Több mint egy évtizedre nyúlik vissza Kijev együttműködése az amerikai hírszerzéssel.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"'"2014. február 24-én este, napra pontosan nyolc évvel Oroszország teljes körű inváziója előtt. Ukránok milliói éppen akkor üldözték el az ország Kreml-barát kormányát, és az elnök, Viktor Janukovics és kémfőnökei Oroszországba menekültek. A zűrzavarban egy törékeny, nyugatbarát kormány vette át a hatalmat.

A kormány új kémfőnöke, Valentyin Nalivajcsenko a belföldi hírszerzés központjába érkezve egy halom elégetett dokumentumot talált az udvaron. Odabent a számítógépek nagy részéről törölték az adatokat vagy orosz kártevővel voltak megfertőzve. Az egész hely üres volt.

Bement egy irodába, és felhívta a CIA állomásfőnökét és az MI6 helyi vezetőjét. Közel éjfél volt, de odahívta őket az épületbe, segítséget kért az ügynökség alapoktól való újjáépítéséhez, és háromoldalú partnerséget javasolt. Így kezdődött minden - mondta Nalivajcsenko.

A helyzet gyorsan veszélyesebbé vált. Putyin elfoglalta a Krímet. Ügynökei szeparatista lázadásokat szítottak, amelyek háborúvá fajultak az ország keleti részén. Ukrajna háborús helyzetbe került, és Nalivajcsenko a CIA-hez fordult, hogy légi felvételeket és más hírszerzési információkat kérjen, hogy azok segítsenek a területvédelemben."'"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.