Az Europol éves uniós terrorizmussal kapcsolatos trendjelentéseiből kiderül, hogy 2010 és 2021 között összesen 1871 terrortámadás történt az EU-ban és Nagy-Britanniában.

A brit kormány figyelmeztetést adott ki, jelezve, hogy Belgiumban szervezett bűnözés és terrorizmus is fenyegetést jelent a biztonságra. Emellett kihangsúlyozták, hogy gyakoriak a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények is, például Brüsszelben és Antwerpenben, így ide csak megfontoltan érdemes utazni.

Ide ne utazz, mert veszélyes!

Illusztráció: Pixabay

Egyes jelentések alapján előfordult már olyan eset is, amikor szervezett bűnöző csoportok tevékenykedtek parkolóhelyeken vagy benzinkutakon. Megkörnyékezték a teherautó és furgonvezetőket azzal a szándékkal, hogy anyagokat csempésszenek az Egyesült Királyságba.

A kiadott figyelmeztetés hangsúlyozza, hogy a brit állampolgárokat számos terrorista csoport tekinti potenciális célpontnak világszerte. Ezért azt tanácsolják az utazóknak, hogy amennyiben bármilyen szokatlan eseményre bukkannak, azonnal hívják a 101-es telefonszámot, és jelentsék az esetet a helyi hatóságoknak.

Forrás: https://www.atv.hu/kulfold/20240303/figyelmeztetes-turista-utazas-veszely-terror

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Ez a liberalizmus hozadéka. Terrorizmus, káosz, bűn, nyomor!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Pegero: javit.. Téged még a tevéd is kiröhög,,Mahmoud...:)
Maccska
Brüsszel a szervezett bűnözés központja.
Maccska
A brüsszeli metróállomásokon a becslések szerint 700 drogfüggő él. Az Európai Bizottság székhelye melletti Schuman állomáson heroin, kokain és crack egyaránt kapható; a belvárosi botanikus kert megállójánál a De Standaard újságírója tucatnyi drogfüggőbe botlott, akik a mozgólépcsőn osztottak szét egymás között egy zacskó kokaint, vadul ordítozva. Egy megkérdezett utas elmondta: „Egy kis spanyolországi faluból érkeztem pár hónappal ezelőtt Brüsszelbe gyakornokként, és mentálisan felkészültem arra, hogy mi mindennel fogok találkozni, de azt nem gondoltam, hogy ennyire sokkoló lesz”. A fiatal lány ugyanakkor hozzátette:

azért továbbra is mer metróra szállni; a stratégiája az, hogy a lehető legfeltűnésmentesebben öltözködik és a lehető leggyorsabban elhagyja az állomások területét
Maccska
A Vöröskereszt munkatársa el is mondja:

a járókelők időnként próbálnak ételt nyújtani a szerencsétleneknek, az efféle interakció azonban a drogfüggők kiszámíthatatlansága miatt nem biztonságos.

Ennek megfelelően egy valamivel kijjebb eső állomáson a díler simán biciklizve halad a peronon az egyik ügyféltől a másikig – a közlekedési vállalat munkatársai csöndesen szemlélik az eseményeket.

Mindeközben Anderlecht Peterbos nevű szociális lakónegyedébe ma már a G4S biztonságtechnikai cég alkalmazottai sem lépnek be, mondván, „túl veszélyes”: a négyezres lakosságú negyedbe vezető utakon maszkos dílerek és olykor 10-11 éves felbérelt gyerekek ellenőrzik a belépőket, megvizsgálva akár telefonjukat vagy személyi igazolványukat is, emellett ellátva őket instrukciókkal, úgymint: „ha köpsz a zsaruknak, meghalsz”. A főleg kamaszokból és huszonévesekből álló rivális bandák fényes nappal is lődöznek; a bandavezér állítólag a börtönből igazgatja a szálakat, együttműködve marseille-i kollégáival.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.