Egy katonát, okleveles lőfegyver-oktatót keresnek a kéttucatnyi halálos áldozatot és legalább 30 sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában.

Tömegmészárlás: 22 agyonlőtt áldozat és 30 sebesült – Képzett katona és lőfegyver-oktató az elkövető

A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gyanúsított, a 40 éves Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, a járművét ugyanakkor már megtalálták. Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban, és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött.

Az amerikai média legkevesebb 22 halottról, és mintegy 30 sebesültről számolt be, a hatóság sajtóértekezletén ugyanakkor pontos számot nem közöltek a folyamatosan változó helyzetre hivatkozva. Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és arra, hogy zárkózzanak be lakásukba. A város fontos útjait lezárták.

A lövöldöző szerda este több helyszínen, egy étteremben és egy bowling-teremnél nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból.

A hatóság fotót is megjelentetett a férfiról, aki a kép alapján utcai ruhát visel, és kezében fegyverrel látható.

Helyi idő szerint éjfél körül – a hírtelevíziók élő közvetítése szerint – a nyomozók Lewiston város kórházánál nagy számban jelentek meg. A lövöldözés áldozatait is ebbe az egészségügyi intézménybe vitték.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselővel is, akiknek szövetségi segítséget felajánlott.

Lewiston város az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres kisváros.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
Gondolom, keresztény-konzervatív ember.
Clavigo
@Shikari: Igen aktív vagy,,kukabúvár..Dolgozni még nem jutott eszedbe...?
Yoda69
@Maccska: Hulye vagy ha meg ennyit se tudsz.
Meg a poraztarto fuhrered is elismerte hogy a hamasz terrorszervezet miatt jogos izrael valaszcsapasa.
Yoda69
@Maccska: Felszolitottak a civil lakossagot hogy vonuljanak Ghaza azon reszere amit kontroll alatt tartanak. 400 ezer ember kovette az utasitast. Akik maradtak azoknak vallalniuk kell a kovetkezmenyeket. Nem hiszem hogy az izraeli hadsereg civilekre vadaszna, de tudhatnad a hamasz modszere az hogy iskolakba, korhazakba es hasonlo intezmenyekbe teszik strategiai kozpontjaikat, hogy a civileket elo pajzsnak hasznaljak.
CsipkeRózsa
@Maccska: 12:47

Gondolom, mindkét helyszínen ott voltál, és összeszámoltad a halott személyeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.