Komplett alakulatokat szerelnek fel távcső nélküli, forgó-tolózáras Moszin puskákkal az oroszok, az ilyen fegyverek alacsony tűzgyorsaságuk miatt jelentős hátrányban vannak a modernebb félautomata, automata fegyverekhez képest, főleg városi harcokban.

Gondban az orosz logisztika? Világháború előtti fegyverekkel, filléres technikával szerelik fel a katonákat

Több Twitter-fiókon is kering egy felvétel, melyen az látható, hogy kelet-ukrajnai oroszajkú szakadár harcosok egy komplett lövészraja második világháborús Moszin forgó-tolózáras ismétlőpuskákkal van felszerelve.

A háború eleje óta láthatók felvételek arról, hogy szakadár harcosok PU-céltávcsővel felszerelt Moszin puskákkal harcolnak, bár régi design, azért még mindig egy pontos és megbízható fegyver, még ha tűzgyorsasága hagy némi kívánnivalót is maga után.

Ezek a szakadár harcosok viszont nem mesterlövészek, hanem szakadár sorkatonák és tartalékosok, akik távcső nélküli Moszin puskákat kaptak. Ráadásul modern sisakjuk vagy rádiójuk sincs:

úgy tűnik, korai hidegháborús SzS-68-as sisakokkal és civil célokra gyártott, valószínűleg AliExpressről rendelt Baofeng UV-5r rádiókkal vannak felszerelve.

Érthetetlen, hogy a szakadárokat támogató Oroszország miért nem biztosít legalább régebbi, raktáron heverő AK-variánsokat a szakadár milíciáknak. 

Forrás: Portfolió

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: hamarosan úgy kipitscházzák az ukránok putyint mint téged gyerekkorodban a nevelö apád!
Xebulon
Mert ezek miliciák, azaz operett-katonák. Ha rájuk lőnek, akkor úgyis eldobják a fegyvert, ruhát, vodkát. Ha AK-t kapnának, akkor azt dobnák el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.