Több hollywoodi sztár – köztük Robert Downey Jr. és Scarlett Johansson – vállalt szerepet abban a szerdán közzétett kisfilmben, amely regisztrációra és az elnökválasztáson való részvételre, illetve Donald Trump republikánus elnökjelölt megállítására buzdítja az amerikai szavazókat.

A Hillary Clinton demokrata elnökjelöltet támogató Save the Day nevű produkciós vállalat kisfilmjét a szervezetet alapító Joss Whedon rendezte, akinek nevéhez a nagy sikerű Bosszúállók-filmek is fűződnek.

A videó egy egyszerű regisztrációs kampányként indul, amely arra ösztönzi az amerikaiakat, hogy iratkozzanak fel a választói listákra, de hamarosan drámaira vált a hangnem. Bár Donald Trumpot egyszer sem említik név szerint, a bevándorlásra és a rasszizmusra, valamint az egyéb "trumpizmusokra" tett utalások egyértelművé teszik, hogy kinek a neve mellé nem kellene x-et tenni a rendező és a színészek szerint november 8-án. Don Cheadle egyenesen "rasszista, becsmérlő gyávának" nevezi Trumpot, aki "maradandó károkat ejthet társadalmunk szövetén".

"Véget vethetünk ennek a rémálomnak, még mielőtt elkezdődne" – biztatja a szavazókat Julianne Moore színésznő.

"Megmenthetjük a napot: a gyermekeinkért, a közösségeinkért és Amerikáért" – folytatják a sort színésztársai.

"És ha szavazol, és segítesz megmenteni országunkat a félelemtől és a tudatlanságtól, Mark Ruffalo ádámkosztümben forgat egy jelenetet a következő filmjében" – viccelődnek a kollégák a hollywoodi filmek Hulkjával.

A kisfilmben olyan nevek szerepelnek, mint James Franco, Don Cheadle, Stanley Tucci, Mark Ruffalo, Martin Sheen és Neil Patrick Harris.

Az utolsó képkockákat pedig az események "legnépszerűbb és legemlékezetesebb színésze", az átlagszavazó zárja.

Clinton mellett fognak kampányolni a hétvégén Ohióban Az elnök emberei című díjnyertes televíziós sorozat sztárjai is – jelentette be a demokrata elnökjelölt stábja.

Az ingadozó Ohio támogatásának megszerzése kulcsfontosságú lehet a győzelemhez az elnökválasztáson.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eriksson: (14:13) Az amerikai elnökválasztás utolsó showbusiness-jelenetei zajlanak gyűléseken, a televízió színpadán. Szépségkirálynőket választanak így, nem államfőt. A világ egyik leghatalmasabb birodalma a történelem egyik legkritikusabb időszakában nem tudott másokat küldeni a porondra, csak csak ezt a két szellemtelen karrieristát.

Trumpnak is megvan a maga veszélyessége, mint minden republikánus pártinak.
Eriksson
@verőce21: Igazad van. Ez egy óriási show, melyre az egész világ, ha nem is lélegzet visszafojtva, de figyel.Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy ki lesz a befutó. Az amerikai kül-, és belpolitika megy tovább a maga előre meghatározott útján.
verőce21
@Eriksson: (15:07) Annyiban nem értek egyet, hogy a külpolitika nem megy tovább a maga előre meghatározott útján.
Eriksson
@verőce21: Azt mondod, hogy új műsorhoz új férfi kell? Azt mondod, hogy az elnökváltás jó alkalom a külpolitika változásra is? Én nem vagyok ennyire optimista. Mindannyian tudjuk,hogy az USA-t nem az elnökök vezénylik, hanem az őket trónra segítők.
verőce21
@Eriksson: Hiszen éppen ez az, hogy a trónra segítők sem ugyanaz a kör! A republikánusok nem akarják mindenáron exportálni a demokráciát!
És ahol nincsenek jelen az amerikaiak, oda benyomulnak az oroszok. A republikánus elnökök alatt játszották át az amerikaiak az oroszoknak a fél világot.
Eriksson
@verőce21: Valójában a fél világ az oroszoké, nemzetközi megegyezés alapján. Többek között a szír környék is orosz érdekeltség, azért is védik. Tkp. az USA szegi sorra az egyezményeket a NATO bővítéssel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.