A kanadai légierő nyolc CF-188 Hornet típusú harcászati elfogó harci repülőgépe érkezett járőrszolgálatra és közös gyakorlatozásra Romániába, küldetésük megkezdése alkalmából csütörtökön rendeztek díszszemlét a Fekete-tenger partvidékén található Mihail Kogalniceanu légi támaszponton.

Kanadai vadászgépek jöttek Romániába

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a hat kanadai vadászgép a román légierő F-16-osaival és MiG-21 Lancerjeivel közösen teljesít majd NATO-parancsnokság alatt megerősített járőrszolgálatot a következő négy hónapban, másik két Hornet pedig a NATO-szövetségesek által rendezett hadgyakorlatokon vesz majd részt ebben az időszakban.

A kanadai vadászgépek üzemeltetését mintegy 180 tagú kiszolgáló személyzet látja el. A kanadai pilóták már hatodik alkalommal vállalnak szerepet a romániai légi járőrözésben, korábban pedig az erdélyi Aranyosgyéres katonai repülőterén gyakorlatoztak közösen román kollégáikkal.

A mostani közös misszió a román és kanadai légierő együttműködési képességének javítását, reakciósebességük és elrettentő képességük növelését szolgálja, a kanadai vadászgépek Romániába vezénylése a NATO műveleti képességének biztosítását szolgálja a keleti szárnyon, és a védelmi szövetség egységét és eltökéltségét jelzi válaszképpen a biztonsági helyzet kihívásaira – olvasható a bukaresti védelmi tárca közleményében.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."román és kanadai légierő együttműködési képességének javítását, reakciósebességük és elrettentő képességük növelését szolgálja,"...

...sajnálom, de ezt nem tudtam röhögés nélkül egyszerre végigolvasni..

leginkább az elrettentő képesség tetszett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.