A felmérések szerint a 61,5 millió német szavazó mintegy 40 százaléka nem tudja egyelőre, hogy kire adja le voksát vasárnap.

Finisébe ért a német választási kampány: Angela Merkel kancellár péntek este a müncheni belvárosban a bajor miniszterelnökkel, a CSU elnökével együtt tartott nagygyűlést. A kormányfő beszédét folyamatos füttykoncert kísérte.

„Minden szavazatra szükségünk van, hogy továbbra is jól élhessünk és hogy szeressünk Németországban lakni. Az utóbbi 12 év leforgása alatt felére csökkentettük a munkanélküliséget. De nem ülünk a babérjainkon: tudjuk, hogy a 21. században élünk, egy olyan időszakban, amelyben mindig új válaszokat kell keresnünk az új kihívásokra.”

A német szavazók 40 százaléka még mindig nem tudja, vagy nem árulja el, kire szavaz holnap

(Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölt Kölnben tartotta meg péntek este hivatalos kampányzáró nagygyűlését. Felszólította a bizonytalankodókat, hogy menjenek el szavazni.

„Nem saját magamért harcolok. Nem is a politikai felmérések, a közvéleménykutatások vagy a számadatok miatt. Az elköteleződésünk és az elveink miatt harcolok. Önökért harcolok, ennek az országnak a népéért.”

A német szavazók 40 százaléka még mindig nem tudja, vagy nem árulja el, kire szavaz holnap

(Fotó: Markus Schreiber/MTI/AP)

Amióta a választók kevésbé hűségesek korábban támogatott pártjukhoz, a politikai szervezetek már közvetlenül a szavazás előtt is győzködik őket. Németországban hivatalosan nincs kampánycsend.

(Euronews)

Ide ne utazz, mert veszélyes!
Nagyvilág - 2024. March 4., 20:13
Ide ne utazz, mert veszélyes!

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Miközben Orbán és Lázár közös erővel Angela Merkel győzelméért imádkozik (azért ebben is van valami rohadtul nem diszkrét perverzitás, hogy az európai migrációért felelős fő patásördög és a kialakult helyzet felelősének kikiáltott német kancellár győzelmében reménykednek korrupték; remélem, a minden összefüggéseket tisztán látó, felelős szavazótábor is pontosan érti, hogy csúnyán meg van vezetve – ja, nem), Martin Schulz kampányhajrája igen erősre sikerült. Kampánybeszédében természetesen eljutott a múltat újraszínező populistákig. Le Pen és Wilders után a Horthy-kultuszt feltámasztó Orbán
következik az SPD politikusa szerint, aki megemlítette: olvasta, hogy a magyar kormányfő
Merkel győzelméért fohászkodik. Az embert nem büntetjük rokonságáért, mondja egy
félmosollyal, majd a CDU és a Fidesz testvérpárti kapcsolatát magyarázza. Ehhez fűzte hozzá a tömeg elégedettségére, hogy reméli, Orbán érte nem imádkozik. Remélem, sem Orbán, sem Lázár nem fetreng álmatlanságban, és nem fossa össze magát a kelleténél jobban, Merkelék igen nagy valószínűséggel simán nyernek holnap, a kérdés az, hogy ki lesz e harmadik befutó, kivel kormányoznak majd, és mit jelent a szélsőjobb (AfD) bejutása a parlamentbe.
kokopelli
@Eladott Ország: Ha kiegészíthetem!? A Schulznak van egy nagy vor-ja ("forja"),hogy
Bayern_ban sokan utálják a Seehofert az orbánbarátság miatt,és a Merkelre sem ad-
nak le voksot dafke,ergó inkább a Schulz a "Nagykoalitió" megmaradása érdekében!Így
a két "elefánt" ellenőrzi egymást ill. a náci AfD (a sok Pegidás új családja) talán kimarad!
A másik esélye a szavazóknak, hogy a viharvert és botrányos FDP (liberális) kieshetne!
Annyi sumákjuk volt a múltban,hogy megtelt a ß@roschkübli velük! Röviden...;--)
Foxley
@vladimir putin: Akkor Trump kommunista.?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.