Kína korlátozza a „nem orvosi célú” abortuszokat, a kormány szerint mindez a nők egészségének védelmét szolgálja, írja a Guardian alapján a Telex.

Kínában durván korlátozni kezdik az abortuszt, mert megtorpant a népességnövekedés

Fotó: pixabay.com

Kínában a születési ráta egyre csökken, az abortusztilalomról pedig a népességfogyás miatti aggodalom közepén hozta meg a kormány. A döntés, habár névlegesen a nők védelmét szolgálja, része annak az új politikának, amely célja a családok ösztönzése a több gyermek vállalására.

Kína már korábban is szigorú intézkedéseket hozott, 2018-ban pedig arra figyelmeztette az embereket a kínai egészségügyi hatóság, hogy az abortusz káros a nők szervezetére és meddőséget is okozhat. Az állam szerint a hétfői abortusztilalomról szóló döntés célja, hogy a nők egészségét védjék vele.

Kína továbbra is a világ legnépesebb országa, de a népszámlálási adatok szerint 1950 óta nem volt olyan lassú a népességnövekedés, mint 2011 és 2020 között. Amiért egyébként maga a kínai kommunista kormány is sokat tett, a világ legnépesebb államában ugyanis adótörvényekkel és más intézkedésekkel korlátozták a gyerekvállalást, az egyke volt az elfogadott családmodell, éppen ennek sikere vezetett a mostani stagnáláshoz.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Miért nem figyelik Orbánt?! Van erre program: Gyere haza kínai fiatal ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.