
Lopjon, hazudjon, közvagyont elherdálja.
Törvényekkel, rendeletekkel.
Az ember, mint érték eltűnik.
Ez a kormányzat minden ember, csoportot egymás ellen fordít.
Mindenkiben az ellenséget látja és manipulálja
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Egyet nem értek ideológiailag vagy el kötelezett,vagy anyagi hasznod van belőle?
Kérdésre nem válaszoltál.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...és erre csak most jöttél rá ?...és a hóbortos Ferencet azért akarod újból visszaültetni ?...vagy csak még ott tartasz, hogy nembaj ha nincs senki de akkor is le kell cserélni...???
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ."és erre csak most jöttél rá ?...és a hóbortos Ferencet azért akarod újból visszaültetni ?...vagy csak még ott tartasz, hogy nembaj ha nincs senki de akkor is le kell cserélni...???"
Ki írta .hogy Ferencet akarom vissza a hatalomba?
Nem érdekel az ideológia.
Nekem egy ideológiám van a gyógyítás.
Szemembe minden politikai párt egy nagy fekália.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Már vagy százszor leírtam, hogy ha van időm szeretek vitázni nem vagyok párttag és nem is érdekel igazán a politika mivel az elmult idő megtanított, hogy mi az amit látni kell és mi az amit csak nézni.
Azért hogy itt szórakozok én fizetek..netet, áramot, de cserébe nem kapok mást csak néha egy-egy kellemes percet.
Azt is sokan megkérdezték, hogy miért a kormánypárt mellett állok ki...mindig azok mellett álltam ki mert mint rendszeres szavazó és becsületes ember tiszteletben tartom a törvényt.
Az akit érdekel a véleményem olvasson el minden beírást és nem kell folyton visszakérdezzen mert ha nem is köpködve mindig volt és van kritikus véleményem is.
Ez az oldal már oda fejlődött, hogy akár közelebbi ismerősnek is nevezhetnénk egymást az évek óta tartó viták miatt és nem egy hibásan begépelt mondaton vagy párszavas véleményen kell kiakadni...ismerve az illető karakterét.
A nevemet is azért nem változtatom mert szaralaknak tartom azt aki hetente más néven süketel...na azokat kérdezd meg mennyit kapnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.