Maria Pearson 1987 óta ül börtönben, ezzel ő a legrégebben fogvatartott női fogoly  Nagy-Brittanniában.

Szabadlábra engedhetik Nagy-Britannia legelvetemültebb női gyilkosát
Kép: Pixabay

Történt akkoriban, hogy Pearson megtudta, hogy férjének viszonya van egy Janet Newton nevű nővel. Szinte beleőrült a tudatba, hogy gyermeki apja szeretőt tart és dühében kést ragadott, majd az utcán kergette Newtont, amikor pedig utolérte, halálra késelte.

Ez az eset akkoriban sokkolta egész Nagy-Brittaniát, hiszen egy előre eltervezett gyilkosságról van szó, amely során a nő szinte levadászta riválisát, akit 17 késszúrással ölt meg.

Pearson a börtön egyik legtapasztaltabb foglya és ezt ki is használja. 2004-ben megpróbálták egy kevésbé szigorú helyre átvinni, de 3 hónap után visszakerült a zárt részre, mert megfélemlítette, zaklatta társait és manipulálta a börtönőröket.

Maria Pearson jelenleg 66 éves és 37 éve ül a rácsok mögött. Idén január 17-én ismét meghallgatást tartott a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bizottság, de további ellenőrzéseket rendeltek el, és a döntést elnapolták. Pszichiátriai jelentéseket, a börtön tisztviselőinek véleményét kérték ki, illetve egy részletes tervet arra vonatkozóan, hogyan integrálódhatna Pearson vissza a társadalomba ilyen hosszú elzárás után úgy, hogy nem tisztel semmilyen tekintélyt. A döntés meghozatala előtt érthető módon mindenki biztos szeretne lenni abban, hogy Pearson nem jelent veszélyt senkire.

Arról, hogy ki és milyen bűnnel következik a csúcstartó Pearson után, a Velvet.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Velvet.hu
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"nem tisztel semmilyen tekintélyt" - pl. az emberi életet (mármint a másét)
DR PRÉDlKÁTOR
Mitől a legelvetemültebb??? Mert megölte azt a nőt, aki elszerette a férjét??? Ugyan már!

A legelvetemültebbek ezek: hirado.hu/2017/06/01/minden-idok-15-legkegyetlenebb-sorozatgyilkosa/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.