Szinte kizártnak tartja az ír kormányfő, hogy jövő héten kizuhannak a britek az EU-ból, ez pedig azzal járhat, hogy EP-választást kell rendeznie a szigetországnak.

Brexit: nem csupán elhalasztják, de EP-választást is tartanak majd a britek

„Szélsőségesen valószínűtlen”, hogy az EU megvétózzák a brit kormány kérését, hogy még tovább halasszák a Brexitet – mondta Leo Varadkar ír miniszterelnök. A kérdés a jövő szerdai uniós csúcson kerül majd a 27 tagállami vezető elé, a politikus pedig úgy látja: ha bármelyikük leszavazná a haladékot, azt nem fogja megbocsátani a többi tagország.

A kérdés így inkább az, hogy a halasztás meddig fog majd tartani. Theresa May június 30-ig kérne időt most, hogy nem teljesítette azt a feltételt, hogy a kilépésről szóló megállapodás elfogadása esetén május 22-ig zárhatják le a kérdést. Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk viszont rugalmasan kezelné a kérdést, és leginkább egy évet adna, amit a britek azért nem szeretnének, mert akkor meg kellene rendezniük az EP-választást. Ez különösen a kormányzó konzervatívoknak jönne rosszul, hiszen hiába számítanak ők a legnépszerűbb pártnak, a voksolás öngyilkosság lehet a számukra.

Ha viszont nem sikerül közös álláspontra jutniuk a feleknek, akkor április 12-én megállapodás nélkül zuhanhat ki a szigetország az unióból, ami nem csak a britek számára lehet kellemetlen, de az íreknek is – erről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában a napokban Iain Lindsay brit nagykövet is. Ebben az esetben ugyanis automatikusan be kellene vezetni az ír sziget két fele között a határellenőrzést, márpedig ez szembemegy a sziget konfliktusait lezáró 1998-as nagypénteki békeszerződéssel.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A púpom már tele van ezzel a Brexit tel !!!
Eladott Ország
Ebben is előrébb járunk. a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fkecskefeszek.net%2Fpoenkepek%2Fkep%2Fmedium%2Fkisebbmagyar.JPG&key=jqKZPss_1KNk3EVZ8iT9-g&w=600&h=400
Vissza kéne adni a románoknak a Tisza vonaláig a területeket, a többit pedig a ruszki megszállóknak. Sopron szavazzon arról, hogy osztrák akar-e lenni és kész is vagyunk. Szegény Sopron beszopta anno...
Ha lenne nekünk is eszünk mi is előre lecserélnénk az útlevél borítót
uploads.disquscdn.com/images/e16a1475a2cbc58bab690b72e133240459b02dc7d4f35fb9dfa761d0223eaeab.jpg?w=600&h=517
sokanvagyunk
...és a megválasztott képviselők az alakulóülés után már csak útlevéllel mehetnek haza Britanniába.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.