"Egyelőre nincs pánik Kárpátalján a rakétatámadás miatt" – ezt mondta az ATV híradójának egy helyi újságíró. Kedd este tizennyolc rakétát lőttek ki az oroszok Ukrajna nyolc régiójába, főként vasútvonalakra, ezzel akadályozva a nyugati fegyverszállítmányok Ukrajnába jutását.

Orosz rakétatámadások célpontjává válhat Kárpátalja: Fel vagyunk készülve, várjuk, hogy megindul a roham

A Stratégiai Védelmi Kutatóintézet munkatársa szerint nem kizárt, hogy több légitámadás is éri Kárpátalját. A Kárpáti Igaz Szó újságírója az ATV Híradónak azt mondta, nincs pánikhangulat Kárpátalján, de az itt-élők kedd este óta komolyabban veszik a légvédelmi szirénákat.

Fura azt mondani de megszoktuk a légi szirénákat hangját az elmúlt hetven napban viszont tegnap óta egy kicsit másképp, szóval, sok ember másképp fog hozzáállni az egészhez

– jelentette ki Szabó Sándor.

A rakétacsapás miatt egyelőre nem indultak el tömegek Magyarország felé. Ezzel kapcsolatban az újságíró arról beszélt,

várjuk azt, hogy majd megindul a roham. Fel vagyunk készülve. Szálláshellyel, ellátmánnyal, utaztatással, ha úgy alakul, akkor itt vagyunk készen, várjuk a menekülteket.

A külügyminisztérium államtitkára szerint ez a rakétatámadás azt bizonyítja, hogy a kormány jól döntött, amikor úgy határozott nem szállít fegyvereket Ukrajnába, hogy azok ne váljanak az orosz támadás célpontjává.

A rakétatámadás a magyar határtól csupán 100 km-re történt. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az oroszok ezt a régiót is célba vették.

Jójárt Krisztián, a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos munkatársa szerint

nyilván ezeknek a célja, hogy akadályozzak a nyugati fegyverek bejutását Ukrajnába.

Volóc, különösen fontos vasúti csomópont: a Szlovákiából és Lengyelország felől küldött szárazföldi fegyverszállítmányok ide érkeznek meg. A szakértő szerint Kárpátalján légi célponttá válhat a közlekedést kiszolgáló infrastruktúra, az üzemanyag-tározók és a lőszerraktárak. Jójárt Krisztián azt mondta:

nem zárható ki az, hogy a jövőben is sor kerül ilyen légi csapásokra, arra azonban egyáltalán nem kell számítani, hogy a szárazföldi műveletek kiterjedhetnek. Hiszen látjuk azt, hogy ezek immár Kelet-Ukrajnára, illetve kisebb részt ugye Dél-kelet Ukrajnára korlátozódnak.

Jójárt Krisztián hozzátette az oroszok a vasútra mért támadásokkal nem csak a nyugati fegyverszállítást szeretnék megakadályozni, de az ukrán katonák mozgósítását és utánpótlását is hátráltatják.

Forrás: ATV.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
Ez hülye. Nem küldünk, de mégis lőnek! Észre sem veszi a logikai bukfencet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.