Két halálos áldozata és 17 sebesültje van a kentuckyi iskolában elkövetett lövöldözésnek.

A középnyugati Kentucky állam kormányzója, Matt Bevin Twitter-üzenetben tette közzé, hogy két 15 éves diák – egy fiú és egy leány – a halálos áldozata a kedd reggeli iskolai lövöldözésnek. 17 sebesültet kórházban ápolnak.

A tragikus lövöldözés az állam egyik délnyugati kisvárosában, Bentonban történt. A rendőrség azonnal lezárta az iskolát és környékét, és a helyi rendőrök mellett a helyszínen vannak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is.

Richard Sanders rendőrfőnök sajtótájékoztatóján részletekkel szolgált: a lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc óra előtt pár perccel zajlott, a halálos áldozatok egyike a helyszínen azonnal meghalt, a másik áldozat, a 15 éves fiú pedig a kórházban. A lövöldözőt azonnal őrizetbe vették, a 15 éves fiúnál kézifegyver volt. Kilétéről és tettének esetleges okairól egyelőre nem közöltek információt, a rendőrök megpróbálják felderíteni családi hátterét is. A rendőrfőnök bejelentette: gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

Az iskolában a tragédia idején mintegy száz diák volt. A lövések hangjaira csaknem valamennyien kiszaladtak az épültből. A bent maradtak fedezéket kerestek. Az iskolát a két percen belül odaérkező rendőrök lezárták, a lövöldöző elfogása után a diákokat buszokkal elszállították.

A bentoni iskola alig harminc percnyi autóútra esik attól a kentuckyi Paducah városában lévő iskolától, ahol 1997-ben szintén lövöldöztek: az akkor 14 éves Michael Carneal három diáktársát agyonlőtte, öt diákot pedig megsebesített.

Közben az észak-texasi Italy városkában kedden bejelentették: gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek az ellen a 16 éves fiú ellen, aki hétfőn az iskolai büfében rálőtt 15 éves iskolatársnőjére. A lányt kórházba szállították, orvosi jelentések szerint kielégítő az állapota.

(MTI)

Korábban írtuk: 

Helyi idő szerint kedd reggel Kentucky állam egyik középiskolájában lövöldözés történt, amelyben egy ember meghalt, többen megsérültek. A támadót elfogták.

A Vice cikke szerint kedden helyi idő szerint reggel 8 órakor lövöldözés tört ki a Kentucky állambeli Benton városában a helyi (Marhall County High School) középiskolában. 

Matt Bevin kormányzó egy megerősített halálos áldozatról írt Twitter-oldalán, és több sérültről, akiknek állapotáról egyelőre többet nem tudni. A kormányzó is megerősítette, hogy a lövöldözőt elfogták.

A Vice cikke szerint hétfőn egy Dallashoz közeli középiskolában volt lövöldözés, ott egy lány sérült meg, a támadó egy diáktársa volt.

A fenti videófelvétel az iskola mellett készítették, a felvételen három diák is feltűnik, akik az iskolából rohantak ki.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Amerikában ilyen nincs.
Ez csak tévedés lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.